AnnieS AnnieS komentáře u knih

☰ menu

Slova, kde jste? Slova, kde jste? Klara Persson

Krátká knížka pro děti, velmi hezky výtvarně zpracovaná. Příběh je vlastně hodně ze života (i dospělých lidí) - jak vyjádřit pocity, které k někomu cítím a když to udělám, jak najednou nemůžu přestat.

26.03.2020 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Kniha je hodně čtivá, příběh je i zajímavý, nicméně jsem měla občas pocit, jako by to napsal někdo, kdo nemá se psaním příliš zkušeností. Nelíbilo se mi, že krom dvou hlavních postav, nedostali jiné moc příležitost - snaha byla řešit i vztah Americy se Shepleym nebo Abby s Finchem, ale bohužel toho bylo málo a to špatně vtahuje do děje. Další věcí, která mi na stylu psaní vadila, bylo, že často chyběl nějaký bližší popis a dále se objevily situace, které nedávaly smysl (příklad co mi nejde do hlavy je, proč se panna vyspí s klukem jen proto, aby ji dal pokoj).
Ještě mě trochu překvapuje, že má kniha pokračování, jelikož už netuším, co by se dál mělo řešit. Kniha je tak obsahově rozsáhlá (z čehož nevím jaký mám pocit), že už mě opravdu nic nenapadá - ale nechám se překvapit a po dalším díle určitě sáhnu.

07.01.2018 3 z 5