annemonne annemonne komentáře u knih

☰ menu

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

čtena podruhé a myslím že nénaposledy. Je to kniha plná toulek a překvapivě nádherných úvah a vět.

20.02.2018 5 z 5


Umění milovat Umění milovat Erich Fromm

krásná, moudrá a vlastně dost srozumitelná knížka. Mám za sebou první čtení a nepochybně budu chtít připomnění. Je plná pravd a průhledů a tak vůbec. Měla by být nepovině povinná pro všechny kdo touží po hloubce

02.01.2018 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

První od pana Hartla. A už se těším na další. Kniha má spád a je plná neočekávaných grandiozních situací. Přečetla jsem jí celou nahlas, před spaním svýmu přítelovi. A bavila nás oba. Akorát po přečtení závěrečných vět se strhla vášnivá debata o tom jak se nám konec líbil či nelíbil. Ale tak je to vlastně snad i správně, že knížka vyvolá diskuze. Doporučuji

02.01.2018 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

celou dobu čtení jsem si představovala jak asi Větrná hůrka a Drozdov vypadají. Charaktery jsou náročné, ale fascinující. Takové zamyšleníhodné mi přišlo to jak moc vlastně vypravečka ovlivnila osudy jednotlivých postav. Zamlčená přítomnost, neuposlechnutá intuice...přesah do našich každodenních životů. Akorát pro nás hůře čitelný.

22.11.2017 5 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

strhující. nádherná obrazná přirovnání. definice pocitů. zbožnovala jsem během čtení tolikrát nově objevené brilantní vyjadřovací schobnosti Flauberta. Jdu si sehnat Pokušení svatého Antonína.

30.10.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

strhující. s vývojem děje. bavilo mě to a zvládla jsem to snad jako první knihu komplet v angličtině

25.10.2017 4 z 5


Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Spousta příběhů v jednom, odlehčující čtení. Dobrý na dobou noc :)

25.10.2017 3 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Zbožnovala jsem ty barvité a originální přirovnání. Třeba pan Sněhová přehánka a nebo "vousy mu rostly jako plevel u cesty". A dneska jsem se procházela Kyotem a došla jsem až do Gionu. A v jedný boční uličce jsem viděla opravdickou Gejšu. Byla jsem vděčná za příběh co ve mě ožíval a co té procházce dodával ještě něco na autentičnosti. Doporučuji všem co rádi životní příběhy, Japonsko a tochu jinej svět

25.10.2017 5 z 5


Konec civilizace Konec civilizace Aldous Huxley

vlastně to možná ani tolik není utopie jako metafora pro reálný dnešní svět /já vím trošku odvážná myšlenka/

01.02.2017 5 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

je to krásnej svět, úplnej únos z reality

01.02.2017 5 z 5


Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

očekávala jsem konkrétnější sondu do života s psychickým onemocněním. Většina textu mi přišla jako omáčka, jakási výpln, bohužel opravdu citlivých a silných momentů bylo velmi poskrovnu. bez náboje, bez prožitku.

09.12.2016 1 z 5


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

tolik let se kolem mě Prachett toulala, fascinoval spoustu mým literárních kamarádů a já né a né se k němu dostat, nevěděla jsem jak začít. Touhle knížkou jsem tu cestu zahájila a po překvapivym divnym začátku, kdy jsem třeštila oči na to co to vlastně čtu mě to kolikrát hodně pobavilo, vtip se Prachettovi neupře. Absurdita a vtip. Další mě čeká Barva Kouzel a těším se na to!

07.12.2016 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

nádherná knížka. plná emocí a silnejch příběhů. doporučuju, jedna z nej co jsem přečetla za posledního půl roku :)!

07.12.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

přečetla jsem knihu za jednu noc. to pro mě vypovídá o všem. zajímavé téma alkoholových blackoutů, napínavý konec. Příběh graduje hodně ve finále, ale jak říkám, nemusela jsem se do čtení nijak nutit. psychologie postav a jejich provázanost mi přišla kvalitně podaná. doporučji :)!

07.12.2016


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

rychle přečtená knížka, čekala jsem od toho trošku víc, jelikož mi spousta lidí říkala jak se u toho nasmála. Záchvaty smíchu uplně nebyly, ale bavilo mě to číst :). Doporučuji jako knížku na dovču nebo do postele když jste nemocní

06.12.2016 4 z 5


Střed se hroutí zevnitř Střed se hroutí zevnitř Elyn R. Saks

Exkurze do světa schizofrenie, průvodce neobyčejným životem. Zajímavá autobiografie, a kvalitní výpověd pro všechny kdo s lidmi s psychickým onemocněním pracují, mají nemocného někoho blízkého, a nebo se jich toto téma jakoliv dotýká.

02.12.2016