Anne95 Anne95 komentáře u knih

☰ menu

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Knihu jsem četla na základě kladných komentářů a hodnocení zde. Já však s hodnocením nesouhlasím. Kniha je za mě jedna velká slátanina co nemá hlavu a patu. Příběh má sice zajímavý námět, ale jeho zpracování je podivné. 2* za to, že jsem knihu dočetla, což byl po půlce přečtené knihy nadlidský úkol. Kniha je za mě spíše pro děti. Není to napínavé ani děsivé, ale spíše směšné. Autor se snažil do knihy vložit šokující momenty a situace, ale vyznívají spíše směšně. A konec knihy je úplná bizardnost. Druhý díl vynechám a smířím se s otevřeným koncem.

24.01.2022 2 z 5


Jeskyně zatracených Jeskyně zatracených Caitlin Starling

Takhle mě už dlouho žádná kniha nechytla. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Jediný malý problém spatřuji v mapě na začátku knihy. Přišlo mi, že úplně neodpovídá a místy jsem nechápala, kde se hlavní hrdinka nachází. Příběh samotný je skvěle napsaný, velmi poutavý. Žádné dlouhé zbytečné popisy, příběh rychle ubíhá. Záměr Em je z mého pohledu zvláštní, ale to příběhu na kvalitě neubírá. Rozhodně doporučuji, pokud máte rádi napětí. 5*

22.10.2020 5 z 5


V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Kniha je velmi čtivá, ale opakování některých věcí mě ke konci již unavovalo. Spousta událostí je podivných a díky tomu mi místy připomínala spíše scifi. Nemyslím ani tak šokujících, ale spíše nereálných. To, že je kniha brutální, snad ani nemusím zdůrazňovat. S tím by měl každý, kdo knihu začne číst, počítat. Moc mě nebavily části, kde Kendžimu vypráví o svém dětství. Knihu jsem dočetla hlavně ze zvědavosti. Kdybych nebyla zvědavá, jak končí, pravděpodobně bych ji odložila. Zprvu jsem myslela, že negativní hodnocení je kvůli brutalitě. Po dočtení souhlasím, že více procent si kniha nezaslouží.
V budoucnu zkusím ještě nějakou další knihu od tohoto autora. Ale dle hodnocení to asi bude další průměrná kniha.

22.10.2020 3 z 5


Ať vejde ten pravý Ať vejde ten pravý John Ajvide Lindqvist

Kniha mě bavila velmi. Jen mi trochu přišlo, že původně chtěl autor příběh směrovat jiným směrem. Zaujalo mě surové prostředí a šokující příběhy postav. Ze začátku jsem se trochu nudila, ale udělala jsem dobře, že jsem vydržela. Potěšil mě i příběh Eli, který ve filmu chybí. 8/10

05.10.2020 5 z 5


Smršť Smršť Johan Theorin

Z počátku jsem se do knihy nemohla začíst a postava Joakima mi byla velmi nesympatická. Poté, co se začaly objevovat i další postavy, nabrala kniha spád a já se do ní konečně začetla. Udělala jsem dobře, že jsem ji neodložila. Druhá polovina mě velmi bavila a konec pro mě byl překvapením. Prostředí bylo krásně popsané a já si barvitě představovala sněhové bouře na Olandu. Určitě sáhnu i po dalších knihách od tohoto autora.

04.04.2020 4 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Romantika není úplně můj žánr a četla jsem ji jen kvůli Čtenářské výzvě. Rozhodně mě nepřesvědčila, že bych měla romantické knihy začít číst. Ve chvíli, kdy se k němu přestěhuje, je jasné, jak kniha dopadne. Dočetla jsem ji se sebezapřením. Některé pasáže byly zajímavé a čtivé. Většina knihy je bohužel neuvěřitelně nudná. Hlavní hrdinka naivní a až hloupá. Po dalších knihách od autorky nesáhnu. 3* za to, že ze začátku to vypadalo, že to bude zajímavé. Po té, co se stejné situace opakují několikrát, mi došlo, že dál už to zajímavé nebude.

02.12.2019 3 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Nejslabší z celé série. Dlouhý úvod a trvalo mi, než jsem se začetla. Přišlo mi, jako kdyby spisovatel už neměl nápad. Musela jsem knihu odložit a trvalo mi dlouho, než jsem ji dočetla. 3* jen za to, že jsem si předchozí dva díly oblíbila.

30.10.2019 3 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Někdy až nudné zdlouhavé popisy. Jiné pasáže čtete jedním dechem. Tragický osud hlavní postavy dodává jiný rozměr a knihu tím pozvedává. Mě to vcelku bavilo, i když jsem četla na etapy. Kniha ale určitě není pro každého, na někoho může být příliš drsné a naturalistické.

25.09.2019 4 z 5


Ledař: Zpověď nájemného vraha Ledař: Zpověď nájemného vraha Philip Carlo

Ledař mě zcela pohltil a knihu jsem přečetla velmi rychle. Děj ubíhá i přesto, že Richardových zážitků je v ní požehnaně. Některé z nich by i člověk rád znal více do hloubky. Z některých mrazí. Ale co jiného byste také od této knihy čekali, že? Čtenář z jakéhosi podivného důvodu Richardovi fandí a na konci je mu ho i líto. Mě bylo. Kniha zcela splnila má očekávání a nemůžu jinak, než dát 5*. Rozhodně doporučuji každému, kdo má tento styl rád a nějaká ta nechutnost ho jen tak neodradí. Příběh začíná narozením a končí smrtí. Richardův život je zde popsán velmi detailně, přestože se soustřeďuje jen na důležité okamžiky.

02.09.2019 5 z 5


Pohřbený obr Pohřbený obr Kazuo Ishiguro

Kniha nebyla můj šálek čaje. Některé pasáže děsivě napínavé, střídané až k zbláznění nudnými, že má člověk chuť knihu odložit a už nikdy neotevřít. S přemáháním všech sil jsem knihu dočetla. A co na mě čekalo? Podivný konec, který nám vlastně nic neřekne, ovšem o příběhu dvou staroušků zřejmě vypovídá své. Nejsem si jista, zda jsem konec knihy pochopila, ale zklamal mne, čekala jsem alespoň pořádné zakončení. 5/10

25.01.2019 3 z 5


Infico Infico Petr Heteša

Mistr cyberthrillerů opět nezklamal. Byla to má již pátá kniha od tohoto autora a musím říct, že více mě nadchla už jen Morphin Red. Žádné nudné pasáže, děj rychle ubíhá a od knihy se nelze odtrhnout. Přečtena za pár dní. Doporučuji.

25.01.2019 5 z 5


Nelítostná Nelítostná Scott Bergstrom

Kniha se čte velmi dobře, je skvěle napsaná, ovšem příběh samotný je věcí jinou. Pokud by byla hlavní hrdinka starší, příběh by určitě působil uvěřitelněji a reálněji. Některá její rozhodnutí působí dost nelogicky. A všechny ty náhody, které jí usnadňují cestu nepůsobí reálně vůbec. Například to, že je hledaná v několika státech a stejně ji největší gangster v Evropě nepozná a v klidu s ní jedná, skutečně zvláštní. Nenáročná četba, která člověka příliš neobohatí, ale pobaví. Dle mého názoru na hranici young adult. 4* jen pro to, že se skvěle čte a příběh je napínavý.

18.11.2018 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Skvělá kniha. Čte se úplně sama, zvládla jsem ji za 3 dny. Poutavý příběh. Na konci jsem brečela jako malá, ale jinak to snad ani nejde, konec je opravdu silný. Hlavní hrdina je velmi sympatický a občas až neuvěřitelně schopný dostat se ke všemu. Není to tolik o válce a Osvětimi, jako o lásce dvou lidí a jejich složité cestě. Místy je na knize vidět, že byla původně psána jako scénář, občas se vyskytují takové prázdné a nedokončené pasáže. Doporučuji

24.10.2018 5 z 5


Lunapark Lunapark Richard Laymon

Po pár stránkách jsem se do knihy začetla a nemohla jsem se odtrhnout. Strhující a mrazivé. To, jak příběh graduje je až k neuvěření. Jen napjatě čekáte, kdy se to stane. Proměna hlavní postavy je opravdu zvrácená. Dle mého názoru má příběh vše, co by mít měl. Doporučuji

30.09.2018 5 z 5


První život První život Gena Showalter

Pouze pěkná obálka?
Knihu jsem začala číst s tím, že jsem nevěděla, že spadá do žánru Young adult. Obvykle tento žánr nečtu, takže jsem zapomněla, že jsou v těchto knihách všichni nadpozemsky krásní a hlavní hrdinové se chovají naprosto iracionálně, což mě vytáčelo celých 430 stránek.
Kniha mi velmi připomínala sérii Pád, nejspíše tím, že je psaná podobným stylem a hlavní hrdinka se rozhoduje mezi dvěma muži (spíše chlapci). Přičemž jeden se přiklání na stranu světla a druhý na stranu temnoty. Do obou je samozřejmě velmi zamilovaná a nemůže se rozhodnout.
Nejvíce se mi líbil začátek knihy. Postupem času, jak se příběh rozvíjel, byly události stále předvídatelnější a pohár iracionality začal přetékat. Knihu jsem dočetla s přemáháním a samozřejmě v nejnapínavějším okamžiku končí řádky, které oznamují, že pokračování se dočkáme v dalším díle. Pro mě má kniha pouze hezkou obálku, díky té jsem si knihu i přečetla, ale druhému dílu se určitě vyhnu. Dospívajícímu čtenáři by se kniha mohla zalíbit.

28.08.2018 3 z 5


Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Šokující kniha, během čtení mi běhal mráz po zádech.

23.08.2018 4 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Příběh sám o sobě je dobrý a skvěle promyšlený. Ovšem ten začátek, než se konečně k něčemu zajímavému dostaneme, je nekonečný. Téměř sto stran naprosto o ničem, utahané a prokousat se přes ně je skutečně zkouškou vytrvalosti. Poté ovšem příběh ubíhá skutečně vražedným tempem a nelze se od knihy odtrhnout. Hlavní hrdina i jeho asistent byli velmi sympatičtí. Uvidíme, jak se příběh bude dále vyvíjet v dalších dílech.

09.08.2018


Pod maskou Pod maskou Mats Olsson

Dle mého názoru byl první díl o něco lepší, ale Harry Svensson mi jaksi přirostl k srdci. Vážně mu přeju, aby našel svoji spřízněnou duši. Často mi situace v knihách přijdou nereálné a těžko uvěřitelné. Knihy jsou ovšem psány svižným tempem a příběh krásně utíká. Doporučuji

13.02.2018 5 z 5


Nezkoušej na mě zapomenout Nezkoušej na mě zapomenout Petr Heteša

Od Heteši jsem četla již 4 knihy a tahle mě rozhodně bavila nejmíň. Ani už jsem ji nemohla skoro dočíst, ale přemohla jsem se. Obzvlášť závěrečná část s přeměnou je velká nuda. Spousta okamžiků byla předvídatelná. Zkrátka za mě zatím nejslabší, spíše doporučuji Morphin Red.

13.02.2018 3 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Tak tohle byla hodně drsná jízda. Kniha mě naprosto pohltila. Přečteno za dva dny. Musím říct, že takovýhle konec jsem opravdu nečekala. Přijde mi, že to, co by vás nikdy nenapadlo, se stane právě v téhle knize. Hlavní hrdinkou alkoholičkou připomíná Dívku ve vlaku, ale je to daleko lepší. Doporučuji

13.02.2018 5 z 5