Anna_Marie Anna_Marie komentáře u knih

☰ menu

Píseň o Cidovi Píseň o Cidovi neznámý - neuveden

Strašný, nikdy víc

12.03.2023 odpad!


Co za světla není vidět Co za světla není vidět Kerstin Gier

Kniha mě moc bavila, Kerstin Gierová opět nezklamala a přišla se skvělými nápady a velmi zajímavě promyšleným světem. Jsem zvědavá, kam se bude děj ubírat v dalších dílech.

19.01.2023 4 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Největší zklamání a nejhorší knížka, co jsem kdy četla- a to jsem jich přečetla opravdu mnoho. Koupila jsem si ji kvůli masivnímu marketingu a propagaci na Instagramu, a už ze začátku čtení jsem si říkala, že to asi úplně nebude to co jsem od toho očekávala. Kde je ten boží humor? Dokonalá romantická linka? Skvělý styl psaní? Úžasné popkulturní narážky (které mi později začaly lézt krkem). Všechny recenze, hlavně hned po vydání knížky, byly skvělé a pozitivní a já věděla že Navždycky prostě potřebuju, protože romanťárny čtu fakt ráda. Jedinými pozitivy je nádherná obálka a Liam, jediná postava která za něco stála. Napadlo vás někdy, kolik muselo stát to barevné provedení? A že by to asi jen tak někomu nevydali? Reálně si říkám jak je možný, že jí to už v redakci neomlátili o hlavu. Ale holt když je někdo váš šéf a vy nechcete přijít o místo... Zpátky ke knížce. Pomineme děj, nechci spoilovat a navíc byl tak stupidní, že asi není moc co k tomu dodat. Co se hlavní hrdinky Mei týče, bože... tak protivnou a sobeckou holku jsem dlouho neviděla. Nic nebyla její chyba, ze všeho vinila ostatní a proč že vlastně jejím úhlavním nepřítelem je Liam? Prostě je, důvod nepotřebujeme. Co se jejího nejlepšího bezcharakterního kamaráda Travise týče, ten se v ději objevoval jenom v momentech kdy byla Mei uražená- aby jí donesl čokoládu samozřejmě (a bože slovo čokoláda už nikdy nechci slyšet děkuju) a pak najednou asi na třetinu knihy zmizel, protože hlavní hrdinka se zaobírala jinou mužskou postavou. Její spolusedící Ava mi taky nepřišla nějak zářná, a to že o ní Mei nic neví i přes to že spolu x let sedí v lavici taky o něčem vypovídá. Styl psaní byl poměrně jednoduchý a čtivý, aspoň že tak, jinak bych knížku nejspíš ani nedočetla. Olu mám ráda, i její humor, ale tohle se opravdu nepovedlo. Čekala bych, že někdo kdo se v knižním světě už dlouho pohybuje, vydá něco, co bude stát za to. A jsem opravdu zklamaná, i tím, že autorka negativní recenze na Instagramu maže, a žádnou konstruktivní kritiku ani negativní zpětnou vazbu prostě nepřijímá. Co jsem slyšela, druhá knížka je ještě horší, a pokud vím, už píše třetí. Tak doufejme že ji bude psát déle jak dva měsíce, a že bude aspoň o kousek lepší, než Navždycky.

13.05.2021 odpad!


Neklidná Evropa Neklidná Evropa Isabelle Backouche

Za mě velice chaotické, člověk se pořádně nic nedozví. Buď jsou zde informace úplně základní, nebo naopak naprosto detailní a zbytečné. Velké zklamání.

12.01.2020 1 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Geniálně propojené všechny příběhy mě absolutně dostaly.

02.11.2019 5 z 5


Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Naprostá dokonalost

02.11.2019 5 z 5