Ani.Ká Ani.Ká komentáře u knih

☰ menu

Neobyčejný kluk Neobyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Moc hezká, čtivá kniha. Nejvíce mě nadchlo, jak je rozdělena do kapitol, které jsou psány z pohledu jednotlivých postav. A k nim je vždy nějaký citát, který postavu vystihuje. Zajímavý mi přišel zejména pohled sestry Auggieho, který zachycuje pocity často přehlížených sourozenců postižených dětí.

23.12.2019 4 z 5


Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Ačkoliv jsem četbu této knihy dlouho odkládala, protože mě děsila její tloušťka, nakonec jsem ji měla přečtenou tak rychle, až mi to bylo skoro líto. Kniha je čtivá, hluboká...skvěle jsou propracovány psychologické charakteristiky jednotlivých postav a to, jak autentické chování naráží na povrchní společenské konvence....

20.11.2019 4 z 5


Výchova bez poražených Výchova bez poražených Thomas Gordon

Moc fajn kniha, čtivě napsaná. Hodí se nejen jako inspirace k výchově dětí, ale může pomoci ke zlepšení mezilidské komunikace obecně. Líbilo se mi, že nejsou předloženy pouze hotové návody, ale všechno je velmi srozumitelně vysvětleno a je vždy zdůvodněno, proč autoři považují daný přístup za nejlepší.
V knize se čtenář dozvídá, co je to aktivní naslouchání, jak formulovat Já-sdělení a jaké má výhody oproti Ty-sdělení. Obět tyto dovednosti se pak používají při metodě bez poražených, která má rodičům a dětem pomoci dohodnout se tak, aby byly obě strany spokojené.

24.09.2019 4 z 5


Pohled do slunce Pohled do slunce Irvin D. Yalom

Kniha je čtivě napsaná, přináší podněty k zamyšlení se nad životem a jeho smyslem. Psychoterapeutům ukazuje, jak je možné s tímto tématem pracovat u svých klientů, což je velmi hezky demonstrováno na příbězích autorových pacientů.

10.09.2019 4 z 5