Angelo Angelo komentáře u knih

☰ menu

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Autor se zamýšlí nad běžnými situacemi. Shrnul bych to jako jednoduché, pohodové, moudré, s inteligentním humorem psané.

31.12.2022 4 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Moc hezká útlá knížka, kterou přečtete zhruba za čtvrhodinku. I přesto vás dokáže příjemně pohladit po duši na hezky dlouho. Kéž by takových knížek bylo víc.

22.12.2022 5 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Rozhodně tuto knihu doporučuji nejen každému, kdo chce zůstat zdravý, ale také lidem, kteří již trpí určitými zdravotními problémy. Málokdo (troufám si tvrdit, že i lékaři - ostatně, autor to zde také uvádí) by hledali problém právě v nedostatku spánku.
Kupříkladu nikdy nikdo se mě nebo mých známých lékař neptal, jak dlouho a kvalitně spíme resp. nezjišťoval to. Přitom taková elementární avšak extrémně důležitá vstupní informace.
Samozřejmě tohle je jen krátký výňatek. Kniha pojednává o dalších zajímavých skutečnostech a faktech ohledně spánku. Jak říkám, velmi zajímavé čtení a knihu určitě vřele doporučuji.

13.11.2020 5 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Nejsem si jistý, zdali jsem tak úplně cílová skupina, knihu jsem četl spíše ze zvědavosti. Kniha mě však překvapila svým širokým rozsahem a místy i inspirovala recepty.
Pro začátečníka snažíc se zorientovat se v oblasti zdravého životního stylu věřím, že to může být zajímavé čtení.

23.01.2020 4 z 5


Zcela legální daňové triky 2020 Zcela legální daňové triky 2020 Miloslav Hnátek

Zajímavé čtení.

13.01.2020


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Má druhá kniha od pana Hartla a znovu - nemá chybu! Začínám chápat, proč se panu Hartlovi (zcela oprávněně) přezdívá český "Hitmaker". Jsem moc zvědavý na jeho filmové zpracování.

22.12.2019 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Čtivé :)

11.12.2019 4 z 5


Myšlení: rychlé a pomalé Myšlení: rychlé a pomalé Daniel Kahneman

Velmi zajímavé čtení, díky kterému jsem si uvědomil jak často používáme systém 1, namísto abychom zapojili systém 2. Na spoustě poučných příkladů jsem si sám vyzkoušel, jak je naše volba a rozhodování často velmi ovlivněna aniž bychom si to plně uvědomovali. Za mě "wow".

23.11.2019 5 z 5


Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu Andrew Matthews

Dovolím si jeden krátký úryvek z této publikace:

Doktor: "Pochopte, že 70% lidí má závažné problémy se svým partnerem!"
Pacient: "A těch zbylých 30% ?"
Doktor: "Ti jsou svobodní!"

...perfektní knížka! :))

27.10.2019 5 z 5


Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Zajímavě zpracovaná, velmi čtivá a pro mě docela přínosná kniha. Jsou zde pasáže, které by šli jistě z knihy vypustit. I tak doporučuji.

20.10.2019 5 z 5


Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John John Vanhara

Občas čtu autorův blog a je mi proto známo, že se s věcmi moc nepáře a jde rovnou k jádru věci. Jsem rád, že tady je tomu stejně.
Jedná se o zajímavou, inspirativní a velmi čtivou publikaci. Rozhodně nečekejte nějakou motivační knihu nebo marketingový blábol. Tady je každá strana podpořena neskutečným množstvím zkušeností, úspěchů i neúspěchů vč. praktických rad.
Za to si autora nejen cením, ale i nadále mu držím palce, aby se mu v jeho podnikání dařilo!

19.10.2019 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Před patnácti lety jsem knihu vnímal jen jakýsi hezký příběh. Nyní ve mně zanechává pocit naděje, radosti a pobavení. Každý si tam však najde právě to svoje obdobně jako u Malého prince. Je to typ knihy, kde skutečně záleží v jaké životní fázi se právě nacházíte.
Za sebe hodnotím jako velmi příjemné čtení.

05.10.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Jedná se o mou první knihu od pana Hartla. Hrozně se mi líbil nápad psát knihu ze dvou různých pohledů. Další plus dávám za aktuálnost a současnost doby, do které jsou příběhy vsazeny. Ve výsledku však nehodnotím knihu jako průměrnou spíše bych řekl, že nejsem cílovým čtenářem. Věřím, že své čtenáře si to najde a za tu zkušenost si to přečíst mi to určitě stálo.

30.08.2019 3 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Posloucháno jako audiokniha. Autorovi se musí nechat, že má někdy opravdu dobré postřehy. Můj nejoblíbenější je, že "život je jen série problémů, které si sami vybíráme, že budeme řešit".

28.07.2019 3 z 5


O čem sním, když náhodou spím O čem sním, když náhodou spím Andrej Babiš

To je mazec...

28.02.2019 odpad!


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

A je to tu, konec příběhu..

16.02.2019 5 z 5


Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Susan Cain

Pro mě osobně docela zajímavé čtení. Některé poznatky pro mě byly přínosné, jiné nikoliv. Nicméně zvlášť jsem pak v údivu či možná dokonce až v úžasu, jak velký tato publikace vzbudila rozruch mezi lidmi. Některé to popudilo, jiné spíše pohladilo po duši. Život mi kniha nejspíš nezmění, ale i tak jsem rád, že jsem si ji přečetl.

06.02.2019 4 z 5


Tomáš Baťa zblízka Tomáš Baťa zblízka Pavel Hajný

...při hospodářské krizi a ojedinělých vedrech, v jídelně: "..na dílnách nemají dosud chladné vody. A myslím, že dokud není o to postaráno u nich, nemusí ani páni ředitelé píti nic jiného nežli tu teplou. Tak se jim aspoň připomene povinnost, postarati se na prvém místě o chladnou vodu i pro dělníky." (Tomáš Baťa)

Neskutečný lidský příběh, nepřízeň osudu, nepřejícnost některých lidí a absence internetu a i tak,.. dodnes je nám v mnohém Tomáš Baťa inspirací a vzorem. Rozhodně doporučuji k přečtení! Úžasné.
---
„Chcete-li vybudovat velký podnik, vybudujte nejdříve sebe.“ (Tomáš Baťa)

14.10.2018 5 z 5


Dokonalý džentlmen Dokonalý džentlmen Robert O´Byrne

Od této publikace jsem očekával drobek něco jiného, více zasazeného do této doby a určené též pro normálního smrtelníka. Po přečtení si místo rad oblékání odnáším spíše dlouhý seznam starých filmů, kde se jaký oděv kdy poprvé vyskytl a nad tvrzením, že "žiletku, kterou se holíme, bychom měli pravidelně vyměňovat zhruba jednou za týden" se jen usmívám.
Kniha jako taková však není špatná, ale pro mě osobně byla spíše zklamáním.

12.10.2018 2 z 5


Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Inspirativní čtení, doporučuji!

07.10.2018 5 z 5