anetka.repova anetka.repova komentáře u knih

☰ menu

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Ještě před tím, než kniha měla vyjít, jsem váhala, zda si ji přečíst, protože byla přirovnávána k Hypotéze lásky, která mě moc nenadchla.
Dostala jsem na ni od kamarádky veliké doporučení, a tak jsem se na knihu začala moc těšit, ( kamarádka mě dobře zná a ví, co se mi líbí) a to dokazovalo to, že jsem odložila rozečtenou knihu Drahý Arone (ne, že by byla kniha špatná) a jakmile vyšla Láska po španělsku, tak jsem se pustila do čtení.

Příběh vypráví Catalina, která je původem ze Španělska. Po rozchodu s přítelem, se odstěhoval do New Yorku, kde si slibně rozjede kariéru.

Když dostane od sestry pozvání na svatbu, okamžitě začne panikařit. Nemůže přece přijet na svatbu bez přítele. A tak ji napadne si sehnat doprovod a předstírat tak vztah.
A kdo by mohl být její údajný přítele na oko? No přece její kolega Aron Blackford, kterého nesnáší a nemůže vystát.

Dokážou přesvědčit Lininu rodinu, že jsou zamilovaný pár? A jak zvládne Lina stát, jako svedkyně po boku svého bývalého přítele, který ji nemilosrdně odkopl?

Boží, boží, boží.
To napětí mezi hlavními hrdiny by se dalo krájet. Linu i Arona si musíte zamilovat. Aron je ideální muž, kterého chce každá žena. Je milý, pozorný, ochranitelský, vtipný, milující, laskavý,...
Bylo to čtivé, vtipné, milé, úžasné.

Věřte, že Lásku po španělsku chcete číst.

27.07.2023 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Jedna z nejlepších knih, jakou jsem letos četla.

Kenny se po 5. letech vrací z vězení, kde si odpykávala trest za tragickou nehodu, při které umřel její přítel Scott.

Bez peněz, přátel, rodinny se vrací do města, kde k nehodě došlo a kde vyrůstá její dcera Diem u rodičů Scotta, kteří malou mají v opatrovnictví.

Kenny svoji dceru nikdy neudržela v náručí, odnesli ji od ní hned po porodu. Teď se chce se svou dcerou setkat a být součástí jejího života. Jenže to nebude mít vůbec lehké. Všichni se na ni dívají, jako na vražedkyni, hlavně prarodiče její dcery.

Dokáže je Kenna přesvědčit o tom, že to celé byla nehoda?
Dokáže se sblížit se svou dcerou? Nebo se přes všechna úskalí rozhodne nechat všechno tak, jak je a odjet z města, nenarušit její spokojený život?

Naprosto dokonalý příběh, který jsem si zamilovala po pár stránkách. Fandila jsem hlavní hrdince, stála za každým jejím rozhodnutím. Chtěla pro svou dceru jen to nejlepší a tak by to mělo být u všech rodičů.

09.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Jakmile vyjde nová kniha od mého oblíbeného autora, musím se okamžitě pustit do čtení.
Jinak to nebylo ani u knihy Les v domě.

Jak hodnotit knihu, aniž bych prozradila něco z děje? Tak u této knihy, to bude obzvlášť těžké.

Hlavní hrdinka Cácora, která vypráví svůj příběh, se vrací do dětství. Její dětství nebylo vůbec šťastné. Nikdy nezažila lásku, objetí, porozumění. Připadá si na světě omylem.

Žije v domě u lesa s matkou, která o ní nejeví zájem, alkohol je ji milejší, babičkou, které pořád něco vadí a dědou, který se všem straní.
Pak je tu les, který je temný, děsivý a který ukrývá tajemství, o kterém je zakázáno mluvit.
Les, který si jednoho dne pro Cácoru přijde.

Autorka napsala silný příběh plný emocí, beznaděje, nespravedlnosti, strachu, bezcitnosti a tísně. I když se do příběhu začtete již po pár stránkách, tak to není žádné lehké čtení.
Je těžké psát o tak silném tématu, autorka se toho nebála a napsala dech beroucí příběh, který Vám nedá spát ještě dlouho po dočtení.

Škoda jen toho otevřeného konce. Mám ráda uzavřené příběhy, kde nebudu mít v hlavě spoustu otázek.

Od autorky mám zatím nejraději Hanu a Les v domě je jen o pár stupinků níž.

04.06.2023 5 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Vždy, když se pouštím do knihy pro mě neznámého autora, jsem lehce nervózní. Přesto se na knihu těším.

Než kniha vyšla, měla obrovskou reklamu. Na sociálních sítích na mě vyskakovala každý den. Díky tomu jsem se rozhodla si knihu přečíst.
Navíc knihu zdobí naprosto boží ořízka se šibenicí.
Na obálce knihy je napsaná věta: Nejděsivější krimi thriller roku.
Pod tou větou si představuji daleko drsnější příběh, plný akce a napětí. Zřejmě jsem četla jinou knihu.

Děj se odehrává v Anglii, kde dochází k brutálním vraždám. Vrah se nechal inspirovat nejznámějšími skutečnými vrahy historie.

Na mě v knize bylo až moc postav a vypravěčů. Měla jsem problém se do knihy začíst a ponořit do vyprávění a nechat se strhnout. Tak to mám u krimi příběhů ráda.
Druhá polovina knihy začala pomalu nabírat spád, ale pořád to nebyla taková jízda jakou jsem čekala.

Autorka si zvolila vynikající téma, které nedokázala lépe zpracovat.
Chyběl mi detailnější popis postav, vražd. Samotný popis vražd mi nepřišli nijak brutální, zřejmě jsem zvyklá na daleko větší ,,sado-maso".

Uvítala bych více akce a napětí. Doufám, že na tom autorka zapracuje a s další knihou to bude lepší a lepší.

04.06.2023 3 z 5


Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Miluju Cukrárnu v Paříži od Julie Caplinové. Když jsem od Ježíška dostala Nejkrásnější dárek, měla jsem obrovskou radost.

Jedná se o malou ,,brožurku", která obsahuje krátkou povídku. Hlavní postava Avril Vám bude hodně povědomá, pokud jste již četli Kavárnu v Kodani.
Tentokrát se s Avril setkáme ve vánočním příběhu v Londýně, kdy záměna zavazadel nemusí být nutně nepříjemnou situací.

Autorka nám tu ukazuje, že příběh nemusí být dlouhý, abyste se do něho zamilovali, tak jako já.

05.04.2023 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Kolem této knihy byl tak velký boom, že jsem chtěla vědět, co je na ní tak zajímavé.

Olivia, doktorantka Standforské univerzity věd. Když se její nejlepší kamarádka zamiluje do jejího bývalého přítele, Olivie, jako správná kamarádka, jí chce dokázat, že už ten vztah je minulostí, nenapadne ji nic lepšího, než že políbí prvního muže, který je zrovna po ruce. Jenže co se nestane? Olivia zjišťuje, kdo je onen muž, kterého políbila. Je to jeden z velmi uznávaných profesorů, ale taky jeden z nejpřísnějších profesorů školy. Když Adamovi Olivie vylíčí její plán o předstíraném vztahu, ochotně ho přijímá.
Byla to úplná pitomost nebo z toho může být i něco víc?

Mrzí mě, že se nemůžu řadit mezi všechny ty nadšené čtenáře. Kniha sice byla čtivá, jen byla předvídatelná už od samého začátku. Čekala jsem něco víc, když se jedná o senzaci na TikToku.

05.04.2023 3 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Na další díl od mého milovaného autora jsem čekala pěkně dlouho. Čekání se vyplatilo.

Jakmile kniha vyšla, hned jsem si ji pořídila a pustila se do čtení. Hltala jsem stránku za stránkou.
Chris Carter je můj nejoblíbenější spisovatel, co se detektivek týče. Není to ovšem čtení pro slabé povahy.

Opět se tu setkáváme s detektivem Robertem Hunterem a jeho parťákem Carlosem Garciou, kdy musí vyřešit sérii vražd, kde pachatel za sebou zanechává spolu s mrtvolu část textu (básně, písně). Je natolik pozorný, že po něm nezůstane na místě činu žádný důkaz, který by ho usvědčil.

Hunterovi a jeho týmu se dlouhou dobu nedaří vraha dostihnout. Postupem času začnou na povrch vyplouvat nové skutečnosti a Robert si pomalu začíná dávat dvě a dvě dohromady.
Líbí se mi popis jednotlivých fázi vyšetřování, jak všechno začne pomalu dávat smysl. Líbí se mi, části z pohledu oběti nebo samotného vraha jen by mi nevadilo, kdyby byly delší.

Co přiměje vraha páchat tak brutální zločiny?
Proč několik hodin po vraždě posílá nejbližším oběti videa, na kterých je natočený způsob jakým je zabíjel?
Proč se vrah kochá jejich strachem?

Carter každou svou další knihou stupňuje brutalitu jednotlivých vražd.
Člověk si říká, že už ho nemůže nic překvapit a opak je pravdou.

Miluju jeho příběhy a těším se na další.

Kdo autora ještě nezná, doufám, že vás není mnoho, tak doporučuji. Tohoto autora si nesmíte nechat ujít. Stane se vaší drogou, na které budete závislí.

05.04.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Nepočítala jsem s tím, že si knihu přečtu. Bože já bych udělala takovou hloupost. Něco mě zkrátka ke knize táhlo.

Fitkivní příběh o Evelyně životě a jejich sedmi manželů. Ten příběh byl naprosto dokonalý. Zamilovala jsem se do knihy a bylo mi líto, že se právě jedná o fiktivní příběh, protože jsem měla nutkání googlit filmy a informace o hlavní postavě. Je až k nevíře, že se autorce podařilo napsat tak reálný příběh, který ve vás zanechá spoustu emocí a po dočtení budete mít chuť si knihu přečíst znovu, tak jako já. Autorka, vůbec herečku nešetřila a pěkně ji naložila, neměla to v životě vůbec jednoduché, i když si za hodně věcí mohla vlastní vinou. Spoustu životních rozhodnutí musela tajit, nakonec sebrala odvahu a o celý příběh se podělila, když už věděla, že nemůže nikomu ublížit.

Tohle si prostě musíte přečíst. Je to nejlepší kniha jakou jsem letos četla. Miluju takové příběhy. Více takových knih.

13.03.2023 5 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Další dech beroucí příběh, jako to Ruta umí. Do knihy jsem se začetla bleskurychle a ihned jsem byla pohlcena dějem. Nemohla jsem při některých pasáží dýchat a samotnou mě překvapilo, jak jsem knihu měla rychle přečtenou.

Za mě můžu jedině doporučit.

05.02.2023 5 z 5


Tulíňkovi Tulíňkovi Jonáš Ledecký

Podle mě zbytečná kniha. Mohlo být v knize více textu, takto máte celou knihu přečtenou za 1. minutu. Ilustrace, i když překrásné, knihu nezachrání.

05.02.2023 2 z 5


Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Krásná, milá, krátká oddechovka.

05.02.2023 5 z 5


Deníček Camille G aneb Sranda příběhy z dětství i dospělosti Deníček Camille G aneb Sranda příběhy z dětství i dospělosti Camille G

Po přečtení některých příspěvků, které autorka inzerovala na instagramu, jsem se tolik nasmála. A tak jsem si sehnala její knihu s tím, že se do knihy musím pustit co nejdříve.

Ve výsledku jsem byla hodně zklamaná. Čekala jsem o dost vtipnější příběhy. Zasmála jsem se u něčeho, ale i jsem si pak říkala, že mi na tom nepřijde zas až tak moc nic vtipného, jak je inzerováno na přední straně. A autorka se už dost opakovala a řešila pořád to, jak nedokáže udržet moč a stolici. Za mě toho tam bylo až příliš. Místy jsme si říkala, ať už je konec. Zřejmě nebudu mít stejný humor jako autorka. Nejspíš skončím u nich a do dalších dílů se nebudu pouštět. Strašně mě to ale mrzí.

04.02.2023 3 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Původně jsem vůbec neměla v plánu knihu číst. Nalakala mě na ni jedna bookstagramerka, takže očekávání bylo příliš vysoké.

Kniha se četla dobře, ale něco mi tam chybělo, za mě lepší průměr.

30.07.2022 3 z 5


Vlak do Paříže Vlak do Paříže Lorraine Brown

Taková milá oddechovka.

30.07.2022 4 z 5


Přišly děti z Ukrajiny Přišly děti z Ukrajiny Robin Král

Krásné vyprávění o podobnosti slovíček, i když jsme každý jiný stát. Pro děti jednoduché stručné a poučné.

13.06.2022 5 z 5


Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

Mé první setkání s autorem a rozhodně ne poslední. Velice zajímavý děj odehrávající se na palubě lodi. Bylo to napínavé, svižné.

14.04.2022 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Tak a jsem v háji. Ja nevím co napsat. To se mi ještě nestalo. Bylo to boží a nechutné zároveň. To ja můžu. A jak to bylo čtivé, ty krátké kapitoly Vás nutili číst dál a dál. Zkrátka nešlo knihu odložit. Autor skvěle vykreslil postavy a nechutnosti, až mě z nich mrazilo. No a ten konec, ... co víc k tomu dodat. Našla jsem dalšího autora, který píše zvrácené knihy a to je něco pro mě.

Pokud milujete Chrise Cartera jako já, tak si nutně musíte přečíst tuto knihu. Carter u mě stále vede, ale tento autor mu slušně dýchá na záda.

09.03.2022 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Velice mě překvapila čtivost příběhu. Už po pár stránkách jsem byla ponořená do příběhu a hltala stránku za stránkou.

Příběh rozhodně ne předvídatelný,i když jsem tak trochu myslela že vím, kdo za tím je, ale zkušený čtenář detektivek možná rozluští kdo za tím vším stojí. Já jsem na to nepřišla.

Za mě rozhodně můžu doporučit. Josie Quinnová byla strašně sympatická a těším se na další díly.

17.11.2021 5 z 5


Jágr, legenda Jágr, legenda Lukáš Csicsely

No tak, Jarda, to je zkrátka legenda. Nová kniha v komiksovém provedení, doplněná rozhovorem mezi komentátory. Bylo to poučné, vtipné a milé a stručné. Dozvěděla jsem se i něco nového.

17.11.2021 5 z 5


Shledání Shledání Fred Uhlman

Jednohubka, kterou jsem měla přečtenou během jednoho dne. Asi jsem čekala od knihy víc. Jsem mírně zklamaná. Příběh mohl být delší a víc rozvinutý. Škoda myšlenka velice pěkná.

17.11.2021 3 z 5