AnetaM AnetaM komentáře u knih

☰ menu

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Páni! Dočteno!
Tuhle sérii jsem četla s přestávkami víc jak dva roky. Přiznám se, že první díl mě neoslovil. K četbě druhého jsem se musela přemlouvat. Příběh obyčejné dívky a milostný trojúhelník mezi princem a vojákem? Kolikrát už jsem tohle četla...
Objevovali se nové postavy, někteří umírali, nedostávali tolik prostoru a me začali chybět...
Cealena, později Aelin, se měnila s každou knihou a já jsem ji začala chápat. Fandila jsem jí čím dál víc.
Ano, asi u šestého dílu jsem chtěla celou sérii odložit. Měla jsem pocit, že se nikam neposunuje. Postavy se stále chystaly na závěrečnou bitvu, ta však byla někde v nedohlednu. Postavy se predvidatelne parovali, hlavní hrdinové dokonalí a nesmrtelní...
Přiznám se, že předposlední díl zaměřený na Chaola a úplně novou jižní říši mě jakoby znovu nakopl... Ty pocity byly vykreslovany do detailů, vztahy vyplynuly přirozeně. A já se bála toho, co přijde v posledním díle.
Jako první me zaskočil počet stran. Ale autorka nenudila, ani chvíli. I nějaké ty slzy ukaply, srdce busilo a moje mysl zůstane ještě dlouho v této malebné říši, která se znovu vzpamatovává ze všech hrůz.
Ano, zpětně si uvědomuji, jak promyšlené byly scény v celé sérii. Az teď si uvědomuji, ze všechno sverovalo k tomu, vybudovat jednou provždy lepší svět. A to se autorce povedlo!

29.10.2019 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Napínavé, ctive, do detailu promyšlené! Doporučuji vsema deseti!

17.06.2019 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Miluju! Autorka opět nezkalamala, tahle série mi zůstane navždy v srdci...

17.06.2019 5 z 5


Patříš mi Patříš mi Mary Higgins Clark

Clarkova píše úžasně, člověk se zacte a nemůže přestat. Co musím ale vyčíst je fakt, ze jsem hned poznala, kdo bude vrah a celkově konec knížky. Přesto příjemné odreagovani:)

17.06.2019 4 z 5


Útěk z teritoria smrti Útěk z teritoria smrti Tom Isbell

Od téhle knížky jsem nic neocekavala. A to jsem taky dostala. Příběh jako zkopirovany Labyrint s prvky z jiných knížek. Predvidatelny dej, nevykreslene postavy... K tomu autor všechno popisoval, jako kdyby čtenáři byli naprosto nechapavi.
Spoiler: Nejvíc me dostalo, jak se Kniha zastavil asi třikrát v divcim táboře (který byl přísně hlidany, ale kluka co tam pobihal si nevsimli) a pořád nabizel Hope, ze s nimi může odejít. Ona nechtěla, ale byla donucena. Taky ji zachránil asi třikrát život, ale to ona ani nepostrehla. Az na konci po požáru mu podekovala: "Tys mi vlastne pred chvili zachránil život, co? Tak teda dík, konečně jsi pro me neco udelal..."
Nebo me ještě napadá scéna, kdy se na Knihu a Hope zřítí strop tunelu. Každému hned dojde, ze se jim zatarasil strop a musí se udusit. Jenže naši hrdinové jen tapaji, dokud jim nedojde co se stalo. Potom si povídají o životě, párkrát omdli a nakonec je kamaradky zachrání.

17.05.2018 odpad!


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nádherná klasika, kterou si nejde nezamilovat.

06.02.2017 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Tahle knížka me dostala. I když jsem necetla první díl a viděla jenom filmy... Přesto jsem nic nečekala, vtahla se do děje a za pár dní měla docteno.
Autor umí vyprávět neuvěřitelně poutavě a napinave. Nikdy dopředu nevíte co čekat. U většiny knížek jste si jisti, ze hlavní hrdinové přežijí . Tady jsem se o me ale opravdu bála...
Doporučuji!

06.02.2017 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Všichni si tady stěžují na rozmazlenou princeznu... Ale mně nevadila. Když někdo vyroste na zámku a od mala ho učí ze je budoucí královna, tak se jinak chovat nemůže.
Kiera Cass je dokonalá spisovatelka. Nemusíte mít rádi ani jednu postavu, přesto knihu čtete. Je ctiva, zábavná, romantická...
A abych napsala o svém favoritovi, tak pokaždé někdo jiný... a určitě budu smutná, když si nevezme všechny :D protože každý má něco do sebe.
A ten konec? Asi nepreziju čekání na další díl :D!

01.01.2017 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Jak si tak procitam komentáře, všimla jsem si, jak se tady lidé rozdělili na dvě skupiny. První jsou beznadějné trinactky, které sdělují své pocity o knížce. Jak se zamilovali do Edwarda, nebo Jacoba, kolik kapesnicku probreceli a doufají, ze si je jednou Edward vezme. Nebo se při nejmenším stanou upirkami. Jenomže protože mám tenhle věk uz přes dvacet let za sebou, patřím do druhé skupiny. A musím přiznat, ze me knížka zklamala. Trapné scény, trošku zajímavý děj... Přece jenom ctive, to musím nechat. Kdyby me uz knížka nepotesila, mohli to vytáhnout alespoň filmy. Ty jsou však takový propadák, ze se normálně bojím je znovu zapnout, abych neomdlela...
Nechci moc kritizovat, tady to však lépe nejde. Ale za začátek série si knížka zaslouží tři hvězdičky.

03.12.2016 3 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Právě jsem dočetla... a zase musím autorku jenom chválit, knížka me naprosto uchvatila. Každý příběh má něco do sebe, dozvíme se věci, které jsme netušili, nebo byli v sérii jenom nakousnute a ja prostě četla s otevřenou pusou.
Nejlepsi příběhy jsou ale Druhé výročí a Komorna, ty me dostaly. Hrozně moc bych chtěla ještě další knížku(třeba 3. výročí, 4. výročí atd... :D)
PS: Bez slz to prostě nešlo...

30.10.2016 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Já tuhle knížku prostě miluju!!! :)

15.10.2016 5 z 5


Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

Zrovna jsem knížku dočetla a musím napsat komentář!
Protože ten konec me dostal! Strašně jsem brecela! Spoiler: Nejdřív smutně,potom z radosti
Tahle série mi přišla strašně nudná, aspoň první dva dili. Všechno se vleklo a ja ani nechtěla začínat třetí knížku... Jenomže ta byla úplně úžasná! Vtahla jsem se do děje a nemohla přestat číst... Až do teď :D

01.10.2016 5 z 5


Milion sluncí Milion sluncí Beth Revis

Zajímavé, lepší než minuli díl... Dokonalé ale stále ne.

22.09.2016 4 z 5


První První Kiera Cass

Nejlepší!
Miluju tuhle romantickou pohádku, i když od začátku víte jak to skončí. Miluju všechny ty šaty a šperky a zámek... Miluju Celestu a krále Clarksona a jižní rebely, protože tomu dodávají napětí. A čas od času miluju i Ameriku, když zapomenu na tu její příšernou povahu. A hlavně miluju Maxona, na něj nikdo nemá!

18.09.2016 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

A je to za mnou!
Celá série doctena, zkritizována a ja teď rychle hledám něco dalšího na 'začtení', abych tuhle knižní slátaninu ze sebe dostala.

17.09.2016 3 z 5


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Úžasná knížka, dokonce podle me úplně nejlepší z celé série!

17.09.2016 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Prostě moje srdcovka...

08.09.2016 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

M I L U J U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strašně obdivuji autorku, protože tohle je prostě nej knížka.
Nádherně napsané, luxusní nápad, věrohodné postavy...
PS: Uz nevím co napsat :D

08.09.2016


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Nádherná knížka, o trošku lepší než první díl...
Moc jsem si zamilovala Xemeriuse i celý děj, knížka strašně utíkala...
Jediné, co bych tomu vytkla je konec...
Né! Proč?
Ps: Brecela jsem...;D

05.09.2016 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Máme 21. století, žijeme v moderní době... I přesto jsem si našla čas a tuto knížku přečetla. Ze zacatku jsem nemohla z těch starobylich výrazů a obracela oči v sloup. Potom jsem se ale vzila do příběhu. Zamilovala jsem si celou rodinu, hlavně Lisy, která me často rozesmala. Zamilovala jsem si tu dobu a přírodu v Anglii. Zamilovala jsem si vsehny trapné situace a krásné dopisy. Zamilovala jsem si snad všechny postavy, hlavně pana Darcyho. A zamilovala jsem si po shlédnutí i seriál.
Tohle by se mělo číst! Miluji romantické knížky a tahle k dokonalá! Musím uznat, ze Pýcha a predsudek je jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

01.09.2016 5 z 5