Anet09 Anet09 komentáře u knih

☰ menu

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Jediné, co se té knize nedá upřít je to krásné grafické zpracování. to ale bohužel nestačí. Postavy byly ploché a neměly žádný charakter. Kdyby tam nebyla jména v těch chatech, tak netuším, kdo je kdo. Děj byl nudný a absolutně nezajímavý. Ke konci jsem už chtěla přeskakovat stránky a to i když byla akce, která taky byla nudná. Celkové to bylo strašně natahované a během čtení jsem necítila absolutně žádné emoce, maximálně jsem se jednou uchechtla a to je tak vše. Žádný strach o postavy, chtěla jsem jenom, aby už všichni umřeli a byl konec. Jedna hvězda je za grafické zpracování a druhá za prázdné stránky, ty byly fajn.

14.02.2021 2 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Spíš než feel-good to bylo feel-cringe. Kdybych si tohle přečetla na wattpadu od 13leté slečny, tak bych si řekla "no, třeba zní něco vyroste", ale tohle napsala dospělá žena, což nechápu. Postavy se chovaly spíš, jakoby by byly na základce, ne na střední, hlavní hrdinka byla sobecký spratek (jak můžete sedět s někým v lavici 2 roky a nic o něm nevědět? Samozřejmě, když to Mei potřebovala, tak najednou byly kamarádky), její nejlepší kamarádka asi byla snaha o takovou tu "crazy kámošku", ale ta byla spíš cringe a kluci byli jak přes kopírák.

SPOILER
Jak můžete být do někoho roky zamilovaný, obdivovat ho, žárlit na ně, očichávat jeho hadry, a pak po jednom polibku zjistit, že to není ten pravý a být s tím úplně v pohodě? Líbala se autorka vůbec s někým?

25.01.2021 2 z 5


Jádro Jádro Peter V. Brett

Knihu jsem po pár kapitolách odložila, i když mě to vážně mrzí. Vážně nepotřebuju číst v každé kapitole něco, co se týká sexu a slovo "pyj" už asi z hlavy nedostanu. Leeshu mám snad s každým dílem míň a míň ráda a když jsem zjistila, že většina knihy je o ní a dalších plochých postavách z jejího okolí, uvědomila jsem si, že bych při čtení jenom trpěla a nemám čas na to, číct 800 stran něčeho, kde se mé oblibené a hlavně ty zajímavé postavy objeví jenom krátce.

07.11.2020 1 z 5


Poloviční král Poloviční král Jan Hamouz

Úžásná česká fantasy, která se kvalitami rovná zahraniční tvorbě. Líbila se mi reálnost postav a i světa, i když občas mi ze čtení bylo zle, atejně jsem musela číst dál.

01.11.2020 5 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Skvělá kniha až na nudnější druhou půlku a předvídatelný děj. Jen bych chtěla upozornit, že se nejedná o knihu pro děti a mládež, ale je to new adult, tudíž kniha pro dospělé.

08.08.2020 4 z 5


Trnový princ Trnový princ Mark Lawrence

První polovina knihy mě moc nebavila, ale potom se to rozjelo. Ze začátku mi přišlo, že se to autor snažil udělat co nejtemnější a nejdrsnější, jenže pak zjistíte, že to tam opravdu patří. Moc se těším na další díl.

29.04.2016 3 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Knihu jsem ani nedočetla, prostě mě nebavila.

15.04.2016 1 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Sice předvídatelná, ale i přesto naprosto úžasná :)

13.04.2016 4 z 5


Radleyovi - Upíři odvedle Radleyovi - Upíři odvedle Matt Haig

Jako oddechovka dobré, ale pokud chcete napínavou upířinu, hledejte jinde. Ale i tak doporučuji přečíst. Já osobně si ji ještě určitě přečtu, ale víc, než 3 hvězdičky jí dát opravdu nemůžu.

13.04.2016 3 z 5


Za trest Za trest Dick Francis (p)

Kniha mi přišla nudná, ale potom se to rozjelo :)

13.04.2016 3 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Kniha byla opravdu čtivá a místy i trochu zábavná. Avšak naumělkované metafory všude kolem a i menší naivnost už člověka začne štvát. Kniha byla přeslazená a i konec mě trochu zklamal. Kniha rozhodně není nejhorší, ale větší pozornost si zaslouží i jiné.

13.04.2016 2 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Konec byl takový, zvláštní, nevysvětlený, rozhodně jsem ho nepochopila, i když to může být čistě jen mnou. Ale i přesto knížku doporučuji :)

13.04.2016 3 z 5