anet.myblog anet.myblog komentáře u knih

☰ menu

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

tahle knížka je teprve moje druhá od autorky, ale naposledy mi její styl tak sednul, že jsem neváhala se do této novinky pustit. Příběh vypraví o bohaté rodině Mertonových. Mertonovi jsou už starší pár žijící v obrovském bohatém sídle a mají dospělé děti. Ty nikdy s rodiči, zejména s otcem, dobrý vztah neměly. Jednoho dne jsou ale oba rodiče nalezeni v jejich domě mrtví. A my hledáme pachatele, je možné, že někdo z dětí až tak moc toužil po dědictví?
Knížka se mi četla dobře a rychle,stejně jako minule. Jakmile jsem se ale dostala za půlku, pasáže se stále opakovaly a děj se nikam neposouval. Autorka si pořád jen kladla otázku “tak který ze sourozenců to teda byl?”. V tu chvíli už jsem se u čtení začala nudit a už jen netrpělivě čekala kdo byl TEN vrah. Knížku i tak můžu doporučit, našla si mnoho nadšených čtenářů. Z mého pohledu bych ale raději sáhla po jine autorčině knize:)

~ knihu seženete v @knihkupectvi_luxor a nebo na stránkách @knizniklub , kterým děkuji za poslání knížky ! #spoluprace ~

19.07.2022 3 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Propast smrti je nejnovější knihou Roberta Bryndzy ze série s Kate Marshallovou.

Tento díl mi přišel méně akční než ten předchozí, nebyly tady takové ty nečekané zvraty jako v některých předchozích knížkách. Na druhou stranu příběhy Roberta Bryndzy se čtou samy a stránky
vám ubývají pod rukama.

V knížce mi zkrátka chybělo napětí a akce, i tak knihu můžu doporučit, pokud hledáte nějakou detektivku na oddych, ale Mlha nad Shadowsands se mi líbila víc :)

|#spoluprace ~ za poskytnutí knihy děkuji @cosmopolis_cz & @grada_cz

28.12.2021 3 z 5


Polibek v Římě Polibek v Římě Catherine Rider

Po téhle sérii koukám už dlouho, ale až letos jsem si o Vánocích našla na jeden z dílů čas. Vybrala jsem si Polibek v Římě, protože Itálie je mojí nejoblíbenější destinací.

Od knížky jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Oddechová romantika s vánoční atmosférou a zvraty, které jsou reálné tak jako takové ty přeslazené klišé filmy.

Mně se to ale líbilo, četlo se to vážně lehce a rychle. Nebyla to vůbec nuda, protože se pořád něco dělo. Jedině zdlouhavé fňukání fotbalisty Matea mě někdy už vytáčelo.
Prostředí Říma je tu hezky vykresleno, v knížce se objevují zmínky snad o všech hlavních římských památkách.

Tuhle knížku vám můžu doporučit, je to oddechové romantické čtení, někdy trochu moc klišé, ale na Vánoce vám to sedne do nálady.

26.12.2021 3 z 5


Divnější planeta Divnější planeta Nathan W. Pyle

První díl téhle komiksové knihy jsem nečetla, za to jsem ale viděla všude nadšené recenze a vtipné úryvky, takže jsem šla do pokračování Divné planety s velkým očekáváním.

Kniha mapuje život mimozemšťanů, kteří se snaží pochopit, jak funguje lidský život na planetě Zemi. Některé úryvky byly skvělé a pobavila jsem se, ale bohužel většinou převažovaly takové meh myšlenky a někde to trochu i postrádalo pointu, nebo jsem to nepochopila. Grafické zpracování je ale nádherné a povedené.

Bohužel mě kniha zklamala, věřím, že první díl mohl být lepší. Na druhou stranu to byla ale fajn oddechovka, kterou prolistujete za jedno odpoledne.

#Spoluprace ~ Za výtisk děkuji @knihkupectvi_luxor & @knizniklub

22.12.2021


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Pokud mě sledujete už trochu dýl, asi víte, že Colleen je moje snad nejoblíbenější autorka vůbec. Na tuhle knížku jsem viděla velké ohlasy v zahraničí, takže očekávaní byla velká.

Jak je u autorky zvykem příběh se četl rychle a bavil mě natolik, že jsem knížku nechtěla dát z ruky.
Colleen vždycky přijde s něčím originálním, v této knížce sledujeme příběh Bena a Fallon, kteří se potkávají jednou ročně (vždycky devátého listopadu) a to po dobu pěti let.Knížka je tak rozdělená do 5 částí = 5 setkání Bena a Fallon.

Moc mě bavilo sledovat, jak se postavy postupně vyvíjely, vybudovala jsem si k nim velmi rychle vztah a všechny zvraty v jejich osudu prožívala s nimi.

Tuhle knížku budu řadit mezi mé top od autorky, spolu s Námi to končí a Nelituju ničeho, takže za mě jedno velké doporučení!

#Spoluprace ~ Za knihu děkuji @knizniklub @knihkupectvi_luxor :)

15.12.2021 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Chata ve Švýcarsku je dalším dílem ze série Romantické útěky. Věděla jsem, že si knížku budu chtít přečíst už jenom kvůli té obálce.

Od knížky nečekejte žádné velké čtení s přidanou hodnotou, jedná se o romantickou oddechovku, a pak se vám to bude líbit.
Hlavní hrdinka Mina mi přišla místy naivní a moc mi nesedla. Co mě ale naopak bavilo, bylo prostředí hor, lyžování a výlet do švýcarské čokoládovny.
Romantická linka zde vznikla hroozně rychle a tak nějak z ničeho nic, ale postavy se pak postupně poznávali, takže to bylo milé.
Na to, že se celou knížku neděla žádná velká akce, ke konci tam bylo pár větších zvratů.
Úplný konec knihy mě jenom utvrdil v tom, že tyhle příběhy vlastně nemůžu brát moc vážně, protože mi to přišlo až moc klišé :D

Knížku můžu doporučit jako tak trochu přeslazenou romantickou oddechovku, která se odehrává v prostředí švýcarských hor a dokáže navodit zimní a odpočinkovou atmosféru.

#Spoluprace ~ Za poskytnutí výtisku děkuji @cosmopolis_cz a @grada_cz

09.12.2021 3 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Co když se utopíme se řadí mezi další romantiky od německých autorek. Knížka mě na první dobrou zaujala obálkou, ale o tom, že se do ní pustím rozhodla až anotace, kde se objevila informace, že hlavní hrdinka Laurie studuje medicínu. No a pak už mi bylo jasné, že to prostě číst chci!

V příběhu sledujeme Laurie, která nastupuje na lékařskou fakultu ve Vancouveru. Nese si s sebou ale tíhu minulosti, protože ji zemřel její bratr, který byl jejím velkým vzorem a kamarádem. Laurie chce na nové škole na druhém konci Kanady začít úplně jiný, nový a lepší život, bohužel (nebo spíš bohudík) zde potká jednoho člověka, který odehrál velkou roli v životě a nehodě jejího bratra.

Na knížce mě bavilo prostředí lékařské fakulty, Kanady a medicíny obecně. Hlavní hrdinka Laurie se občas chovala jako puberťačka, přitom už jí muselo být přes dvacet. Takže věk a chování Laurie mi úplně neodpovídalo. Jinak se to četlo skvěle, rychle a neskutečně mě to bavilo, stejně jako u ostatních německých autorek to byla vážně super new adult romantika!

Konec mi přišel malinko uspěchaný, myslím, že mohl být rozvedený třeba ještě do dalších 50 stran.

Knížka se mi ale moc líbila, Sarah Sprinz u mě sice (zatím) nedosáhla na Monu Kasten nebo Lauru Kneidl, ale i tak jsem si čtení moc užila a těším se, co přinesou další díly!

25.10.2021 4 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Knížka mě hned na začátku čtení zaujala svým poetickým jazykem, autorka si umí vážně hezký hrát se slovy a vymýšlet zajímavá přirovnání. Děj mě chytl hned od začátku, ztráta blízké osoby tady byla popsaná hodně citlivě, že jsem se s hlavní postavou Amélii dokázala soucítit. A teď to nejlepší - romantická linka a knižní prostředí. Amélie je totiž (nejdřív jen platonicky, pak už reálně) zamilovaná do autora její nejoblíbenější knížky. V příběhu se často ocitáme s prostředím knihkupectví a taky s knižním veletrhem!
Za mě tohle byla jedinečná knížka, která se mi moc líbila a ráda bych si ji přečetla znovu.
Všechny stránky Amélie vám můžu moc doporučit!

Za recenzní výtisk děkuji Humbooku #humbookblogeri

11.10.2021 5 z 5


Letní sázka Letní sázka Emily Henry

Knížka Letní sázka je originální romantický příběh o dvou spisovatelích, kteří se vsadí, že musí napsat knihu ze žánru toho druhého.
Samotný nápad knížky se mi líbil, a i styl psaní byl vtipný a bavil mě.
Jen mi přišlo, že v knížce bylo pár nudných a výplňkových pasáží, které mi přišly zdlouhavé a nebavily mě, takže jsem v závěru měla problém knížku dočíst. Za mě by určitě neuškodilo, kdyby byla knížka trochu kratší.
Ale pokud hledáte fajn romantickou oddechovku, kterou budete číst třeba někde v létě u vody, je to ideální.

31.08.2021 3 z 5


Všechny skryté dary Všechny skryté dary Caroline O'Donoghue

Od knížky Všechny skryté dary jsem dlouhou dobu nevěděla co čekat, nejvíc mě zaujala svojí krásnou obálkou.
V knížce sledujeme Maeve, která jako jediná z rodiny není “geniální” a chodí na soukromou dívčí školu. Jednou, když je po škole, najde ve sklepě tarotové karty a naučí se s nimi zacházet…
Na příběhu mě bavily tarotové karty, krystaly, ale i ta divná magie. Četlo se to dobře a rychle. Ale od půlky už to na mě působilo moc přeplácaně a samotný konec jsem vlastně ani moc nepochopila.
Knížka mi v závěru moc nesedla, proto dávám 3/5. Myslím si ale, že si svoje čtenáře určitě najde, protože příběh sám o sobě je dost originální. Tarot, magie, zmizení,sekty, čarodějnictví, Lgbt+, Queer, Nebinární romantika.
Vážně v téhle knize toho najdete mnoho, ale na mě už to bylo asi příliš.

31.08.2021 3 z 5


O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

O princezně, která se zachránila sama bylo moje první setkání s moderní poezií.
Já poezii obecně moc nečtu, řekla bych, že ji občas ani moc nerozumím, a tak dávám přednost beletrii (próze). Ale poslední roky jsou tyhle knížky velkým trendem, a tak jsem si řekla, proč to nezkusit.
Knížka se dělí do čtyřech částí - princezna, vévodkyně, královna, ty. Prostřednictvím krátkých básní nám autorka vypráví svůj životní příběh. Předem upozorňuji, že sbírka je celkem depresivní a narazíme tady na témata jako sebepoškozování, sebevražda ad. takže si před přečtením prosím přečtěte Trigger Warnings.
Mně se knížka líbila, v několika básních jsem se našla a založila si je lepíky (a že jich tam nemám málo!). Jen mi občas přišlo, že se nejedná o poezii, ale jen řádky, které autorka oddělila enterem.
Overall - se mi knížka líbila a myslím, že za přečtení rozhodně stojí. Taky vím, že se k ní budu určitě ještě mockrát vracet. Dávám 4⭐️, protože to byla přece jenom moje první moderní poezie, určitě jich chci vyzkoušet víc, takže si jednu ⭐️ nechám do zálohy.

31.08.2021 4 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Po autorčině knížce Všechny malé zázraky jsem bez váhání sáhla i po Tíze vesmíru. Od knížky jsem čekala tak trochu něco jiného, něco víc podobnějšího právě Zázrakům.

Proto jsem ze začátku byla do zklamaná a přišlo mi, že se vlastně v knížce nic neděje. Občas tu byla vážně hluchá místa, která mě nebavila, ale pak se to začlo zlepšovat.

Na příběhu musím určitě vyzdvihnout zmínky o nemoci prosopagnosie (=obličejová slepota). Zároveň zde byly myšlenky o body positivity a romantická linka. No, když jsem si na příběh zvykla, bavilo mě to, ale furt nezapomenu na ten začátek, kdy jsem myslela, že knížku odložím.

U mě stále vedou Všechny malé zázraky na prvním místě, ale jsem zvědavá, co přinese autorčina novinka Bez dechu.

31.08.2021 3 z 5


Chuť prázdna Chuť prázdna Barbora Adamcová

Knížka Chuť prázdna mě zaujala anotací, nádhernou obálkou, ale taky jsem si říkala, že si po dlouhé době přečtu něco od české autorky.
Příběh patnáctileté Anny, která si prochází anorexií byl silný zážitek. Bylo pro mě hrozně zajímavé o tomto tématu číst, a vidět, co se lidem s anorexií honí hlavou.
Autorčin styl psaní je sice jednodušší, ale sedl mi a četl se lehce.
Jen jsem v knize našla pár nedostatků. Třeba otec hlavní hrdinky se v první půlce knihy jmenoval Karel, ale na samém konci mu říkali Pavle. Taky mi nějak neseděly věky postav, přišlo mi, že bratrovi hlavní hrdinky bylo každou chvíli jinak let a já tak ani nevěděla, jak si ho představit, protože se choval poměrně dost vyspěle (a to byl mladší než Anna). Za tyhle nesrovnalosti tak strhávám jednu ⭐️.
Jinak vám ale knihu moc doporučuju, protože určitě stojí za přečtení. Hlavně lidem mého věku to podle mě hodně dá a myslím, že je důležité o poruchách příjmu potravy mluvit. Doufám, že se dočkáme i dalších knih od autorky, protože tohle se povedlo.

31.08.2021 4 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Po přečtení prvního dílu Nedotýkej se mě, jsem byla nadšená! A konec mě hrozně navnadil na další díl, jenže na vydaní jsme museli ještě čekat. No a pak konečně vyšlo Neopouštěj mě.
Měla jsem trochu snížená očekávaní, protože jsem všude četla, jak je druhý díl slabší než ten předchozí. S tím musím, z části souhlasit, hlavní postavy Luca a Sage se dost hádali a usmiřovali, a to několikrát za sebou. Ale mě to bavilo, spíš mě zklamal konec, který byl hrooozně uspěchaný, jako kdyby to autorka chtěla najednou rychle uzavřít..bum a hotovo! Za to strhávám ⭐️ dolů.
Jinak jsem si ale Lucu a Sage zamilovala a tuhle duologii můžu jen doporučit! těším se na další knihy od autorky, 25.10. vychází první díl nové série “Někdo nový”!!

31.08.2021 4 z 5


Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Vždycky jsem se knížek z Odeonu trochu bála, protože mi přišly složité a náročné na čtení. Ale nakonec jsem sáhla po knížce Osamělost prvočísel.
Moc ale nevím, co k ní napsat, protože tuhle knihu si prostě budete muset přečíst,haha.
Autor zde vykresluje osamělost dvou jedinců, každý si prošel určitým traumatem v dětství a to se s nimi táhne po celý život. Nemůžou se tak začlenit mezi ostatní “normální” lidi. Líbilo se mi, že příběh (a hlavně konec) nebyl nijak přikrášlený, ale prostě tak nedokonalý, jaký život může být.
Z knížky jsem si vzala hodně myšlenek a jsem ráda, že jsem ji přeci jen dala šanci.
Styl psaní je jednoduchý ke čtení, řešená témata už jsou zde mnohem těžší (autismus, anorexie, sebepoškozování).
Knihu můžu jedině doporučit!

31.08.2021 4 z 5


Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

Knížka mě zaujala anotací, ale i tou krásnou obálkou.
Příběh byl originální, dva teenageři, co mezi sebou “bojují” pomocí sarkastických tweetů přes účty jejich rodinných podniků.
Začetla jsem se od první stránky a bavilo mě to až do konce. V knížce se pořád něco dělo a nestalo se mi, že bych narazila na nějaké hluché nebo nudné místo.
Četla jsem v knížku v angličtině a co se týče jazyka, nebylo to tady vůbec nic složitého. Občas jsem si teda musela najít co znamenají nějaké zkratky, protože to byla dost americká angličtina, ale jinak nic, co by se nedalo zvládnout!
Jen na mě bylo v ději občas až moc takových hloupých náhod, které už byly občas moc klišé, a proto nedávám plný počet hvězdiček.
Jinak ale moc doporučuju! Pokud hledáte nějakou rom-com se sarkastických hlavními hrdiny (Jacka jsem si ZAMILOVALA!!) a prostředím, ve kterém se točí hooodně jídla, tohle je určitě ono!

31.08.2021 4 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Trošku jsem se knížky bála, protože jsem měla fakt vysoký očekávaní. Neviděla jsem na ni snad ani jednu negativní recenzi.
Ale je to opravdu tak skvělé, jak všichni říkají! Dokonalá romantická linka friends-to enemies-to lovers, kempování, astronomie a sympatičtí hlavní hrdinové.
Téhle knížce nemůžu nic vytknout, četla se sama a měla vážně boží atmosféru! Protředím je taky originální, nic podobného jsem ještě nečetla.
Takže pokud jste nad touhle knížkou váhali, nebo vás ostatní recenze nenalákaly dostatečně - this is your sign abyste jí dali šanci, budete to milovat! Těším se, že si dám někdy re-reading:)

31.08.2021 5 z 5


Bez dechu Bez dechu Jennifer Niven

Od autorky jsem četla Všechny malé zázraky (miluju) a Tíhu vesmíru (nenadchla mě). A Bez dechu se mi zase hrozně moc líbila. Přijde mi ale, jakoby tyhle knížky nebyly od jedné autorky, protože každá je úplně jiná.
Bez dechu je knížka s vážnými tématy, letní atmosférou a důležitými myšlenkami.
Knížka upřímně a na rovinu pojednává o sexu, rozvodu rodičů, kamarádství ad.
Dlouho jsem tak upřímnou knížku nečetla a přidalo na tom i poděkování na samém konci knížky, které určitě nevynechejte!
Nedokážu posoudit, která autorčina knížka je lepší (Zázraky nebo Bez dechu). Každá je jiná, specifická nějak jinak. Tuhle ale vážně doporučuju, protože stojí za to!

31.08.2021 5 z 5


Meta Meta Pavel Bareš

Na knihu Meta od českého autora Pavla Bareše jsem slyšela chválu ze všech stran. A furt jsem se k ní nemohla dostat, až na ní letos v srpnu došla řada. A jo, přidávám se do skupiny všech těch nadšených čtenářů Mety.

Nenechte se na první dobrou odradit tím, že jsou tam prvky sci-fi, fantasy a že tu vystupují superlidé se svými superschopnostmi. Jasně, je to součást tohoto příběhu, ale mě na knize zaujala ta témata, co hlavní hrdinka Lenny s její spolubydlící Debí řeší. Mezilidské vztahy, rodinu, přátelství, sebelásku, násilí na ženách, vydírání a hlavní roli tu hraje stalking. Právě o tomto tématu jsem snad ještě žádnou knihu nečetla, přitom je to něco, co se v dnešní době děje bohužel často a rozhodně to není v pořádku.

Styl psaní autora je dost specifický. Píše “moderním jazykem” a používá dost anglická slova (anglicizmy). Mně to ale při čtení pouze dodávalo na autentičnosti.

Taky musím pochválit, jak skvěle autor dokázal popsat celý příběh z pohledu ženy, protože to celé působilo přirozeně a realisticky. A to, že se celý příběh odehrával v Praze je za mě taky velké plus!!

Jo, o Metě bych tu mohla básnit asi vážně dlouho. Myslím, že by ji měl dát šanci vážně každý. Knížku moc doporučuju!

31.08.2021 5 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Snít znovu je pátým a posledním dílem ze série Znovu a z prostředí Woodshillu. Lepší zakončení série jsem si vlastně nemohla přát. V téhle knížce sledujeme příběh Blakea a Jude, vlastně dvou dost nových postav. Ti už se narozdíl od ostatních znají dlouho, protože dříve spolu chodili. A právě ve Woodshillu se shledají znovu.
Stejně jako celá série mě čtení hrozně bavilo, i když je knížka celkem dlouhá, měla jsem ji přečtenou během jednoho dne na pláži.
Na konci knížky se všechny postavy z minulých dílů zase sešly. Což mi přišlo, na jednu stranu hezké, na druhou stranu propojení všech postav ze všech knížek už mi přišlo trošku moc nereálné. Ale musím říct, že mi všechny postavy a Woodshill obecně bude fakt chybět. Hrozně jsem si to zamilovala a už teď vím, že brzo přijde re-reading!
Sérii Znovu od Mony Kasten můžu jen a jen doporučit všem romantickým duším.

19.07.2021 4 z 5