anebar anebar komentáře u knih

Obálka knihy Její keřík Její keřík Penelope Bloom

Chtěla jsem dočíst poslední díl ze série. Jinak bych knihu vzdala. Ale to tak máte se vším. Má film moc dílů? Nebo hra? První díly jsou ty nejlepší. Zde to nebyl opak. A je úplně jedno, jestli máte dole keřík, nebo ne. Stále je zde typický Bloomovský humor, ale už ne tak silný, jak v minulých dílech.

26.05.2026

Obálka knihy Mor Mor Laura Thalassa

Předvídatelné skoro od začátku. Ale na druhou stranu, číst o moru jako zkáze a jejích dopadech na lidské životy, je alespoň trochu odlišné od té brakové erotické literatury.

20.04.2026

Obálka knihy Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Potřebujete odlehčené čtení, které vás díky trochou erotiky a spoutu humoru donutí přestat myslet na to, jak ublížíte za všechny ty roky vašemu manželovi? Je to ta pravá kniha. Ale ano, poznáte, že je vlatně jako přes kopírák s předchozími díly. Nemá takové kouzlo, jako první z této série.

Riziko uchehnutí hrozí často, ale děj už je opravdu předvídatelný, Zapadá však do universa, které si autorka stvořila.

14.01.2026

Obálka knihy Weissova navigace sexem Weissova navigace sexem Lucie Ondřichová

Máte už něco odžito, ale zajímají vás i okrajové témata sexu? Nebo si doplnit vědomosti i v tom, co už znáte? Tak je to kniha pro vás.

Je psaná jako článek QandA (otázky a odpovědi), takže můžete kdykoliv přestat číst a začíst se zase příště. Na to, že je to odborná literatura, se četla velice příjemně a lidsky.

Nenašla jsem si však všechna témata/okruhy, které by mě zajímaly a dost se zaměřoval na muže. Ale zase je pravda, že ženy tolik prozkoumané nejsou, bohužel.

26.12.2025

Obálka knihy Fantasma Fantasma Kaylie Smith

Proč ano?
- nový příběh plný ďábelských zkoušek
- hlavní postava nekromantka

Proč ne?
- nekonzistentní postavy, láska nastala mezi nimi náhle, zvláštně, nebylo to uvařitelné
- konec zbytečně uspěchaný, neuvěřitelný

09.12.2025

Obálka knihy Živé stříbro (klasická edice) Živé stříbro (klasická edice) Callie Hart

Kdyby celá kniha byla tak dobrá, jako posledních 50 stran... Smutné je, že kniha má celkově 600 stran.

Ano, teď budete číst trochu jiný názor než ostatních a možná se vám nebude líbit.

Většina knihy je jak smatlanina Stmívání, Duny, Upířích deníků a hlavně Čtvrdého kídla. Jako kdyby si autorka brala inspiraci z nejvíce prodávaných knih a nedávala nic originálního.

Za mě zklamání.

13.11.2025

Obálka knihy Dvůr tak krutý a krásný Dvůr tak krutý a krásný Stacia Stark

Autorka, co se svezla na hype aktuálních knih. Slátanina bestsellerů za poslední rok. Ale oceňuji rešerši s chatGPT, kdy musel promt znít: "Co musím do knihy dát, aby to mělo úspěch".

Každopádně, pokud tohle dáte stranou a smíříte se s tím, že čtete kopii již jiné přečtené knihy, je odpočinková. Pokud však čekáte erotiku, dočkáte se jí až prakticky na konci knihy a to už většina lidí vzdá.

27.10.2025

Obálka knihy Carmilla Carmilla Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Drákula v ženském podání. I s libidem. Na 19 století, kdy byla kniha napsáno, to muselo být velké tóčo. Každopádně neobsahuje to, co typický čtenář očekává. Příběh měl dost mezer. Na jednu stranu jednalo se o převyprávěný překlad.

19.10.2025

Obálka knihy Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Celou dobu jsem si připadala, jako kdyby někdo autorce řekl: "Seriál má velký úspěch, něco k tomu napiš a je nám jedno co, ale ať je to rychle!".

A kvalita knihy je tím postižená. Postavy jsou plytké, přiběh takový nijaký a kdybych nezhtla seriál, nedočetla bych ji. Jsou lepší knihy.

28.09.2025

Obálka knihy Elon Musk Elon Musk Walter Isaacson

Je Musk blázen, nebo génius? A co když měl jenom štěstí?

V médiích je vykreslován všelijak, a proto bude nejlepší si na něj názor udělat sami. A na to je jeho biografie více než vhodná.

Dočtete se nejenom o aktuálních událostech, co rezonovaly společností, ale i o jeho dětství a poruchách. A to, jak ho celý život vedl k úspěchům, ale i pádům.

24.09.2025

Obálka knihy Kyberpunková swingers party Kyberpunková swingers party František Kotleta (p)

Novinka, co asi nebudete číst během odpolední pauze v kantýně.

Jmenuje Swingers party, takže nečekejte pohádky o Medvídku Pú. Na druhou stranu, na takový název jsem čekala více rozličného se*u.

Připomínalo mi to povídky od Sapkowskeho, ještě, aby ne, když jedna povídka je Striga.

Připravte se na prasárny, spoustu mystična a sexuální bohy.

19.09.2025

Obálka knihy Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Zklamání. Alespoň pro ateistu.

Oproti první knize je zde více politiky, rozjímání, náboženství. A to nebylo to, co jsem hledala. Ale pokud vydržíte a dostanete se až na posledních 50 stran, tak samozřejmě tleskánek, ale z toho, co tam je, si sednete na zadek.

19.09.2025

Obálka knihy Tisíc a jeden způsob jak motivovat sebe i druhé Tisíc a jeden způsob jak motivovat sebe i druhé Sang H. Kim

Starší kniha, která se mi dostala do rukou. Není napsaná jako příběh, ale odrážky, body, myšlenky, které vás nutí přemýšlet. Skoro, jak kdyby to byl výtah z mnoha knih a zkušeností.

Stále se nemohu rozhodnout, zda-li se mi líbila, či ne. Ale zajímavá je.

02.09.2025

Obálka knihy Manga Mesiáš Manga Mesiáš Hidenori Kumai

Bible je vám svým zpracováním nevyhovující, ale chtěli byste si ji přečíst? Máte rádi komiksy? Šáhnout po Manga Mesiášovi by mohlo být pro vás řešení.

Líbilo se mi, že v knize stále zůstávalo spousta tajemstvích a čtenáře nenutilo věřit, ale projí si příběh společně. A tak by to mělo být.

26.08.2025

Obálka knihy Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Logická souslednost, malebný jazyk, a jak se tu už píše, obsahuje morální poselství.

Věci, ve kterých si libuji. Ano, je to starší kniha, ale stále jde číst i mileniálem.

Jen pozor! Po přečtení budete mít o lidstvu horší mínění. A podložené důkazy.

13.08.2025

Obálka knihy Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Řadíte se mezi nerdy, geeky nebo ajťáky? Kniha se vám bude líbit.

Je propracovaná tak, že logická souslednost událostí je velice uvěřitelná a realistická, tak, že vaši představivost strčí do kapsy. Zároveň je do knihy už implementována umělá inteligence, a to, jak se to může zvrtnout.

Zvědaví? Zkuste i tento druhý díl.

11.08.2025

Obálka knihy Krysař Krysař Viktor Dyk

Chtěla jsem se vrátit zpět, do doby, kdy lidé mysleli trochu jinak, měli jiné priority než honit nejlepší technologie. A to se mi touto knihou povedlo.

Útlostí kniha rychle ubíhá, avšak myšlenkami v ní rezonuje s vaší myslí na stránce delší dobu.

Něco mi v ní však nesedělo, milostný románek, který v původní pověsti nebyl? Nebo již velice staré spojení slov, které seč mi dávalo smysl, bylo těžké ke čtení? Nebo možná tuto knihu musíte číst v určité etapě života.

14.07.2025

Obálka knihy Ready Player One Ready Player One Ernest Cline

Když máte volnou chvíli, šáhnete po konzoli, VR nebo počítačové hře? Ale i přes to milujete knihy? Pokud jste na vše odpověděli ANO, kniha vás bude bavit.

Je vhodná pro každého nerda, který si chce odpočinout u takové knihy, jako kdyby ji sám psal.

Jedinou nevýhodou se jeví nekonzistentnost herní mechaniky OASIS v průběhu knihy, co se týká herních avatarů, ale toho si všimne možná už ne nerd, ale ajťák.

09.07.2025

Obálka knihy Fraktální šum Fraktální šum Christopher Paolini

Knihu jsem četla kvůli tomu, že byla spojená k Spát v moři hvězd prakticky jako prequel. Ale nebyl to můj šálek čaje.

Skupina lidí se plahočí k jámě. A během toho remcají. Je to jak výlet s dětmi autem, kde jedete x hodin než se dostanete do cíle.
Hlavní hrdina se typicky pro Paoliniho zase lituje a zpytuje svědomí. Je tam až moc podobných "Paolini" prvků.

Jste jste fanda scífa a nečetli jste od Paoliniho moc knih, asi se vám to bude líbit, jinak knihu možná moc neoceníte.

24.06.2025

Obálka knihy R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Na dobu, kdy byla kniha originálně vydaná je nadčasová, že se srovná aktuálním klasikám. Čte se rychle.

Ano, bude tam "starší jazyk". Ale to při výběru této knihy budete čekat.

Ale pamatujte: "Roboti nejsou život. Roboti jsou stroje." Alquist, str. 141.

17.06.2025

Zavřít