andulka767 andulka767 komentáře u knih

☰ menu

Povídky, které pomáhají Povídky, které pomáhají Michal Viewegh

Povídky mě hodně mile překvapily. Četla jsem je hlavně kvůli databázi knih. Nemusím moc povídky ani nečtu příliš české autory, ale tato kniha byla fakt skvělá. Četla se skoro sama a pomohla mi objevit skvělé české autory. Určitě si od nich přečtu něco dalšího. Velmi moc doporučuji.

07.11.2022 5 z 5


Já nejsem neviditelná Já nejsem neviditelná Marcus Sedgwick

Kniha mě velmi zklamala. Přišlo mi, že se snažila být filosofická, ale spíše to nedávalo smysl a mám pocit, že autor zapomněl na pointu. Možná to někoho nadchne, ale za mě je určitě mnoho jiných knih, kterým se spíše vyplatí věnovat čas.

20.08.2022 1 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nepopsatelně skvělá kniha, nic víc nelze říct.

20.08.2022 5 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Další z knih, kterou jsem četla z důvodu, že jsem viděla film, který mě zaujal. Stejně pozitivně hodnotím i knižní předlohu. Bohužel jsem se připravila o napětí, když jsem z filmu již znala děj, ale i tak se mi kniha velmi líbila. Trošku mi připomínala Hvězdy nám nepřáli, ovšem zde se ještě k smrtelné nemoci přidává nemožnost pro zamilované se sebe jakkoliv dotknout, což je až neuvěřitelné, když se člověk při čtení snaží vcítit do jejich situace.

16.07.2022 4 z 5


Děti s cedulkou Děti s cedulkou Zdeněk Karel Slabý

Kniha mě velmi překvapila, četla jsem ji při příležitosti výročí vypálení obce Lidic a ani jsem nečekala, jak dobře bude napsaná. Příběh popisuje osud dětí určených k poněmčení po tragédii v Lidicích. Z knihy místy až mrazí při představě, jaké hrůzy se v minulosti děly a to se jedná jen o malý zlomek příběhů lidí, které prožili válku. Určitě můžu doporučit všem, kteří si chtějí přiblížit Lidickou tragédii ve velmi dobře zpracované formě, kterou přečtete jedním dechem.

16.07.2022 5 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Knihu jsem si přečetla po zhlédnutí seriálu, takže děj mě příliš nepřekvapil, i když se místy od seriálu liší. Jedná se o velmi nenáročné čtení, romantický příběh plný drobných dramat s dobrým koncem, ale i to je občas potřeba. Knihu bych proto doporučila všem, kteří se chtějí uvolnit a možná se chvilkami nad knihou červenat. Už se těším až si přečtu další díl.

16.07.2022 4 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Knihy od Johna Greena mám obecně moc ráda a většinou jsem po jejich přečtení nadšená. Tato kniha byla bohužel výjimkou. Neřekla bych, že byla vyloženě špatná, byly i části, které se mi líbily, ale celkově bych jí hodnotila jako nejslabší v porovnání s ostatními díly tohoto autora.

02.06.2022 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Četla jsem po zhlédnutí nového seriálu na netflixu a musím říct, že ani komiks mě nezklamal. Rozhodně to není kniha pro lidi, které očekávají hluboké myšlenky a že jim kniha zásadně změní život. Příběh je hezký, milý, sladký a kniha celkově neobsahuje příliš slov, takže je možné ji přečíst během krátké pauzy, když si chce člověk udělat hezčí den.

02.06.2022 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Ze začátku mě příběh až tak nenadchl. Četla jsem už více knih od Johna Greena a místy mi to hodně připomínalo Papírová města, už i jen podle charakteristiky postav. Aljaška je záhadná a drsná dívka, zatímco Váleček je poněkud zdrženlivý a nezkušený, ale do Aljašky bezhlavě zamilovaný. Málem jsem tedy knihu odložila, ale přemohla mě zvědavost, jak se příběh bude vyvíjet a jsem za to ráda. Kniha byla nakonec velmi čtivá, s mnoha místy na zamyšlení a typicky skvělá jako další knihy od tohoto autora. ;)

02.06.2022 4 z 5


Zachraň Jacka Zachraň Jacka Gareth Crocker

Skvělá kniha, která si určité zaslouží plný počet hvězdiček. Silný příběh o lásce mezi psem a člověk, který je pro psa ochoten obětovat i svůj život. I když je příběh místy drsný a rozhodně se nevyhnete slzám určitě stojí za přečtení.

02.06.2022 5 z 5