andrysek158 andrysek158 komentáře u knih

☰ menu

Příběhy z Akademie Lovců stínů Příběhy z Akademie Lovců stínů Cassandra Clare (p)

Jako všechny knížky od Cassandry i tahle je úžasná. Nicméně byl tam rušivý faktor opakování děje v každé nové kapitole.

I když se mi do knížky ze začátku moc nechtělo (Simon není můj oblíbenec) strašně rychle jsem se začetla a vůbec se mi nechtělo od knihy odtrhnout

26.05.2023 5 z 5


Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Viděla jsem první film a až pak četla knihu. Myslím, že kdybych to udělala obráceně film bych si nepustila. Příběh je hodně zajímavý ale strašně těžko se mi četl, autor hodně zvláštně píše a nevím proč, ale měla jsem problém u některých dlouhých vět napoprvé pochopit smysl. Často jsem se musela vrátit na začátek věty a číst znovu. Ale přibližně od poloviny knihy to začalo odsypat a kniha mě konecne vtahla do děje.

Celkově se mi příběh líbil, ale zpětně si říkám, ze vidět film úplně stačilo.

15.05.2023 2 z 5


Dokonalá oběť Dokonalá oběť Christine McGuire

Jak už bylo řečeno knížka je hodně morbidní a představit si jen polovinu věcí co se chudakovi holce stalo je prakticky nad lidské chápání.
Nad hodnocením jsem hodně váhala jak člověk může hodnotit hvězdičkami takové utrpení jiného člověka ale když se oprostím toho, že se to skutečně stalo tak je knížka dobře napsaná, i přes občasné zdlouhavé popisy právnických termínů se čte dobře a až do konce vlastně nevíte jak dopadne, jestli ho odsoudí nebo vyhraje.
Za mě zajímavá knížka, která vykresluje zrudnost lidské povahy v jednom člověku a opravdu nic pro slabší povahy.

08.04.2023 5 z 5


Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Ke knížce jsem se dostala nahodou, ale vůbec nelituji. Příběh mě od začátku vtáhnul, děj hezky plynul, žádné zbytečné popisy. Vykreslení naivní lásky Armanda v opozici s prakticky uvažující kurtizánou Markétou mě moc bavilo a bylo mi líto k jak tragickemu konci dospěli.

03.02.2023 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Chvíli mi trvalo než jsem se do knížky začetla, ale pak to stálo za to. Rychlý a jednoduchý příběh překvapivě doplněný i o milostnou linku a velmi pěkně popsané vznikající přátelství. Jen mi ze začátku nejspíš uniklo, jak stará byla Jo tak nevím jestli jsem to ze začátku jen přehlídla nebo to v knize uvedené není. Chvílemi mi připadala jako 60leta babča co peče buchty a chvílemi jako 20leta holka co skáče přes plot a umí s počítačem.
Každopádně knížka jako ostatní v sérii pěkně čtivá, bez zbytečných popisků a zdlouhavého povídání okolo. Za mě super oddechovka

06.10.2022 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Nemyslela jsem si, že jsem takovej strašpytel,ale když jsem se do knížky začetla musela jsem se ohlížet i v poledne jestli někde něco neleze a nechce mě zabít.
Příběh je jednoduchý, čtivý a úplně mě vtáhnul. Není to sice žádný klenot jako od Kinga, ale mě to moc bavilo a těším se na další díly

22.09.2022 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Knížku jsem četla ještě ve škole v rámci povinné četby a tenkrát mě vůbec neoslovila a od té doby jsem se jí vyhýbala. Po 15 letech jsem se k ní vrátila a knížka mě kupodivu pobavila a zaujala, že jsem se od ní nemohla odtrhnout. Ještě jsem ji doplnila shlédnutím filmu a jsem z příběhu nadšená.

Doporučuji nenechat se otrávit knížkou jen proto, že je v povinné četbě a je škoda, že tento přístup dokáže čtení mnoha lidem vyloženě znechutit.

Za mě je knížka velmi čtivá a příběh romantický i komický. Nejvíc mě bavila jednoduchost matky Bennettové a pana Collinse.

19.09.2022 4 z 5


Interview s upírem Interview s upírem Anne Rice (p)

Na knihu jsem byla hodně zvědavá, ale nějak nesplnila očekávání. Příběh je hezký a zvláštně skončí, ale ničím mě bohužel nezaujala. Ještě mám v plánu zkouknout film snad aspoň hvězdné obsazení filmu nahradí nevalný děj knihy

31.03.2019 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

No já nevím, jak si čtu ty komentáře asi jsem četla něco jiného. Chápu, že to je divadelní hra a děj musí být rychlejší než třeba v románu, ale přijít na slavnost, ten den se osudově zamilovat, druhé ráno se vzít a další den odpoledne zemřít mi přijde fakt tragický. Verše jsou krásné to uznávám a mají i hloubku místy, ale nechápu proč se zrovna s touto knihou nadělá tolik ceremonií. Znovu už se ke knize nevrátím

19.07.2017 2 z 5


Muž s podivnou minulostí Muž s podivnou minulostí Ken Follett

Kniha se četla dobře i když se tak do půlky skoro nic nedělo. Follett dokázal dobře popsat prakticky žádný děj v první části knihy. Konec mě dostal přečetla jsem ho jedním dechem. Felixe mi bylo opravdu líto. Za mě 4 hvězdičky, kniha je čtivá a vyvrcholení až neuvěřitelné.

12.09.2016 4 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout dokonce ani v práci, konec mě absolutně dostal. Zhltla jsem ji během dvou dnů a už se těším na pokračování, za mě rozhodně 5 hvězdiček :)

15.07.2016 5 z 5