AndrejVRegalu AndrejVRegalu komentáře u knih

Obálka knihy Průtrž Průtrž Wilbur Smith

Když jsem hledal v knihovně, co bych si přečetl o prázdninách, upoutala mě jistá pestrobarevná kniha. Velkému nápisu „(Wilbur Smith) Průtrž“ nešlo odolat, proto jsem po ní sáhl a začal ji číst.

Příběhem nás provází Jack Courtney, který celý život žije se svými rodiči ve Spojeném království. Jednoho léta se jeho rodiče vydali do Demokratické republiky Kongo na konferenci o ochraně přírody a Jacka i jeho kamarády Amélii a Xandera vzali s sebou. Nikdo z nich ale netuší, že je čeká několik napínavých až děsivých situací, při nichž rozhodují nejen o svém osudu, ale i o životech druhých.

Tato kniha je prvním dílem série Dobrodružství Jacka Courtneyho a milerád si přečtu i následující díly. Kniha se mi už od začátku velice líbila, protože mám rád napínavé příběhy plné nečekaných zvratů. U mnoha situací, do kterých se Jack s jeho kamarády dostali, oceňuji jejich nápaditost a způsob, jakým je vyřešili. Lze si z toho vzít ponaučení do života.

Je škoda, že v knize nejsou žádné obrázky, které by celý děj dokreslily. V některých částech se děj rozvíjel pomalu a působil na mě zdlouhavě.

Jinak se mi kniha velmi líbila a doporučuji ji všem, kdo mají rádi dobrodružné a hluboké příběhy.

26.09.2025