Andreanis Andreanis komentáře u knih

☰ menu

Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Tohle se vážně nepovedlo. Jak je první díl úžasný, je tenhle naprosto příšerný.
Naprosto souhlasím s Veju007. Děj tvoří pouze tak 20 %, a to ještě přeháním. Zbytek není nic jiného než neustále opakování, jak Jules musí zabít Caro a jak se nesmí zjistit, že miluje Liama. Její moc jednu chvíli dokáže takřka zastavit celý svět a následně není schopná donutit list, aby uschnul.
Naprosto zbytečné čtení. Děj předvídatelný, postava Jules se oproti prvnímu dílu změnila k horšímu, milostná linka no škoda mluvit.
Samozřejmě každý máme jiný vkus, jistě bude mít kniha své zastánce a lidi, kterým se bude líbit. Ale obávám se, že nás zklamaných bude mnohem víc.

20.05.2020 1 z 5


Lískový les Lískový les Melissa Albert

Kniha mě upoutala příslibem zajímavého příběhu. Čekala jsem napětí, promyšlený příběh, nečekané zápletky a sympatické hrdiny.
Tak a teď realita:
1. Příběh dobrý a zajímavý, ale předvídatelný.
2. Hrdinové opravdu otřesní.
3. Alice mě vytáčela jako zatím nikdo.
Kniha byla dobrá prvních cca 150 stran. Jakmile Alice vyrazila s Ellerym na výpravu, stala se pro mě kniha naprostým utrpením. Ty permanentní výbuchy vzteku kvůli ničemu, střídání nesnáším ho a miluji ho, naprostá předvídatelnost. I když se dělo něco akčního a napínavého, vyloženě jsem se nudila a vůbec mě netrápílo, když jsem knihu odložila.

Určitě se najdou čtenáři, kterým tato kniha sedne a bude je bavit. Velmi mě mrzí, že do této skupiny nepatřím.

04.01.2020 2 z 5


Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Bože můj. Tak nejdřív něco pozitivního.
Knížka se čte skvěle. Je opravdu dobře napsaná a naprosto nenáročná. Takže pokud chcete zábavu na pár hodin a nemáte po čem sáhnout tohle je ideální.
Tak a teď to horší.
!!!! POZOR! SPOILER!!!!!
Autorka knihu v podstatě zabila už na samém začátku, kdy jsme se dozvěděli že City a Lee jsou si souzeni proroctvím. Takže už od prvních stran víme, že spolu budou. Tím pádem spousta děje je úplně zbytečná a chvílemi jsem si div netrhala vlasy.
Upřímně řečeno snad ani jedna postava mi nebyla sympatická. City mě nehorázně vytáčela. Lee je arogantní atd....
Kniha je totální předvídatelné klišé. Snad to nejklišovatější klišé jaké jsem zatím četla.
Nápad není úplně zlý, ale musím souhlasit, že provedení bylo hrozné.

29.11.2019 1 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

No. Kniha je úplně jednoduchá, průhledná, děj není nijak komplikovaný. Kniha ve mě v podstatě nic nezanechala.
To sice nejsou úplně pozitivní vlastnosti. Musím ale uznat, že absence nutnosti přemýšlení (vůbec zapojení mozku) dělá z této knihy úžasný relax na jedno odpoledne.
Jistě se najdou lidé, kteří budou z této knihy usnesení a poběží hned pro další díl. Já mezi ně nepatřím. Ale i tak děkuji autorce za dobrý odpočinek.

18.07.2019 3 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Hned po doctení jsem dala knize 4 hvězdičky. Ale během dne se mi děj knihy rozležel v hlavě a musím své hodnocení změnit.
Předem upozorňuji, že následující text je v podstatě jeden velký SPOILER.

Upřímně řečeno, takhle kniha byla úplně zbytečná. Nepřinesla vůbec nic nového. Žádné uzavření série, žádné důstojné rozloučení. Tohle by se hodilo spíš jako další kapitoly předešlého dílu nebo krátký epilog.
Dějově to za mě bylo úplně o ničem. Nepřineslo to vůbec nic nového. Jen jsme si opět vyslechli to samé co už bylo v minulých dílech. Elain nechce Luciena, Nesta všechny nesnáší a nechce Casse, Feyre je pořád stejně nevyrovnaná, Mor dělá, že nechce Aze atd... Prostě pořád ta samá písnička dokola. Celý děj se točí jen kolem přeslazeného shánění dárků. Jediná ''novinka'' je, že Feyre a Rhyss chtějí dítě. Ale to taky není zrovna novinka, když už o tom mluvili dřív. Tamlin je pořád stejná troska. To co vypadalo zajímavě, povstání v ilirijských bojových leženích, bylo úplně upozaděno. Taková dějová vsuvka o ničem.

Tahle série je prostě slabá. Jediný dobrý díl je za mě první. Ve zbytku se pořád vyskytovaly otravné postavy a nudné pasáže. Ještě jsem nečetla knižní sérii, kde by mě v každém dílu někdo z kladných postav vším tak nehorázně vytáčel, že jsem musela přestat číst. Místy bylo vážně utrpení tyto knihy číst. Prostě Skleněný trůn je stonásobně lepší sérií.

Takže kolik hvězdiček si tato kniha a i celá série zaslouží? Nejradši bych dala 2, ale protože byl 1. díl opravdu dobrý, tak i když s notnou dávkou sebezapření 3.

14.06.2019 3 z 5


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Tak tohle byl zážitek.

Knihu jsem si koupila, protože mi přebal v něčem připomněl Naslouchače. Měla jsem z této knihy stejný pocit. A nemýlila jsem se :)

Celý ten severský nádech je prostě úžasný. Kniha má takovou ponurou tajemnou atmosféru, ale tím správným způsobem. Děj krásně odsýpá a i když se dá říct konec je celkem jasný už od začátku knihy, nijak to neubírá na napětí.
Postavy jsou promyšlené, nepůsobí přehnaně nebo nelogicky či pitomě.

Naprostá spokojenost. Tohle si musíte přečíst :)

30.04.2019 5 z 5


Běsnění Běsnění A.G. Howard (p)

Tuhle knihu jsem doma měla již rok a nějak jsem se prostě nemohla dokopat k jejímu přečtení. A hned po prvních pár stránkách jsem si začala nadávat :D

Všechny povídky jsou správně rozpustilé, romantické a prostě takové divutvorné. Přesně takové jako celá série. Nádherné rozloučení se sérií.

16.04.2019 5 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Dřív jsem Levanu opravdu neměla ráda. Teď je mi ji líto. Všechno čím si prošla, co zažila a co všechno jí v životě chybělo. Ačkoliv je mistryní ve vytváření iluzí, sama jedné podlehla. Iluzi o vzájemné lásce.

Kniha je úžasná jako ostatní díly Měsíčních kronik. Čte se úžasně.

Celou dobu ovšem čelíte smutku a zoufalství. Neskutečně silné čtení.

04.03.2019 5 z 5


Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Rozvernost. Toto slovo naprosto přesně vystihuje, jaká tato kniha je.

Po celou dobu jsem hledala složitou zápletku, ale kniha je velmi jednoznačná a konec zrovna moc nepřekvapí.

Na druhou stranu mě uchvátilo zvolené prostředí a po nějakém čase i hlavní postavy.

Abych to tedy shrnula. Nečekejte závratné zápletky ani promyšlený děj. Tato kniha je jednoduché příjemné čtení. Naprosto ideální pro vyčištění hlavy a odpočinek.

22.01.2019 4 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Musím říct, že ze začátku mě kniha moc nebavila. Od půlky už to bylo podstatně lepší, ale konec knihy je vážně nepřekonatelný.
Ze začátku mi Meira šíleně vadila. Na jednu stranu chápu, že se chtěla Sirovi zavděčit a dokázat svou cenu, ale chvílemi mi to přišlo až trochu přehnané. Také musím říct, že Sirovo chování k ní, obzvláště když se jí povedlo získat polovinu medailonu. V ten monet si zasloužila víc uznání.
Ke konci mě ale neskutečně mile překvapila, jak je silná a jak se dokáže postavit za svůj lid.
Rozhodně se moc těším na další díl :)

19.07.2018 5 z 5


Modré hlubiny Modré hlubiny Jennifer Donnelly

Upřímně nevím co si o této knize mám myslet. Je zjevně určena pro podstatně mladší generace. Styl psaní mi docela vyhovoval i tempo vyprávění nebylo zlé, ale tato kniha ve mě prakticky nic nezanechala. Hlavní hrdinka mi byla od začátku šíleně nesympatická. Ale na druhou stranu musím uznat, že jsem si u této knihy odpočinula. I svět byl docela zajímavý. Myslím však, že víc jak 3 * nemůžu s klidným srdcem dát.

09.07.2018 3 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tak. Dneska už jsem schopna napsat něco konstruktivního a nenadávat jako špaček :D Tahle kniha je fenomenální, jako ostatně všechny knihy této série. Neskutečná jízda, kde se snoubí brutální vraždění a úžasná romance a přátelství. Přiznávám, že jsem se asi zbláznila do Manon :D v minulých dílech to ani tolik nebylo a teď už jsem jí naprosto propadla. Aelin a Jeřáb jsou nepřekonatelní :)
Jen jsem celou dobu co jsem to četla myslela, že tohle je poslední díl a Věž úsvitu je už něco nového :D Takže po konci jsem byla totálně vytočená a v šoku co se Aelin stalo. Tohle té mrše Maeve nesmí projít :D
Takže abych to celé shrnula: Kniha úžasná, děj naprosto fenomenální, vývoj všech postav je neskutečný a ten konec :D
Všichni příznivci Skleněného trůnu, tohle si nesmíte nechat za žádnou cenu ujít ;)

09.07.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

To předlouhé čekání se vyplatilo. Stejně jako první díl, je tato kniha naprosto fenomenální. Neskutečný podmanivý příběh, který vám nedovolý knihu ani na chvíli odložit, úchvatné prostředí a postavy snad ještě sympatičtější než v prvním dílu.
A opět jsem velmi mírně řečeno rozladěná, protože to opět končí v momentě, kdy prostě chcete číst dál, ale ona tam už je jen prázdná stránka. Takže dráha paní Stehlíková, jste fenomenální autorka.
A teď už opět nezbývá nic jiného, než donekonečna čekat na další díl.

31.12.2017 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Po dotčení mám vážně hodně protichůdné pocity. Kniha je výborně napsaná, ale moc mi neseděl příběh. Měla jsem pocit, že měl skončit mnohem dřív, protože konec mě rozhodně neuchvátil tolik, jako chvíle kdy Šprým "unesl" Cath ze sálu, kde právě řekla králi své ano. To pro mě bylo vyvrcholením knihy. Do dotčení jsem se po té opravdu velmi nutila.
Rozhodně to není špatná kniha. Ale určitě najdete i lepší.

22.12.2017 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Neskutečné. To je jediné slovo, které vystihuje tento díl. Plný neskutečně emotivních a silných momentů. Opravdu nemám slov. Dokonalá kniha :)

20.11.2017 5 z 5


Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Prostředí této knihy je opravdu fenomenální. Jedná se o prvotřídní, čistokrevné sci-fi.
Tak a teď to hlavní. Opravdu mě dostalo sledovat postupný vývoj Nemesis z vražedného stroje nijak se nelišícího od terminátora, do milující ženy. Ještě jsem se nesetkala s takto propracovanou postavou. Bohužel mi Nemesis přišla jako nejzajímavější postavou. Ostatní postavy působily poměrně fádně a některé pasáže mě vyloženě nudily.
Příběh sám o sobě je poměrně přímočarý, ale rozhodně zajímavý. Sice jsem naprosto věděla jak to dopadne, ale i tak jsem se od čtení nemohla ani na okamžik odtrhnout.
Takže celkově se jedná o výbornou knihu s úžasným prostředím, napínavým příběhem, výbornou hlavní hrdinkou a velmi skvěle popsaným krvavým masakrem.

15.11.2017 4 z 5


Křišťálové království Křišťálové království Amanda Hocking

Opravdu úžasný příběh a výborně čtivě napsáno. Po pro mě nudném druhém dílu se jedná o úžasné ukončení série.
Nic méně oproti první sérii ze světa trollů, konkrétně Tryllů, je tato série o poznání horší. Ano přinesla spoustu nových a zajímavých informací, ale Bryn pro mě nebyla tak sympatická hrdinka jako Wendy, rozhodně se měla vykašlat na Ridleyho a být s Konstantinem. Prostředí knihy bylo oproti původní sérii rozmanitější, což je podle mě největším pozitivem této série. Bohužel však tato série nezanechala ani polovinu toho co původní. Takže pokud jste ještě původní sérii nečetli, určitě sáhněte nejprve po ní.

18.10.2017 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Neskutečně strhující. Už dlouho mě žádná kniha tolik nepohltila jako takto. Dokonale vymyšlený příběh, úžasné prostředí a Celaena. Neskutečně sympatická, správně nebojácná, s pořádně ostrým jazykem a vražednými schopnostmi, za které by se nestyděl žádný hrdina série Assassins creed. Opravdu geniálně vymyšlené a propracované dílo. Už aby mi přišel druhý díl :D to čekání snad nevydržím :D

30.09.2017 5 z 5


Políbená ledem Políbená ledem Amanda Hocking

Opravdu strhující :) Od začátku do konce je kniha plná jedné převratné situace za druhou, takže tempo této knihy je velmi svižné :)

14.06.2017 5 z 5


Temnota kovaná v ohni Temnota kovaná v ohni Christopher D. Evans

Opravdu našlapané fantasy se vším všudy :D Od začátku do konce se kniha hemží elfy, trpaslíky, obludami a roztodivnými draky. Neustávající akce je zároveň kladem i negativem této knihy. Veškeré bojové scény jsou bravurně napsány, ale nemusely by být pomalu v každé kapitole. Kniha je proto docela snadno předvídatelná . Takže ano je to dobrá kniha, ale nesedne každému.

06.06.2017 4 z 5