Ančísek Ančísek komentáře u knih

☰ menu

Mí pacienti a další zvířata: jak se stát veterinářkou a nezbláznit se z toho Mí pacienti a další zvířata: jak se stát veterinářkou a nezbláznit se z toho Suzanne Fincham-Gray

Vybrala jsem si kvůli štítku Londýn, oblíbila jsem si anglické zvěrolékaře. Ale hlavní hrdinka z Londýna jen pochází, jinak se celý děj odehrává v USA :(

Zvěrolékař na cestách nasadil laťku vysoko. Byl zábavný a dobrodružný. Tohle bylo dramatické a opakovaly se víceméně stejné zdravotní potíže u více zvířat. Nebylo tam ani moc druhů mazlíčků, hlavně psi a kočky. Čekala jsem to pestřejší a zábavnější :(

16.03.2024 3 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

(SPOILER) Miluju tuhle sérii a vyhlížela jsem další díl jako dítě vyhlíží Štědrý den :D Špalíček o 1200 stranách opět pohodově vdechnutý, čtivé, chňaplo a nepustilo jako vždy. Vrah byl překvapivý, s tím jsem vůbec nepočítala!

Asi by mě trochu víc bavilo vyšetřování mimo internet a tweety, ale doba jde kupředu... :D

Akorát to natahování romantiky už začíná být na hraně, však už sakra oba dospěli do bodu, kdy vědí naprosto přesně, s kým chtějí být a v tomto díle skončí oba nezadaní!

Tak doufám, že další díl se nepotáhne s Robin ve vztahu s tím poldou a s Cormem u nějaké další nepodstatné hysterické fuchtle, to by bylo mrzuté.

Nemohu se dočkat dalšího dílu :)

06.03.2024 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Nečekala jsem, že mě právě tento díl zanechá v slzách, ale je to tak, byl to doják :D

Krásně svižně plynul a byla to zajímavá změna mít hrdinku bláznivou do aut :)

Co na to říct, dechberoucí a rozkošné :)

17.02.2024 5 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Ani 3. díl v sérii nezklamal :)

Četla se příjemně, byla napínavá, plná nečekaných momentů, jak už je v Green Valley zvykem. Uteklo to, ani nevím jak, Elara a Noah jsou skutečně miloušové :)

4. a 5. díl už jsou na cestě :D

15.02.2024 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Dostala jsem celou sadu jako dárek od kamarádky a musím říct, že je to boží příběh.
Kdo by si neoblíbil Lenu a nakonec i provokatéra Ryana, který oprášil své srdíčko a stal se lepší verzí sebe sama :)

Mimořádně čtivé, šup s tím do čtenářské výzvy a hurá na další díly!

03.02.2024


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Bylo poměrně iritující neustále sledovat Willa s nějakými ženskými a to se jednalo jen o pár hodin, ne 8 let. Izzy má svatou trpělivost a jak víme, trpělivost přináší růže :)

Příběh mě neskutečně pohltil a prosvištěla jsem jím snad během 2 dnů. Myslela jsem, že první díl nic nepřekoná, ale tenhle se mi líbil snad ještě víc!

Napínavé, dechberoucí, legrační a neskutečně čtivé. Hurá na díl 3! :D :)

03.02.2024 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Myslela jsem, že Drahokamy už nic nepřekoná, ale tohle bylo taky výtečné čtení! Romantické, zábavné a ke konci mimořádně napínavé! Hned bych se do takového hotelu podívala taky :)

29.04.2022 5 z 5


Zvěrolékař na cestách Zvěrolékař na cestách Jonathan Cranston

(SPOILER) To je tak moc dobré čtení!
Napínavé, divoké, zábavné i domácké zároveň. Podíváme se do Asie za pandami, do Afriky za krokodýly a zebrami, i do Anglie na farmy. Kdo má taky tak rád říši zvířat, bude ho to moc bavit!

Nad ostatními svítí veselé momenty, kdy pana veterináře spláchla obří porce kravské plodové vody nebo jak kastrovali miniaturní vakoveverky. Omylem naočkovat 700 krav z úplně jiné farmy je taky slušný výkon! :'D

Ale bylo to samozřejmě taky vážné, když jde o zdraví zvířat. Některým druhům bohužel stále hrozí vyhynutí, proto určitě přispěji třeba na chudáčky nosorožce. Líbí se mi výčet informací a zajímavostí u každého zvířete, stejně jako odkaz na nějakou organizaci, která bojuje za lepší život těchto pokladů. :) Určitě bych neodmítla další zvířecí příběhy!

05.09.2021 5 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Naprosto ten příběh miluju. Jsem pyšná, že máme také nějakou LGBT love story z České republiky! Prostě boží. Bohužel má tento příběh jenom dva díly, které přečtěte vmžiku. Za mě je druhý díl napínavější, vášnivější, více překvapivý a poskytne hlubší náhled než díl první. Užila jsem si výlet do Prahy, na místa, která znám osobně, hned je to pak intimnější čtení. Vážně doufám v nějaké další pokračování, aby s námi Dany a Kitty z Idylkova zůstali o něco déle. Díky Ti, Theo!

05.09.2021 5 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Naprosto ten příběh miluju. Jsem pyšná, že máme také nějakou LGBT love story z České republiky! Prostě boží. Jedinou zásadní nevýhodou je, že ten muffin zhltnete až moc rychle, natolik je čtivý. Bohužel má tento příběh jenom dva díly. Vážně doufám v nějaké další pokračování, aby s námi Dany a Kitty z Idylkova zůstali o něco déle. Děkuji za to!

05.09.2021 5 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

No, na tohle jsme čekali skutečně DLOUHO. Téměř jsme se nedočkali. :) Je to samozřejmě starý známý příběh, ale úplně jinýma očima. Je užitečné získat jiný úhel pohledu. Ráda jsem se vrátila do minulosti a zavzpomínala. Upřímně mám díky této knize výrazně radši Emmetta, vychází z toho jako super bratr, kámoš a parťák v jednom. Milovat Alice a Jaspera a nakonec všechny Cullenovy (Rosalie, ehm ehm...) bylo tak nějak automatické vždy, ale náhled do Emmetta mě mile překvapil. A samozřejmě pobyt v mysli Edwarda a potažmo všech bytostí kolem byl velmi poučný. Oproti tomu Mike se pěkně vybarvil svými myšlenkami, ajaj. Edward je prostě zlatíčko a s Bellou se výborně doplňují, to jsme věděli a jen si to potvrdili. Otázka, kdo z nich miluje toho druhého víc a víc by se obětoval, prostě nebude nikdy zodpovězena. :) Hned mám chuť si dát maraton knižní i filmový. Tahle sága se prostě neomrzí, je to srdcovka a s nadějí budu vyhlížet i další díly Edwardovýma očima. :')

Jednu * strhávám spíš za formální stránku, to bylo místy utrpení. Jelikož jsme čekali dobrých 10 let, týden navíc by nás asi už nezabil. Textu by prospělo jedno přečtení a jazyková korektura navíc, je tam bohužel nepříjemně mnoho překlepů a chybek, které docela často rušily. Hádám ale, že jsem si studiem českého jazyka a literatury na VŠ naběhla sama. :D :)

25.06.2021 4 z 5


365 způsobů, jak si zajistit štěstí 365 způsobů, jak si zajistit štěstí Richard Webster

Tahle kniha mě velmi inspirovala a potěšila v nejtemnějších chvílích. Společně s Malou knihou štěstí vřele doporučuji! Cítím se obohacena, pobavena, zaujata! :) Ráda se k ní vracím, když potřebuji inspiraci. Dodá pocit, že jsme všichni unikátní, ale tak nějak zásadně podobní, zažíváme stejné věci a můžeme na to vyzrát podobným způsobem. :)

15.02.2021 5 z 5


Malá kniha štěstí Malá kniha štěstí Lucy Lane

Moje zamilované čtení, kdykoliv potřebuji inspiraci nebo trochu světla. Moc milá knížečka, určitě se hodí! V době temna obzvlášť. :)

19.12.2020 5 z 5


Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Miloslav Šimek

Smích zaručen!

12.06.2020 5 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Jednoznačně nejlepší Dominikova kniha, je to slušná hlína pro všechny, kdo neberou moc vážně svět, sebe ani vztahy. Zuzka tomu přidala šmrnc a glanc (přečtěte si něco od ní!), takže výsledek je perfektní. Smála jsem se prakticky až do konce. :)

05.06.2020 5 z 5


Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Kromě Na cestě snad jediná kniha, kde se musí neustále vykonávat potřeba. Na tom asi ten příběh až tolik nestojí, takže bych to i oželela, přesto se četla skvěle. :'D Doplnila určité souvislosti a konotace. Ačkoli film je mnohonásobně božštější, to se ví.

27.02.2020 4 z 5


Oživlé mramory Oživlé mramory Josef Šimánek

Opravdový poklad ze začátku minulého století. Nadčasové příběhy, které mohou z fleku konkurovat dnešnímu fantasy žánru. Každý si tam najde to svoje - upíry, přízraky, záhady, antické Řecko či špetku erotiky. :)

26.12.2019 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Zatím nejlepší, nejdelší a nejrychleji přečtený díl této ságy. Závidím všem, kdo ještě nečetli. :D :)

13.10.2019 5 z 5


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Knihu jsem četla na popud skvělého filmu - a je to také skvělá kniha! Mohlo se sice věnovat více prostoru mým favoritům Oskar+Ignác, ale jinak dobré. Bylo tam mnoho postav, které z filmu neznáme, takže o to zajímavější čtení. Zjišťuji, že kolega Viewegh opravdu umí psát! Čtivé, vtipné, napínavé, rozverné! Už aby bylo léto. :D :)

26.12.2016 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Jako odpůrce matiky musím říct, že se mi kniha moc líbila - obávám se, že se mi bude líbit cokoli od Johna Greena. Jak by řekla Hazel Grace, četla bych asi i jeho nákupní seznam. ♥
Místy mi přišla až trochu moc vědecká, ale i tak mě bavila! Byla vtipná, čtivá a konec překvapil, to musím uznat. :D :)

30.09.2016 4 z 5