anavi2009 anavi2009 komentáře u knih

☰ menu

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Třetí kniha od autorky a tím končím. Nesedí mi její styl psaní, kdy je to shit-shit-přetvářka-shit-pompézní happy end happilly ever after.
Tato knížka se dotykala závažného tématu neplodnosti, ale hrdinka to dokázala překonat lusknutím prstu, jen co si uvědomila, že ji její manžel miluje.

17.03.2024 2 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Strašně zdlouhavá knížka plná lží a přetvářky, ovšem s Hollywoodským happy endem, kde je vše zalité sluncem. Druhá kniha autorky a asi to prostě nebude můj šálek čaje.

15.03.2024 2 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

(SPOILER) Tohle mi teda nesedlo.. Hlavně teda ten brutální happy end pro všechny, láska Merit a Sagana, usmíření, které nebylo uvěřitelné, prostě nic. Kostrbate vysvětlování deprese, které se vůbec nehodilo do děje.
Tohle se teda moc nepovedlo.

11.03.2024 2 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Tak tohle bylo čiré utrpení.. Ano, dočetla jsem to, líbil se mi svět, který autorka vybudovala, ale hlavní hrdinka byla totální troska. Její vnitřní pochody byly šílené, rozhodnutí hloupá, ona sama ničím kromě magie nezajímavá. Jako fakt nechápu, co na ní všichni vidí a proč ji mají tak rádi.
Za mě nejlepší postava byla Cresta a Caldon.

18.12.2023 2 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

(SPOILER) Tak tento díl pro mě bylo utrpení číst. V prvním díle byla Kiva samostatná, věděla co dělat atd. Teď? Absolutní loutka v rukou svoji sestry. Naprosto nechápu, co jí vedlo k tomu, že prozradila ternáru, amulet a kde má babička dýku. Já tomu fakt, upřímně, nerozumim. A to její lhaní? Neustálé vytáčky, utíkání a Jaren ji při tom stále bezmezně miluje a věří ji? No to snad ne..
Nejdřív jsem si rikala - no jo, je jí 17. Je naivní. Pak jsem si rikala - no jo, tak asi neví, jak to chodí, byla 10 let ve vězení. Ale to je právě ono! 10 let stráví ve vězení, kde nevěří absolutně nikomu a pak najednou věří sestře, před kterou jí varuje i Torell? Absolutně nelogické.

Konec to trochu zachránil, ale nevim, jestli psychicky zvládnu další díl. Asi jo, ale uz si ho nebudu kupovat a navštívím knihovnu. Krásná obálka, ale to je tak všechno.

Body za Caldona a za babičku, ti to zachraňovali.

10.12.2023 2 z 5


Řád Kraje Světa - svazek 2. Řád Kraje Světa - svazek 2. Maja Lidia Kossakowska

Já jsem fakt nadšená. Líbilo se mi to strašně moc, propracovaný svět se vším všudy, Lars je úžasná postava. Není to jen kladný hrdina, je lidský. Chvilkama se podceňuje a nevěří si, ale pak vysekne nějaký krutopřísny kousek.
Za mě bych teda řekla, že by to nešlo ještě 3 díl, ale toho už se bohužel nedočkáme.
Tato série je pro mě objev roku, fakt pecka.

09.11.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

(SPOILER) Ja se tedy úplně nepripojim k oslavným recenzim. Vnímám ten potenciál knihy, nádherně a poeticky popsané prostředí a příroda, ale přijde mi to celé krapet pritažene za vlasy. Že by se o holku z bažiny prali hned dva hezouni z města? V 60 letech v Americe? No nevím.
Dlouho mi i trvalo, než jsem se začetla, bylo to celé tak nějak utahané, asi jsem čekala víc.
Konec ale musim říct, že se mi líbil, že vlastně měl šerif celou dobu pravdu a já jsem si při čtení říkala, jak je zaujatej. Protože jedna věc je život v osamění, ale život ve strachu, to je něco úplně jiného.

08.10.2023 3 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

(SPOILER) Pro mě nejslabší ze všech Dvorů. Otravovalo mě, jak Nesta pořád vzlyká. Ať už šu*ala, nebo se milovala, když zjistila, že má přítelkyně, když ji někdo dal dárek.. Nevim, jestli to byla chyba v překladu, ale "Nesta vzlykla" jsem přečetla snad 30x.
Byla osina v zadku, nepříjemná, protivná, povýšená, ale všichni to s ní pořád zkoušeli dál..

Navíc celá kniha pro mě měla dost zvláštně uspořádaný děj. Cca na straně 600 jsem si rikala "Aha, ono to bude mít pokračování v další knize, je tu rozjetých hodně linií". Najednou bum prásk, strana 650, Nesta zpopelní Bryallin, Kostěj se asi schová zpět do jezera a Feyre rodí. A pak už se všechno ubírá k zářivemu happy endu, všichni jsou šťastní atd..

Tenhle díl mi prostě nesedl.

31.08.2023 3 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Moc příjemné čtení. Postavy za mě dost nereálné, i když se to celé tváří jako příběh z dnešní doby. Ale to nic neubírá na laskavosti a melancholii, kterou to ve mě zanechalo. Každý by měl mít ve svém životě pana Truluva.

12.08.2023 5 z 5


Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

(SPOILER) Uf.. Ta tohle bylo hodně těžké čtení.. Autorka gradovala napětí a pomalu skládala střípky příběhu v minulosti, aby si čtenář sám udělal představu, co se asi stalo. Strašně jsem Chrisovi přála ten verdikt a bylo mi nesmírně líto Emily, která se nikomu s ničím nesvěřila a prostě neviděla jiné východisko.
Zároveň je děsivé, jak minuta na pánských záchodech může zničit tolik životů.
Musím říct, že autorka mě opět nadchla, její líčení vězení, pocity rodičů i samotných aktérů bylo naprosto brilantní.
Po dočtení vnímám úlevu kvůli Chrisovi, ale zároveň i tíhu toho, že co se stalo, nedá se odestát a všichni si to potahnou s sebou po zbytek života..

Můžu jedině doporučit.

05.08.2023


Spasitel Spasitel Andy Weir

Musím říct, že vždycky musím obdivovat autorův smysl pro humor a vynalezave řešení neřešitelných problémů. Byla to úžasná jízda, ano, i mě si Rocky získal. Postupné vzpomínky osvětlovaly situaci, celkově to mělo spád, fakt pecka. Konec byl jen třesinkou na dortu.

30.07.2023 5 z 5


Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

(SPOILER) Rovnou řeknu, že červenou knihovnu moc nečtu. Nicméně vzhledem k vysokému hodnocení, jsem měla asi i vysoké očekávání. Které kniha vůbec nesplnila. Neuvěřitelný příběh, nereálné postavy, strasny.
Ona je nádherná blondýna s božskou postavou, on tmavý osvaleny Ken s hromadou peněz. On má roztroušenou sklerózu, kvůli které si k tělu nechce připustit žádnou ženu. Ona je trochu střelena, ale on ji miluje. A nejvíc směšné mi přišlo něco ve stylu "Našel jsem tvou biologickou matku. Zbývá ji týden života".
Nevím, at si kdo čte co chce, pro mě to byla vražda mozkových literárních buněk.

04.07.2023 1 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Po delší době kniha, která mě absolutně vtáhla. Nemohla jsem přestat číst, nechápala jsem, jak to všechno mohla Anuška ustát, bylo mi jí líto, ale zároveň jsem musela obdivovat nezdolnou sílu a loajalitu k manželovi.

17.06.2023 5 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

(SPOILER) Z knížky mám trochu rozporuplné pocity. Chování Jo mi přišlo absolutně nelogické. Chlap ji znásilní a ona s ním jde na večeři? No nevím..
Tři hvězdičky dávám za čtivost, už mě pak zajímal konec, ale teda sebevraždou dvou hlavních postav to autorka dost odflákla.

14.06.2023 3 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Ja vlastně nevím, jak knihu ohodnotit.. Picoult mám ráda, ale tahle kniha mi přišla nejvíc utahana že všech. Ano, téma nelehké, ale zbytečné opakování téhož. Mohla být o pár stran kratší. Nevím, na kolik palcové je téma rasismu v Americe, me to přišlo dost vyhrocene. Nemyslím střet nacka a černošky, spis i zo, že toho nacka obhajuje černá právnička atd. A ten konec..? No.. Jako ano, šokující, ale velmi nepravděpodobné.

11.05.2023 4 z 5


Mít pro co žít Mít pro co žít Richard Roper

(SPOILER) Tak toto byla totální depka.. Je to srovnávání s knihou Eleanor se má vážně skvěle, bohužel jedinou podobnost vidím v tom, že Andrew má nějaké trauma, které se nám postupně odkrývá a žije osamělý život. Jinak jsem tam nic moc pozitivniho nenašla, postavy nesympaticke, nereálné.. Nevim no..

21.12.2022 2 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Vlastně ani nevím, co ke knize napsat.. Depresivní? Možná chvilkama. Vtipná? Trochu jo. Laskavá? Hodně. Že života? Určitě! I když takový osud, jako má Eleanor určitě není běžný, příběh je především o osamělosti a síle se s ní poprat. Ačkoliv je Eleanor podivinka, vlastně si ji zamilujete a chápete její pohnutky.. Je to miláček.

11.12.2022 5 z 5


Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Tak toto byla jednoznačně nejhorší kniha od autorky.. Velmi těžko uvěřitelné, roztahane, preskakovala jsem odstavce.. Za mě velký špatný.

25.09.2022 2 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Uf, tak tohle fakt nedám.. Jsem v půlce, ale uz nemůžu.. Jak píše Lenka7679, nechápu smysl Archivu, Historií, nebaví mě čekat, co se stane a proč hrdince všichni pomáhají.. Autorku mám ráda, ale tohle se teda nepovedlo..

03.09.2022 odpad!


Zaklínání světla Zaklínání světla Victoria Schwab

Tak na to, jak mě první díl nebavil, se to vyvinulo fakt dobře. Série mě moc bavila, postavy byly úžasné, hlavně Lila byla perfektní, s úsměvem ostrým jako břitva. Jsem ráda, že jsem se pustila do pokračování, vážně by mě mrzelo, kdybych o tento bohatý a barevný svět přišla.
Rozhodně velké plus autorce, že děj nehýří sexem a milostnými linkami, i když tam jsou, není to hlavní lákadlo příběhu.
Autorka má talent, popsat věci tak, že je vidíte před sebou, dýcháte vůni vzduchu a zažíváte s postavami jejich příběhy. Moc bych si přála ještě nějaký příběh z tohoto světa, nechce se mi úplně loučit s Kellem a Alucardem..

22.08.2022 5 z 5