anajov anajov komentáře u knih

☰ menu

Slunečnice Slunečnice Klára Mandausová

Dobrá oddechovka ze života, psaná s humorem. Mezi čtením náročnějších románů doporučuji.

24.09.2015 3 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Nej kniha z celé série, pokud ty předchozí mám za 5 hvězdiček, tak tady patří nejmíň 6. Ne za drsný námět, ne za až hororové téma, ale za skvělé napsání, za svižný sled událostí, za "otevřenou" poslední větu na konci kapitoly a musím číst dál a dál. Ale i za to, že mě nutí přemýšlet a dokonce i chápat toho tzv. "pachatele". A hlavně ta jedna jediná věta, opravdu záleží jen a jen na nás?

22.09.2015 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Autora jsem neznala, naprosto náhodný tip. A přitom tak skvělé čtení, napínavé, drsné, logické. Perfektní. Jdu na další díl ze série.

06.09.2015 5 z 5


Pohřešovaná Pohřešovaná Chris Mooney

Perfektní. Miluji detektivky, thrillery s inteligentními, chytrými pachateli. Rovněž musí být i nadprůměrní vyšetřovatelé, agenti, a ti přitom mají i svůj život. Výborné čtení, jen ten poslední díl do skládačky mi přišel už moc, už navíc.

08.08.2015 5 z 5


Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Příběh psaný pozpátku, od vyvrcholení děje po začátek, po fakta proč a jak. Přiznám, že mi to zpočátku vadilo, když jsem se začetla, hup, a konec kapitoly a šup děj je o kapitolu dříve. Dokonce mě napadlo, že budu tu knihu číst odzadu, abych měla příběh odpředu jak je zvykem :-). Ale pan autor zvítězil, přece by to pan Deaver nesepsal tak pro nic za nic, proč by to napsal tak neobvykle, pozpátku. Co zatím je?? Nakonec jsem přečetla i předmluvu. Čtěte, není to nějaká rozsáhlá Deaverština, vydržte, i pozpátku má příběh nápad.

21.06.2015 5 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Typický Deaver, napětí, spád, překvapení, logika. Prostě skvělé čtení....prosím ještě.. :-).

08.11.2014 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Úžasně napsaný příběh - strhující, humorný a hlavně takový životní. Dala bych těch hvězdiček i víc.

06.09.2013 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Nej kniha ze série, tedy ze zatím tří dílů.

12.08.2013 5 z 5


Zrada Zrada Klára Janečková

Dobře napsaný román, napínavé od začátku do konce. Rodinné kořeny a i stejná mentalita ve vztahu zvítězí. Ale co může provádět jeden druhému kvůli penězům je neskutečné až děsivé.

12.03.2013 5 z 5


Mafie matek Mafie matek Kerstin Gier

Výborná oddychovka, čtivá, má spád, humorná, i reálná, prostě dobrá k odreagování. I já se podívám po dalších knihách této autorky.

06.10.2012 4 z 5


Sestra Sestra Rosamund Lupton

Tato kniha je jiná než běžné romány, je jiná svou vyprávěčskou formou, je jiná v obsahu příběhu, je vyjímečná. O to víc bylo její čtení pro mě zážitkem. Moc se mi líbila.

04.10.2012 5 z 5


Kruh života Kruh života Lenka Vrbová

Dobře napsaný život pohledem tří žen - každé z jiné generace, babička, matka a dcera. Jak píše autorka - jedna poznamenána životem první republiky, druhá socialismem a třetí kapitalismem. Autorka se zaměřuje jaký má která z těchto žen pohled na muže a přístup k životu po boku těchto mužů a pak i o životě bez nich. Kniha se dobře četla, pro mě po delší době chytlavě napsaný příběh.

23.04.2012 5 z 5


Devátý dotek Devátý dotek Mirka Šimková

Dobře napsán životní příběh. Ke čtení je to příběh náročný hlavně emočně, citově, duševně. Kniha se nedá číst někde na veřejnosti - ve vlaku, v čekárně a tak. Spíše v soukromí, případně i s kapesníkem. A já jsem ji nezvládla přečíst na jeden zátah, bylo těch emocí prostě moc naráz. Ač je ale příběh smutný, nejedná se jen o knihu neveselou. Mezi popisy, úvahách o bolesti v srdci a mezi snahou dobrat se odpovědi, proč se to stalo, proč to tak v životě chodí, jsou i zápisky úsměvné, veselé. Jsem ráda, že nemohu posoudit, zda kniha pomůže i dalším takto podobně osudem zasaženým, věřím, že určitě ano. Prostě moc dobře napsána knížka. Co ji trochu takzvaně "kazí", je to, že se jedná o opravdu skutečný popsaný reálný život jedné rodiny, ne nějaký románový, bohužel.

13.01.2012 4 z 5


Ten řidičák vrať Ten řidičák vrať Zuzana Selementová

Kniha mě nezaujala, možná jako oddychovka, ale zřejmě jsem neměla na ni náladu :-) .

11.09.2011 2 z 5


Nikdo není ostrov Nikdo není ostrov Johannes Mario Simmel

Pro mě nej kniha od tohoto autora a taky jedna z mála, kterou jsem musela dočíst navzdory, že už svítalo :-)

04.09.2011 5 z 5