ame ame komentáře u knih

☰ menu

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

nemůžu říct nic jiného než: lepší než nejlepší

05.10.2018


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Ani nevím co říct došla mi slova. Jsem ohromená, učarovaná a prosíííííííííííím taky chci cestovat časem, nebo přinejmenším být milována někým tak hezkým. Chtěla jsem dát dost hvězdiček aby to vystihlo moje nadšení, ale bohužel to nejde.

05.10.2018 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Mám jednu vadu nedívám se na jména autorů, když mi blízká kamarádka řekla že je tato kniha od stejné autorky jako knihy snů, nesmírně mě to překvapilo, protože je to úplně jiný svět. Když se ale pozorně podíváte, vidíte ty malé věci, které knihy spojují. Jako například v knihách se cestuje a i hlavní hrdinky mají podobné povahy, ale teď ke knize. Nesmírně jsem se zasmála, ale to určitě nestačí k dokonalé knížce, kterou autorka sepsala. Několikrát jsem se musela zamyslet nad světem ve kterém jde cestovat časem, nebo spíše o světě ukrytém před našimi běžnými životy, kde jen řádka vyvolených je seznámena a hlavně schopná pochopit či dokázat cestovat mezi uzly času a prostoru. Vyvolení musí zvládat skoušky a překážky postavené časem, ale i lidmy v okolí. Kdyby někdo váhal o přečtení, nemá to smysl. Vrhněte se na to a kniha vás okamžitě pohltí.

05.10.2018 5 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Ani tady mě autorka nezradila a celou sérii ještě vylepšila. Liv je milá hodná holka, ale s dobrodružným srdcem a osobitým stylem. Další měsíc budu usínat s pomyšlením na chodby, plné dveří a se starchem že mi do nich někdo poroklouzne. Možná nejsem jedinná kdo přemýšlel nad vlastním zabezpečením a úžasným světem snů, který i když se to na první pohled může zdát není opleten růžovou vatou. Jsou v ní černá místa, plná zla a zloby. kdo má odvahu se do nich podívat, je nepříjemně překvapen. Další díl by mi vůbec nevadil, protože věřím že autorka má bystrou mysl a geniální nápady.

05.10.2018 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Asi jsem se zamilovala, tato autorka nikdy nesklame. Kdo by si ji nezamiloval. Hlavní hrdinka není dokonalá, ale je odvážná a tvrdohlavá, to úplně stačí. Miluju, miluju, miluju

05.10.2018 5 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Miluju tuhel knížku, je božská. Obvykle najdu na knize něco co mi nesedí, nebo mi dojde že je něco špatně, měsíc po dočtení. Proto si všechno nechávám projít hlavou, ale tady jsem čekala a čekala a nic, jenom se mi líbila čím dál tím víc, tak jsem si ji přečetla podruhé a pořád je úžasná.

05.10.2018 5 z 5


Dôvod dýchať Dôvod dýchať Rebecca Donovan

Dávám čtyři hvězdičky ze dvou důvodů. Prvím je jakási bezcitnost kamarádek, kdyby moje kamarádka omdlela a já bych jí pomáhala, tak si všimnu že jí někde prosakuje krev a druhým důvodem je ten že kniha se nějak stále opakuje. Hlavní hrdinka zažije chvíli blaha a potom najednou jí někdo ublíží a zas a znova. Jinak se mi kniha velmi líbila a budu se snažit co nejrychelji přečíst další díl.

05.10.2018 4 z 5


Muka Muka Lauren Kate

No, řeknu vám nejsem z této knihy nadšená, přijde mi že všichni čekali jak se Daniel a Luce spolu budou milovat a budou spolu a teď budou řešit všechny problémy. Ale autorka ne, ono to bude jinak, nebudou spolu a Luce s ním chce být ale on by radši nebyl. No chápu nemuze všude dělat je to co potěší čtenáře nebo to nejvíce očekávané, ale tohle bylo trochu moc a navíc kdo podle konce čekal že to bude napínavější, autorka si usnadnila práci tím že tu byla dohoda a taky kdo si nejvíc oblíbil Cama, myslím že já a pár dalších taktéž. Moc tu ale nebyl a to mě zklamalo. Ale stejně jsem knihu četla jedním dechem a negativní myšlenky se dostavili až po dočtení a při psaní, takže mě možná chápete;-)

06.07.2018 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Řeknu vam že je pro mě vcelku smutné poslouchat ostatní jak je knížka hrozná a ze se nepovedla, já jsem si knihu zamilovala jako všechno co jsem od autorky přečetla, nechci tvrdit že to co by nemusela být pravda, ale hlavní postava je klasická ukázka někoho dokonalého, poslušná, nestěžuju si a přemýšlí si spíše pro sebe a najednou ha nic nebude, světě třes se mám pro tebe novinku, teď jsem ti pánem já a ty si sedni a poslouchej. Mám drápky a nebojím se je používat, něco chci a to taky budu mít. Takže můj tip hlavní postavy.

06.07.2018 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Vím že tato kniha nemá moc dobrý ohlas jak mezi čtenáři tak mezi bloggery nebo youtubery, ale mě naprosto ohromila, moc se mi líbí a myslím že to stojí za to, je to něco úžasného ocitnout se mezi kouzelnými bytostmi a zjistit že je svět docela jiný z jiného místa autorka, ale doopravdy neví kdo je hlavní postava, ale docela to sedí, když hlavní postava se průběžně mění a sama sebe objevuje, kdybyste prošlo zásadní změnou sami sebe možná byste byli taky takový. Kdo rád čte něco vlažnějšího s pomalým startem a úžasným konce je na správném místě

06.07.2018 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Asi mě pochopíte když řeknu že jsem knihu začala číst z větší části kvůli obálce, ale nebylo to to jediné co mě na knize zaujalo a vtáhlo dovnitř. Byla jsem nadšená, když jsem se probíjela zvraty a zápletkami, jen je mi líto výběr padouchů, dokonce jsem ve škole myslela jen na knihu

14.06.2018 5 z 5


Ztracené insignie Ztracené insignie Sandra Regnier

Celé zakončení bylo tak romantické a působivě zamotané až jsem někde uprostřed zakončení musela knihu zavřít a na chvíli si odpočinout. Myslím že jsem chvíli i brečela a nevěděla jsem co si mám počít, bylo tolik umrtí. Musím se přiznat že jsem, doufala v zázrak. celá série by se dala popsat slovy:
Láska pronásledována životem a osudem, který končí láskou a zázračným štěstím

14.06.2018 5 z 5


Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Začnu tentokrát kritikou a poté budu pokračovat dále:
1. v knize je hlavní hrdinka popsaná jako mírně obézní myška které se schovává za svoje kamarády, pokud se nemýlím tak je to blondýnka a je nižší postavy, tedy později se mění a hubne a osamostatňuje se, ale stává se to nejvíce ve druhém díle, takže nechápu jak někdo vytvořil obálku
2. kniha se ze začátku vlekla a čtenáře neměla na co upoutat, nejdřív hlavní mužský hrdina ignoruje hlavní dívčí hrdinku a potom naopak. nakonec přejdou do tichého příměří i když on je do ní zamilovaný, ale mám otázku, doopravdy by vám vyhovoval vztah který je postavený na proroctví?
3. příběh se postupně probouzí a ukazuje se ve své plné kráse, jde vidět že si autorka taky prošla pubertou a zná ten pocit co člověka užírá zevnitř
4. zajímavý příběh a hned se vrhnu na další

14.06.2018 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

čím více knih, tím více rozumím a chápu hlavní hrdinku, je jako nespoutaný oheň, plná vášně a nadšení, taková jaká by hlavní hrdinka měla být, jistě pár chybek by tu bylo, ale kde ne? Myslím že knihu i sérii by si měl přečíst každý pořádný knihomol, ve věku od 14 do 20 až 25 let. Dříve jsem Saru Janem Mass přehlížela čistě z odporu pro jaké si to DAVOVÉ ŠÍLENSTVÍ, potom jsem si přečetla první, druhou a teď i třetí knihu a hned jsem pochopila co na spisovatelce všichni vidí, abych se vrátila znova do určité knihy, tak se v hlavní hrdince poznáme všichni i kdyby jen šílenstvím do knih a láskou vůči dobrodružství, nebo tím že si ráda sedne do křesla a v klidu si začte, myslím že je smyslné najít si postavu které člověk odpovídá, dalo by se říct psychickým chování a čím více knih čtu tím více vidím zrcadlo které nabízí pro každého kdo knihu čte, jak pro knihomoly, sportovce nebo rváče...

14.06.2018 5 z 5


Běsnění Běsnění A.G. Howard (p)

Na to kolik miluji celou sérii a jak úžasně se dokáže autorka vyjadřovat jsem zklamaná není to tak že by kniha byla plná bezcenných příběhů nebo její vyjádření bylo nejasné, jen mi přišlo že nebylo nutné, zvláště poslední příběh byl byzardní a přemrštěný, nechci o tom psát tak abych toho moc neprozradila, takže to tak úplně nejde, ale pokud sérii milujete a dokážete ji číst zas a znova jsem si jistá že knihu si přečtete a možná i oblíbíte, čekala jsem že si hlavní hrdinka udrží své vlastní kouzlo, ale to jakoby doopravdy vymizelo stářím a zkušeností, to kouzlo se po přeměně( kdo knihy zná tak pochopí) znovu oživilo, toho si cením

14.06.2018 3 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Kniha kerá se čte sama, na počátku jsem měla pochybnosti a popravdě i strach, jako první jsem četla sérii, počínající knihou- Dvůr růží a trnů. Měla jsem strach jestli si názor na autorku neskazím, to se nestalo a jsem ráda že jsem číst začala a čtení jsem dokončila, nebudu psát podrobnosti ze dvou důvodů, recenzi píši po delší době a nechci prozrazovat moc, pokud má někdo pochybnosti moc ráda bych mu je vyvrátila, protože musím uznat že je autorka génius. Nebudu říkat že je to nejlepší kniha, protože už jsem četla i další díly a jso učím dál tím lepší.

11.06.2018 4 z 5


Čarovná Čarovná Alex Flinn

nečetla jsem první díl, ale vůbec to nevadilo, vlastně jsem to že existuje první díl zjistila dva roky po prvním kole čtení a celé jsem zvládla to přečíst znova, znova to bylo úžasné, kniha se neomrzí a zas a znova potěší. Výborný nápad bylo prokládat hlavní děj i příběhy z děje naší čarodějnice.
A hlavní postava- Milá, stydlivá a s velkou nohou, přesně jako kdyby skočila do knihy, aby si skusila něco nového, není to dokonalá, vysoká dívka se zvláštními schopnosti a nakonec člověk pochopí že ne vše co si přejeme je správné a pro nás nejlepší.

23.05.2018 4 z 5


Bohyně Bohyně Josephine Angelini

Úžasná kniha, která pohltí a nepustí. Spisovatelka je nápaditá, ale zná meze, není to šílená kniha, která je složitá a ne odpočinková, ale tady se můžete usadit dát si čaj nebo limonádu a všechno se děje s naprostou návazností. Kniha má trefný název, jako vždy a vše se zdá jako další díl, ne jako doplňující část aby vzniklo něco se třemi díly. Pokud se nebojíte vyjít ze šablony, která pronásleduje celé Young Aduls knihy, toto je vaše kniha, je trefná a přitom se něco dozvíte z histrorie a poznáte nové náboženctví (ano i takto by se to dalo říct). Pro všechny co to ještě nečetli, POZOR DÁLE NEČÍST, PROZRADÍM INFORMACI NEHEZKOU PRO VAŠE UŠI:


The End se dá vyjádřit slovy: Konec- Nekonec

23.05.2018 5 z 5


Beze snů Beze snů Josephine Angelini

kniha se ze začátku táhla a neustálé střídáni reality a snu byli často unavující, ale jakmile objeví další postava, jsem nadšená. A nemohli jsme zapomenout na milostný trojúhelník, ale hlavní postavě naprosto rozumím, někdy je to těžké a ještě k tomu je Dafne docela zvláštní, kdo by si to byl myslel.
jestli hledáte něco co vás pohltí a nepustí tak toto je vaše kniha, už se moc těším co bude následovat, aby ne napínavé, láskyplné a neočekávané, ale pozor musíte číst pozorně, kniha co dává smysl jako celek ne jako spousta malích příběhů a promiňte, ale nemůžu si pomoct:
každý si zaslouží být šťastný, takže nikoho úplně neobviňujte i Dafne zná lásku, prot to dělá

23.05.2018 5 z 5


Dítě útesů Dítě útesů Viveca Sten

od knihy jsem čekala víc, ale nakonec jsem si ji zamilovala a pochytí i ty co za jiných okolností nečtou- otestováno na spolužácích : )
Kniha byla zajímavá tím že Fantasi tu bylo rozvito jinak než v jiných Hororech, celkově celí děj byl zvláštní, ale napínavý, měla jsem knihu přečtenou za hodinu a půl,
myslím že lidi nad patnáct let kniha nijak zvlášť neoslní, ale pro nižší věk jsou úžasná.
kdyby spisovatelky přidali trošku více ponuré atmasféri a hororové postavi se neojevili při bližším pohledu až nakonci byla bych unešená

24.02.2018 4 z 5