aliss123 aliss123 komentáře u knih

☰ menu

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Červená knihovna, příběh je vlastně jen zcela okopírovaná Pýcha a předsudek a navíc mi ani jedna z hlavních postav nebyla vůbec sympatická. Nic moc.

10.01.2020 1 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Takže, jak to zformulovat... První část se mi rozhodně líbila více než druhá. První část je o jakémsi duševním vývoji mladých žen/dívek a přestože se mi to zdálo dost naivní s nereálnými rozhovory, stále je to dívčí román, takže jsem s tím neměla nejmenší problém a vlastně se mi příběh zdál docela milý. Zato pointou druhé části se zdá být to, že smyslem života ženy je najít si manžela a pak se do konce života starat o děti a o domácnost. Takže jsem nakonec byla malinko zklamaná.

06.09.2016 3 z 5


Bílý slon a jiné pohádky Bílý slon a jiné pohádky Mika Waltari

Tuhle knížku jsem dostala už dávno dávno k narozeninám od mých prarodičů. Tehdy jsem jako dítě zrovna moc nečetla, ale tahle kniha byla výjimka. Tuhle jsem do ruky brala hodně často. A od té doby to stále nepřestalo, moc ráda se k ní vracím. Krásné příběhy, které potěší srdíčko :)

11.07.2016 4 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Chápu, že humor téhle knížky nesedne každému. Mi ale sedl naprosto skvěle!! dlouho jsem se u knihy takhle nepobavila :D Nicméně dávám jen tři hvězdy kvůli ne příliš propracovanému ději a konci, který mi přišel hodně uspěchaný a jakoby odbytý.

11.07.2016 3 z 5


Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Rick Riordan

Ač jsem první díl začínala číst nejistě a nevěděla jsem co od toho mám očekávat (čekala jsem jen průměrnou fantasmagorii pro děcka), neskutečně rychle mě to chytlo. Pak už jsem knížky hltala jednu za druhou. Příběh je čtivý, má spád, snadno vtáhne vás do děje. Navíc je vtipně napsaný. Prostě musím dát plný počet.

PS: Filmy nestojí za nic, raději sáhněte po knize.

18.08.2015 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Pomalý rozjezd, později to však obrátky nabralo. Přesto za sebe hodnotím jako průměr. Hlavní postava mi byla nesympatická a přišla mi nudná. A námět lásky jako něčeho špatného, čemu je třeba zabránit, není zas tak úplně originální, jak tady mnozí vyzdvihují (film Equilibrium - ačkoliv tam je to proti emocím obecně). Mi kniha nesedla, ale neodsuzuju ji. Jak se říká: "Sto lidí, sto chutí." A u knih to možná platí dvojnásob. Takže za mě 2 z 5. Do dalších dílů už asi ani nepůjdu.

18.08.2015 2 z 5


Malý bílý koníček Malý bílý koníček Elizabeth Goudge

Úžasná, kouzelná knížka pro malé slečny. Poprvé jsem se k ní dostala, když mi bylo dvanáct a zamilovala jsem si jí. Příběh pohádkový jak má být :)

18.08.2015 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

"... chtěl jsem, abys poznal, co je to opravdová statečnost, abys neměl představu, že statečnost znamená člověka s puškou v ruce. Statečnost začíná tehdy, když víš, že jsi poražen, ještě než se do něčeho dáš, a přesto se do toho dáš a dovedeš to až do konce, ať se děje, co se děje. Málokdy zvítězíš, ale někdy se ti to podaří." Atikus Finch

18.08.2015 5 z 5


Odveď mě domů Odveď mě domů Julie Kibler

Za sebe dávám pět hvězd. úchvatný poutavý příběh, který jsem přečetla jedním dechem. Jak v knize zmínila Dorrie: přestože znáte konec, stejně jaksi doufáte, že to vše skončí happy endem.

29.06.2015 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Milý jemný příběh. Četlo se mi to moc pěkně. Krásné popisy drsné aljašské přírody, skoro jako bych tam sama byla. méně se mi však zamlouval konec. Za mě čtyři hvězdičky.

29.06.2015 4 z 5