Ali71 Ali71 komentáře u knih

☰ menu

Alchymista Alchymista Michael Scott

Mě se kniha naopak od některých komentářů líbila. Je psaná čtivě, člověk se i něco dozví z historie a hlavně pomůže odreagovat se. Hned jsem se vrhla na druhý díl.

28.07.2021 5 z 5


Alkohol? ALKOHOL! Alkohol? ALKOHOL! Daniel Pískovský

Kniha povídek mě nezklamala. Některé jsou prima, k zamyšlení, jiné možná trochu smutné. Nakolik jsou autobiografické, ví jen samotný autor, který nechává čtenáři možnost volby.

19.07.2021 5 z 5


Eliška Přemyslovna - matka Otce vlasti Eliška Přemyslovna - matka Otce vlasti Jaroslava Černá

Kniha se dobře četla. O Elišce jsem měla jiné představy, vždy jsem ji měla zastíněnou Karlem IV. a Janem Lucemburským. Po přečtení na ni mám lepší pohled, překvapila mě svou silnou povahou a odvahou. I když skutečná postava mohla být úplně jiná.

05.06.2020 5 z 5


Začarovaná třída Začarovaná třída Ivona Březinová

Pěkně, poučně napsaná knihy, děti bavila. Jen nás mrzelo, že tak rychle byla přečtená. Mohlo by v ní být víc příběhů.

10.07.2017 5 z 5


Kalvárie Kalvárie Petra Braunová

Kniha se mi moc líbila. Mám Braunovské období, čtu od paní Petry vše. Dětem působivé příběhy předškoláků a prvňáčků, a sobě to ostatní. Spisovatelka píše pro široký rozsah čtenářů a mě svými postřehy umí zaujmout.

22.06.2017 5 z 5


Ctitel Ctitel Charlotte Link

Tato kniha je pro mě spíš průměrná. Přečetla jsem jí, námět i děj zajímavý, ale něco malinko mi tam chybělo. Rozhodně jsem očekávala víc od autorky, která je prezentovaná jako nejlepší německá spisovatelka současnosti. Zkusím ještě její jinou knihu, když je tak všude vychvalovaná,.

30.05.2017 3 z 5


Sedm pohádek pro malé myšky Sedm pohádek pro malé myšky Arnold Lobel

Za nás nic moc, nelíbila se nám.

29.05.2017 odpad!


Lenka a dva kluci Lenka a dva kluci Václav Čtvrtek (p)

Knížku mám doma od svého dětství, je už salátové vydání, ale stále ji mám moc ráda. Četla jsem ji několikrát jako dítě i svým dětem, také se jim líbí. Obrázky jsou nádherné. Objevila jsem knihu "Dárek pro Sáru" od paní Ivony Březinové, v ní jsou totožné obrázky a velmi podobný text jako psal Václav Čtvrtek, jen děj je situován do současnosti. Je to hezky psaná kniha, ale trochu vykradený Čtvrtek, dost mi to překvapilo. To jen pro zajímavost.

26.05.2017 5 z 5


Dárek pro Sáru Dárek pro Sáru Ivona Březinová

Knihu jsem přečetla svým dětem, 1. a 2. třída a moc se jim líbila. Když jsem byla malá já, četla jsem knížku Václava Čtvrtka - Lenka a dva kluci. Děj byl velmi podobný knize paní Březinové, psalo se tam o soudružce učitelce, pionýrské vedoucí a podobných vymoženostech 70. - 80. let minulého století. Připadá mi, že paní Březinová oprášila a inovovala knihu Lenka a dva kluci (mimochodem i ilustrace je totožná, stejné obrázky najdete v obou knihách) a převedla ji do současné doby. Myslím, že se jí to celkem povedlo, i když původní příběh je pana Čtvrtka.

18.05.2017 4 z 5


Klub radostí dnešního dne Klub radostí dnešního dne Petra Braunová

Kniha se zabývá zajímavým tématem, Facebookem, opravdu může být hodně zneužívat a zejména pro děti mladistvé se může stát nebezpečným. Postavy v knize byly zajímavé a jejich životní příběhy smutné. Jinak jsem ale knížku přečetla bez velkého zaujetí.

16.05.2017 3 z 5


Rošťák Oliver Rošťák Oliver Petra Braunová

Knihy od paní Braunové se nám moc líbí. Vysvětluje v nich jemnou a pochopitelnou formou každodenní radosti a strasti hlavně dětí mladšího školního a školkového věku. Každá kapitola má v sobě něco zajímavého. Čteme od ní v pořadí šestou knihu a těšíme se na další. Doporučuji číst tyto knihy a děkuji autorce za krásné knihy!!!

24.04.2017 5 z 5


Sestrám by se milenci krást neměli Sestrám by se milenci krást neměli Sophie Ranald

Příjemné, oddechové čtení, při kterém se člověk odreaguje a nemusí moc přemýšlet. Také by se mi líbilo, kdyby změna vizáže a životního stylu byla tak jednoduchá a bezproblémová.

12.04.2017 3 z 5


Skřítek Nils Skřítek Nils Astrid Lindgren

Mě se kniha líbila. Příběhy jsou sice trochu smutné, ale takový je život. Mým dětem se líbily a poslouchaly je se zaujetím, i když Děti z Bullerbynu nás přece jen oslovily víc. Příběhů v knize bylo opravdu devět, ne osm jak se píše v anotaci, třeba se to bere jako Skřítek Nils Karlsson a dalších osm příběhů. Nevím.

11.04.2017 4 z 5


Kuba nechce prohrávat Kuba nechce prohrávat Petra Braunová

Další kniha, v pořadí třetí o Kubovi, stála zato. Čtení bylo zajímavé, poučné i napínavé. Příběhy Kuby i Johanky jsou velice pěkně napsané a děti si z nich určitě vezmou spoustu ponaučení. Doporučuji přečíst. Autorka přesně a výstižně popisuje život dětí mladšího školního věku.

28.03.2017 5 z 5


Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Mezi moje oblíbené knihy určitě tahle patřit nebude. První část se mi četla dobře, ale od poloviny se mi přestala líbit a dočetla jsem ji jen proto, že mě zajímalo, co se vlastně stalo a proč. Nápad byl určitě dobrý, ale závěr se mi nelíbil.

21.03.2017 2 z 5


Kuba nechce spát Kuba nechce spát Petra Braunová

Opravdu perfektní kniha, autorka je skvělá, pomáhá rodičům vysvětlovat dětem nenásilnou formou různé životní zkušenosti. V této knížce se zajímá o problematiku počítačů v životě malých dětí. Je zde spousta podnětů k zamyšlení a ponaučení, které si uvědomil i můj syn, stejně starý jako Kuba a který by na PC trávil rád také mnohem víc času než mu dovolujeme. Doporučuji. Začneme číst další knihu od paní Petry.

16.03.2017 5 z 5


Kuba nechce číst Kuba nechce číst Petra Braunová

Mám dceru a syna v 1. a ve 2. třídě a od paní Braunové čteme jsme přečetli i Johanu. Musím její příběhy jenom doporučit, jsou v nich moc hezky popsané situace dětí, které opouštějí školku a jdou do školy a jaké mají ze začátku školy starosti a obavy. Nenásilnou formou vysvětluje dětem to, co se nám, dospělým, se zdá být jasné a běžné, ale pro děti vše nemusí být tak srozumitelné. Skvěle, čtivě napsaný příběh malého prvňáka a jeho starostí se školou. Pro prvňáčky a druháky pěkné a poučné čtení.

13.03.2017 5 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Knihu jsem přečetla, ale asi od půlky vůbec ne s chutí. Některé věci jsou v ní pravdivé, člověk si nemůže všechno nechávat, ale tak chladnou domácnost bych mít nechtěla. A když jsem se dočetla, že autorka začala vytrhávat z knih pasáže, které si chtěla zapamatovat a tím ty knihy úplně znehodnotila a potom, že vyhazovala věci i svým rodičům a sourozencům, ujistila jsem se, že takovou domácnost opravdu mít nechci a že by mi moji blízcí pěkně poděkovali, kdybych vyhodila to, co mě připadá bezcenné, ale pro ně může být moc důležité a že se jedná o nevratný fakt, věci, které jsou vyhozené, se už nikdy nenajdou. Vybrala jsem si z knihy pár mouder a nad ostatními jenom kroutím hlavou. Holt v Japonsku asi mají opravdu málo prostoru a nechtějí si moc věcí ani vzpomínek uchovávat, maximálně asi v elektronické podobě, a všechno je pro autorku jenom materiální a kdykoliv se dá pořídit znovu. Já jsem jiná a svůj "nepořádek" mám ráda. Knihu doporučuji přečíst, ale její "moudra" brát s rozumem.

06.03.2017


Řekni, kde ji najdu Řekni, kde ji najdu Joy Fielding

Autorku mám ráda, ale její knihy jsou trošku depresivní a alespoň mě vždy nutí k přemýšlení o růžných osudech lidí, především žen, které sebou nechají manipulovat charismatickým mužem. Doporučuji přečíst, příběh se četl dobře, čtenář do poslední chvíle neví, kterou ženu vlastně hlavní hrdina hledá.

06.03.2017


Lichožrouti navždy Lichožrouti navždy Pavel Šrut

Dcera byla v kině na Lichožroutech a potom přinesla z knihovny tento třetí díl, který jsme četli, aniž bychom my, ostatní něco u Lichožroutech věděli a nejdřív jsme nevěděli, že se jedná už o třetí pokračování. Nejdřív se mi příběh moc nelíbil, nechápala jsem děj, ale po pár stránkách jsme se do knihy včetli a všem se nám moc líbila. Je to humorně psaná detektivka pro děti, u které jsme se i my, dospělí pobavili. Teď čteme díl první a teprve si dáváme do souvislostí to, co jsme přečetli v Lichožroutech navždy. Přebal knihy mi přijde srovnatelný v celé sérii. Doporučuji přečíst a to nejen těm, kdo mají malé děti.

23.02.2017 5 z 5