alexpo alexpo komentáře u knih

☰ menu

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Od autorky jsem dosud nečetla žádnou knihu, a po přečtení tohodle ani číst nebudu. Celou dobu jsem si přála, aby už byl konec, protože jsem zvyklá knihy dočítat. Předtím jsem četla Cizinku, která má 1600 stránek a přečetla jsem ji dřív než tuhle hubeňourku.

14.06.2020 1 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak tohle bylo výborné. Sice jsem knihu četla skoro 3 neděle , ale stálo to za to. Těším se na další díl.

26.02.2020 5 z 5


Volba: Klíčový okamžik Volba: Klíčový okamžik Jakub Trpiš

Dávám knížkám šanci do 55. stránky. Tuhle jsem opustila později jen proto, abych dočetla ty filosofické bláboly. Neměl by si autor, když si není jistý v kramflecích, určité skutečnosti, údaje, pojmy nejdříve nastudovat, než o nich bude psát? Koukám, že už mu táhne na čtyřicet, takže žádné mladé ucho, a takovéhle stylistické a pravopisné zhůvěřilosti? Proč mu to proboha někdo neopravil? Proč to někdo vydal?

06.04.2019 odpad!


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Já věděla, že to nemám číst. Už s Alchymistou jsem měla problém. Hlavní hrdinka mi strašně vadila. Vadil mi i styl vyprávění, vadilo mi uvažování postav, vadilo mi, že jsem to nakonec dočetla.

11.07.2017 1 z 5


Dobrovolnice Dobrovolnice Hana Hindráková

Velmi naivní, dětské, plné nepravděpodobných náhod, kdybych k tomu nebyla vyzvána, asi bych to ani nedočetla. O problém, který tato oblast Afriky přináší a na který jsem byla navnaděna, se kniha jen otřela, bohužel.

28.06.2017 2 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Četla jsem Bastarda a nevadil mi děj, i když byl velmi prostinký, ale mně vadí styl autorek. Ony prostě žádný nemají. Já myslím, že to holky kupují jen kvůli té prvoplánové erotice. Už jsem všem kamarádkám řekla, že budu raději číst Světlou než tyhle pseudospisovatelky. Takže příště raději šampus, Oli!

09.01.2017 odpad!


Odcházení Odcházení Václav Havel

Četla jsem od Havla Audienci, Vernisáž a Asanaci. Absurdní drama mi moc nesedne, mám raději psychologické drama, ale tohle nebylo špatné, snad z toho důvodu, že už mi moc absurdní nepřipadalo.

09.01.2017 3 z 5


Šachová novela Šachová novela Stefan Zweig

No,tak to bylo hodně dobré. Takovým tím ještě zdlouhavým způsobem, je poznat, že jde o klasické dílo, ale přesto psychologicky dobře napsané.

26.09.2016 5 z 5


Krvavý písek Krvavý písek M. T. Majar (p)

To byla ale kravina! Nalákal mě první díl, ale tohle tedy ne. A jen tak mimochodem - neměl by být originální nadpis spíše Bloody sand?

07.08.2016 1 z 5


Časovaná smrt Časovaná smrt Sidney Sheldon

Tak tentokrát jsem byla docela zklamaná, hrdinka mi nebyla příliš sympatická, příběh mi připadal uměle vytvořený, navíc autor asi neví, kde leží Rumunsko, protože jsem se dověděla, že sousedí s Československem.

07.08.2016 2 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Tak nějak bych použila Shakespeara: Mnoho povyku pro nic.

21.06.2016 3 z 5


Totalitní světovláda Totalitní světovláda Martin Herzán

Tak rozporuplné hodnocení se jen tak nevidí. Ráda bych se na nějakou stranu přiklonila. Proč se vydávají knihy, které se nedají koupit? Kdo je financuje?

04.02.2016


Dvě zrcadla Dvě zrcadla Karolina Limrová

I když knihu pojmu jako fan faction na Stmívání, které mám ráda, tak jsem měla co dělat, abych ji dočetla. Hlavně mi vadila stylistika, to je prostě jedna velká hrůza. A když to srovnám s knihou další české spisovatelky Terezy Tomanové a její Bleděmodře pruhovaný, tak to je nebe a dudy. A taky píše z amerického prostředí, jen nezastírá, že je Češka. A její formulace přímo hladí. Někdo tady psal, že ten druhý díl je lepší, tak nevím, třeba se poučila Limrová z chyb.

04.02.2016 1 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Už nemám co napsat nového. Snad jen to, že je kniha velmi zajímavá, ale přesto jsem byla ráda, že ji mám za sebou.

25.11.2015 4 z 5


Hovno hoří Hovno hoří Petr Šabach

Já mám pana Šabacha moc ráda. I proto, že je milý i v životě. Jeho vyprávění jsou laskavá, plná jazykového humoru. Škoda, že je tak málo známé, že právě jeho povídky byly předlohou mnoha úspěšných filmů v čele s Pelíšky a Šakalími léty.

10.08.2015 4 z 5


Spřízněni volbou Spřízněni volbou Johann Wolfgang Goethe

Tohle dosadit do dnešní doby a přidat pár pikantních scén, Tak tu máme červenou knihovnu jako vyšitou. Navíc počet mrtvých by mohlo povýšit dílko na antickou tragédii.

29.06.2015 2 z 5


Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Tak jsem dost zklamaná. Ne, že by autor nebyl vtipný nebo že by jeho styl psaní byl špatný, ale příběh mě vůbec nezaujal, mezitím jsem přečetla tři další knihy, někdy mi jeho humor připomínal povídky Š+G, někdy Járu Cimrmana. Tato kniha dostala cenu Magnesia litera? Proč, proboha?

19.05.2015 2 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Musím se přiznat, že jsem nejdřív viděla film. A co si budeme povídat, kniha je ještě lepší. On to prostě ten pán umí!

03.04.2015 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Film byl lepší, vlastně mě napadá, že ta kniha je takový trochu víc rozvedený scénář, jak kdyby to bylo realizováno obráceně.

23.02.2015 3 z 5


Katapult Katapult Vladimír Páral

Nejdřív jsem dala dvě hvězdičky a pak jsem přihlédla k tomu,že to bylo napsáno před padesáti lety nebo tak nějak, a jednu jsem přidala. To téma je prostě pro mne vyčpělé, nic mi neříká, je to staré, líbí se mi ale styl Párala, kdyby napsal něco se současným tématem, asi by to bylo zajímavé.

05.02.2015 3 z 5