Alex.rrr Alex.rrr komentáře u knih

Obálka knihy Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Za mě zatím každý díl vede a nechává mě v napětí, jak příběh bude pokračovat. Líb se mi vstup nové postavy Jeřába. Kniha se mi dobře četla a upřímně jsem zvědavá, jak to vše dopadne. Příběh je poutavý, nepřekombinovaný.

26.06.2026

Obálka knihy …a přeskočila jiskra …a přeskočila jiskra Halina Pawlowská

Chtěla jsem zkusit něco jiného, ale tohle nebude můj šálek kávy. Sama o sobě se kniha četla hezky, ale nějak jsem postrádala obsah. Chvílema trochu pobavilo a takovou tu pravdu si někde někdo najde, ale tohle není můj žánr.

08.06.2026

Obálka knihy Královražda na Křivoklátě Královražda na Křivoklátě Vlastimil Vondruška

Za mě trochu slabší kniha, ale Rozárka byla milé oživení. I takové to zúčtování se životem se mi tam líbilo. Trochu zavzpomínání. Je to čtivé jako vždy, jen mi asi tenhle případ nesedl. ale těším se na další.

03.06.2026

Obálka knihy Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Kniha mě sama o sobě úplně nijak nenadchla, i když věřím, že každý si v tom najde něco nad čím pozitivně pokývá hlavou.

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

Tohle bylo málem nad moje síly. Na knihu jsem se strašně těšila, ale takovou slátaninu bych od Browna nečekala. Přitom téma by bylo zajímavé, ale to podání teda...

03.06.2026

Obálka knihy Beyond the Story: Příběh 10 let BTS Beyond the Story: Příběh 10 let BTS Myeongseok Kang

Uf, tak jako fanoušek BTS musm říct, proč ??? Slibný začátek, ale pak je to jen 300 stran o tom, kde se řeší jen pocity, a pocity a myšlenky a vnitřní směry apod. Jako ano, ze začátku šikana atp. musely být strašné, ale jde to napsat i konstruktivně a ne se zabořit do tohoto. Kromě plného začátku knihy a pár zajímavých informací ke konci bych řekla, že kniha pro mě byla víc zklamáním. Čekala jsem od klasických informací i třeba základy, jako proč je jejich barav fialová, vznik I purple you, proč zrovna takový lightstick, BT21 atp. ale nic. Ale ať nejsem jen negativní, tak pro úplného nováčka je super, že kniha obsahuje QR kódy, kde se dá najít vše na webu a je to s názornou ukázkou. to je super.

02.01.2026

Obálka knihy Zaslaná pošta Zaslaná pošta Terry Pratchett

Jeden ze skvělých dílů. Už film se mi líbil, tak na knihu jsem se těšila o to více. Kniha je ale mnohem lepší, propracovanější, uvědomělejší. Konec jako vždy, skvělý. Naprosto obdivuji, jak autor vždy dovede narážet na aktuální otázky nebo problematiku, ale nenásilnou formou.

22.12.2025

Obálka knihy Supernova Supernova Marissa Meyer

Celá série mě bavila a zhltla jsem ji jedním dechem, tady mi konec přišel víc jak useknutý uspěchaný a naprosto zkrácený. škoda. Ale super rozluštění s Magpie... :)

24.09.2025

Obálka knihy Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Kniha se mi líbila a jsem zvědavá na další pokračování. Vytvářející milostný trojúhelník vypadá zajímavě. Celkově kde je magie, žena bojovnice a trocha nadpřirozena je sázka na jistotu. Postavy se mi zatím líbí, kniha měla celkem spád a dobře se četla.

24.09.2025

Obálka knihy Podivný regiment Podivný regiment Terry Pratchett

Za mě další super pratchetovka. Bála jsem se trochu bitevní tematiky, že mi toto téma není blízké, ale nakonec je to stejná zábava jako předchozí díly. Nestačím koukat, jak autor mohl tak bravůrně poukazovat nenásilnou formou na docela závažná témata.

17.02.2025

Obálka knihy Svobodnej národ Svobodnej národ Terry Pratchett

Další krásný díl z koutů zeměplochy. Miluju NacMacFígly a jejich mluvu. Chyběly mi sice klasické příběhové postavy, ale i tak byl příběh o Toničce čtivý i zajímavý.

09.10.2024

Obálka knihy Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Kniha se mi líbila. Děj se superhrdiny a záporáky je pěkný. Hlavně z pohledu "záporačky". Beru, že cílovka budou mladší čtenáři a hlavně čtenářky, ale i tak je děj poutavý a chytlavý. Romantická linka je únosná. Celkově bych knihu typově přiřadila K Labyrintu a podobným. Jsem určitě zvědavá na další díly.

26.09.2024

Obálka knihy Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Knihu si konečně zapisuji jako přečtenou, protože po přečtení před x lety, pak znovu přečtení ilustrované verze jsem se vrhla na originál a teď tedy zapisuji. V anglické verzi mě docela překvapily celkem rozdíly s naším překladem, nejde o nic zásadního, ale rozdíly tam jsou. Což bylo příjemné obohacení. Jinak u této série netřeba slov. Pro mě srdcovka do smrti.

Obálka knihy Podraz Podraz Paulina Świst

Kniha se četla dobře, ale není to pro náročného čtenáře. Děj je v duchu předchozích dílů, nenadchne neurazí, do děje nevtáhne. Závěr byl pěkný, ale zaděláno na další díl. Někdy až neuvěřitelné scénáře, a asi všichni Poláci jsou báječní nádherní a neodolatelní ve stylu Man in Black s obličejem modelů.

Obálka knihy Chobotnice Chobotnice Paulina Świst

Vzali jsme tradičně tuto sérii k moři. Druhý díl série byl sice čtivý, ale děj se nějak nekonal. Erotika pro slabé publikum a krimi zápletka taky nijak zvlášť super. Rozhodně jsou lepší knihy. Více méně postavy s přemrštěnými reakcemi a možnostmi propluli knihou bez většího vtáhnutí do děje, kde jsme čekali, že už to začne a vlastně nic. Na druhou stranu, na slunné odpoledne, kdy nechcete nic náročného asi proč ne.

28.07.2024

Obálka knihy Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Sice se kniha hezky četla, ráda jsem se vrátila do světa smrtek, ale i když některé příběhy byly fajn, bez jiných bych se obešla. Otázky mám k tomu světu stále, ale za mě, bych se bez této knihy obešla.

06.05.2024

Obálka knihy Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

(SPOILER) Po skvělé jedničce jsem celkem nemile překvapená. Autor se snažil novým zajímavým způsobem oživit příběh horní pětky, ale celkově jsem k dílu dost skeptická. Kniha se točí většinou kolem Tolkiena a sem tam zabrousí i k jiným arkádovým zajímavostem. Co mě trochu dostalo, tak i sem jsme museli zahrnout nebinární a "jako co se dnes cítím" nešvar dnešní doby. Nemám proti tomu nic, ale spíš nemám ráda, když se to uměle vytahuje a odůvodňuje. Asi by mi přišlo milejší, kdyby to bylo napsáno jako fakt a ne k tomu kupa okecávaček. Celkově se to přečíst dalo, hon na Sirénu byl zajímavý a i zakončení nebylo špatné. Vyšší hodnocení ale dát nemohu.

24.03.2024

Obálka knihy Severka Severka Nina Špitálníková

Hodně zajímavý pohled jak na KLDR, tak ale i na adaptaci ve "svobodné zemi". Musím říct, že výpovědi a celý příběh mě zaujaly a zase přinesly nový pohled na věc. Jsem ráda, že si můžu dělat relativně co chci a nehlídat někdy věci, které bereme jako automatiku.

27.02.2024

Obálka knihy Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

(SPOILER) Ač čtu ne až tak pozitivní komentáře, tak tato kniha ze série mě zaujala trochu jinou perspektivou. Vyprávění z pozice uvízlé duše nebo ducha nebo jak o Leigh mluvit se mi líbilo a bylo to nové. Trochu se děj táhl, ale v posledních stránkách nám dojde proč a k čemu to vedlo. Za mě pěkné a promyšlené. Mohu jen doporučit.

12.01.2024

Obálka knihy Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Co si budeme, je to klasická alá červená knihovna, ale oblečená do vtipného, bláznivého kabátu, kde se i já pozastavím a ráda si ji přečtu. Od knihy nečekáme žádnou osvětu a je příjemným zpestřením, že normální romantický příběh dokoření vtip, humor a pár ztřeštěných situací. U knih autorky se bavím a musím říct, že se neuvěřitelně dobře čtou ač tento žánr normálně ráda nemám.

08.01.2024

Zavřít