Alemraj Alemraj komentáře u knih

☰ menu

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Dobrý nápad, leč odfláknutá hrůza.... jakoby to autor už chtěl mít za sebou hned asi po prvních 20 stránkách.... blbost...

29.11.2016 odpad!


Deník Gréty Kaiserové Deník Gréty Kaiserové Klára Janečková

do knihy jsem vkládala příliš velké naděje... po několika fakt dobrých kapitolách, které dávaly naději se kniha změnila v umělé natahování děje, z propracovaného začátku to šlo fofrem z kopce plnou parou do červené knihovny. Kniha je plná chyb.... jednoruká si pečlivě sepnula vlasy, či upletla cop, jednoruká spráskla ruce.... apod.... bazíruju na maličkostech vím to, ale auto je Hummer ne Hammer, několik dalších chyb.... za mne jedna horších knih a celkem mne tahle červená knihovna fakt neba a nemám motivaci na další knihu této autorky. Neříkám nikdy, ale zcela určitě ne teď. Za mne je to červená knihovna a tu já nemusím.

29.07.2016 2 z 5


Šarlotin anděl Šarlotin anděl Denisa Martincová

Upřímně.... nechápu proč jsme to dočítala, snad jsem do poslední chvíle doufala, že autorka nějak vystřízlivěla z té fantasmagorické a patetické slátaniny a ke konci to nabere nějaký obrat nebo na zajímavosti. Nápad na příběh není špatný, ale zpracování je tak podprůměrné, že by to z fleku zkoulel ( a možná i daleko lépe) průměrný žák II. stupně ZŠ.... Nemluvě o chybách v příběhu..... Kniha je, s prominutím, tak blbá že ji někomu ráda věnuji zdarma a ještě uhradím poštovné. ( ... obzvlášť když si anděl začne nad umírající Šarlotou plácat játra na téma ozónová díra, výlet do roku 2523 nebo kolik a lidi ve skafandrech....Lidé PROCHÁZEJÍCÍ kolem Šarloty...a v následujícím odstavci.....Byl narušen atmosférický obal země. Voda je toxická. Gravitace je narušena..... ).... za mne vyhozené peníze :-(

15.07.2016 odpad!


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Čím více knih čtu, tím hůř si vybírám další k přečtení... Tuhle knihu mi doporučil prodejce v knihkupectví...prý děsná sranda. Je to vtipné, je to šíleně absurdní, skvěle zamotané a prolnuté jak časově, tak i postavami....ale čím víc jsme knihu četla, tím menší chuť to dočíst a ve finále mne nejvíc bavila Allanova minulost, ale pak už té absurdity bylo tak strašně moc, že jsem se šíleně nutila ji dočíst... a vlastně strašně lajdácky skončilo....konec odbytý.

09.05.2016 3 z 5


Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Od knihy jsem čekala úplně něco jiného, bavilo mne na tom snad jen příběh Josefky, kde mi přišlo, že se alespoň něco děje... jinak vcelku jalové čtení. Editor by zasloužil nakopaf pr**l!

09.04.2016 2 z 5


Útěky Útěky Josef Škvorecký

Kniha stojí za přečtení, napsáno čtivě. Původně jsem si chtěla sehnat ještě jednu knihu (od S.Mottla a doplnit si další informace), ale vhledem k tomu, že jsem si mezitím přečetla A. Mandlovou, tak už mne to ani nezajímalo. L.Baarová byla nešťastná sebestředná, arogantní....a tak by člověk mohl pokračovat.... s Jozkou Goebbelsem byla z ryzí vypočitavosti, ale to bych ji snad ani neměla za zlé. To dělá kde kdo... ale ta její arogance a sebeláska.... ale to už nehodnotím knihu, ale ji samotnou a každý jsme nějaký. Pokud vás toto téma zajímá, určitě knihu doporučuji. Já se možná podívám i na ten film.

02.04.2016 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Kniha se mi líbila, nenáročná, přečtená za chvilku vtipná a hodně.... řehtala jsem se fakt nahlas. Jak autora napadlo popisovat psí sex z psího pohledu??? Sice životní/osobní vývoj některých osob je absolutně mimo realitu - jak už psala níže Tanika - ale pokud se nad tohle zcela povznesete, je to fakt sranda a i mi bylo líto, že to skončilo a není co dál..... Doporučuji na oddych.

02.04.2016 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Nebylo to zlé, ale Malý pražský erotikon je nevídaně lepší, navíc si to je v lecčem podobné. Přečteno, ale jen proto, že mi bylo líto to nečíst, když už jsme to koupila. Určitě jsem se neválela smíchy, ale vtipné to je... ale nezanechalo to ve mně nic.

02.04.2016 2 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tak teda... několikrát jsem knihu odložila, protože autorčin styl psaní mi nějak ze začátku nesedl... nešlo mi to "přes hubu", hodně jsem se ztrácela... měla ve všem chaos. Asi jsem čtenář spíše na jednodušší věci, kde není třeba přemýšlet. Už na začátku jsem si ale asi měla začít dělat možná poznámky nebo rodokmen, já nevím, já měla před koncem , kdy mě kniha začala bavit nejvíc, takovej bordel kdo je čí příbuzná a proč! Musela jsem si vzít papír, listovat zběsile sem a tam a čmárat si teda kdo je kdo, abych se v tom vyznala a pochopila to. Jinak super téma, jsem si jista, že pokud by to nebylo tak zajímavé téma, knihu bych odložila a nedočetla. Moc mi neseděly určité intimní detaily a popisované intimní chvíle, to se mi zdálo zbytečné. Někteří zde popisují rozčarování nad koncem, ten mi nevadil tolik, jako občasné zbytečné "akademizování" nebo odbornost termínů. Ale suma sumárum knihu určitě doporučuji a jsem si jista, že si ji přečtu ještě jednou.

02.04.2016 5 z 5


Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

Milá knížka, která se četla sama, taková nenáročné čtení na oddych. Mnohdy rozesmála a ke konci hodně dojala. Přečteno za 48h.

02.04.2016