Aléda Aléda komentáře u knih

☰ menu

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Žádný světoborný ani originální příběh..., ale mělo to grády a nějaké to své vlastní kouzlo. Knížka mě neskutečně bavila!
Vrhám se na další díl, protože to snad ani jinak nejde.

22.08.2017 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Jsou světla, která nevidíme. Dostala mě. Jak může být něco tak krásné a strašné zároveň?

20.07.2017 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Tak to mě dostalo. Uf..
Milé, dojemné, nádherně napsané a úžasně upřímné. Přečteno na jeden zátah. Colleen Hoover to opět dokázala. Nemůžu uvěřit, že někdo dokáže napsat něco tak dokonalého. Prostě "romanťárna" jak má být.
PS: Ty bonusové písničky k tomu...MILUJU!!!

22.06.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Na tohle nestačí 5 hvězd. Na tohle nestačí slova.
Můžu říct jen to, že to byl ohromný a neskutečně silný čtenářský zážitek.

13.05.2017 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Nemám slov.
Není nutnost si tyto povídky přečíst, ale podle mě je to potřeba. Najednou mám pocit, že se na Celaenin svět dívám zase trochu jinak a rozhodně teď mnohem lépe chápu chování některých postav. A ten konec...všichni čekali, co se stane, ale na TOHLE se prostě nešlo připravit. Tak smutný..

05.03.2017 5 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Znáte to, kdy čtete a nevnímáte nic jiného a prostě jenom čtete a čtete...občas si dojdete na záchod a zase čtete. Tak to bylo u Jiskry v popelu. Tahle knížka vás vtáhne a nepustí. Věřte mi.
,,Slova ostří mysl, stejně jako brousek ostří čepel.
Hrot meče je mým knězem. Tanec smrti je mou modlitbou. Smrtící rána je mým vysvobozením."

04.02.2017 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Skvost. Ale nic jiného jsem od autorky ani nečekala. Příběh nejen o obrovské lidské katastrofě, ale také o naději a touze po lepší budoucnosti.

02.12.2016 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tahle série mi po každém dílu totálně vyrazí dech. Ani nevím, jestli je to vůbec možné, ale tento díl byl opět lepší než předchozí. Přibylo i pár skvělých postav a obrovsky u mě stoupla Manon. (Nejlepší byl střet s ní a Aelin!!!)
Fakt nevím, jak to ta Sarah dělá, ale svět který stvořila, sérii kterou tvoří...to je dokonalost sama. Je to neuvěřitelný!

15.11.2016 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Wow, tak Kostičas mě hodně překvapil. Prostě fantasy jak má být!!

01.11.2016 5 z 5


Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Zase skvělá kniha od skvělé autorky. Přečteno jsem měla za 1 den,...ta knížka vás prostě ne a ne pustit:D Jsem ráda, že se objevily i postavy ze Světa Tryllů, bylo fajn se s nimi opět setkat. Už se nemůžu dočkat na další díl a jsem fakt pekelně zvědavá, jak se ta záhada vyřeší. 5*

27.10.2016 5 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Vážně jsem se snažila, si ji šetřit, ale houby...nešlo to. Tahle knížka mě ohromila tak, jako žádná jiná předtím (nebo velmi málo) a celou dobu jsem jenom v duchu křičela: nee ať nikdy neskončíí! Neuvěřitelně dobře propracované postavy, které prostě musí být skutečné a...sakra nemám slov. Vydržela bych ji číst věčně. Nemůžu ani slovy popsat, jak se těším na další díl!

15.10.2016 5 z 5


Navždy a věčně Navždy a věčně Jennifer L. Armentrout

Není to úplně ta naše stará Jennifer, tahle knížka byla trochu jiná než ostatní..., ale já jsem si ji ihned po první stránce zamilovala. Byla čtivá, byla smutná, byla pravdivá!
Všechny ty citáty a Mallory myšlenky a úvahy...prostě nádhera. Nejkrásnější byla ta pohádka o plyšákovi, co chce být skutečný (ti co četli pochopí), to bylo tak kráásnýý. *****

11.10.2016 5 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Nádherné doplnění celé série.
Pokud někdo váháte,...radím neváhejte. Doporučuji všem, kdo se touží dovědět, jak příběh pokračoval, nebo jak dopadli ostatní z Elity. Jednotlivé povídky z pohledů různých postav byly famózní a já je absolutně hltala. Pro mě asi nejlepší byla o Marlee a Cartrovi (to byla docela síla), nebo Lucy s Aspenem byly úplně mega roztomilý, nebo o královně Amberly, nebo selekce z pohledu Maxona. Sakra prostě všechny byly skvělé. Název Šťastně až navěky se opravdu hodí, protože si tady každý našel svůj vlastní happy end.

28.08.2016 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Ne. Tak tohle jsem teda opravdu nečekala. Neuvěřitelně krásné, napínavé a absolutně čtivé. No ale co jiného čekat od Sarah J. Maas, že? Motiv Krásky a zvíře tam opravdu byl, ale pouze jako základ, jinak autorka opět bravurně vytvořila svůj svět lidí a víl naprosto originálně. Klobouk dolu.
Feyre byla fajn, nebyla žádná silná nebo mocná, ale obyčejný člověk s opravdu velkou odvahou a srdcem. Tamlin byl zlatíčko, ale pro mě jednoznačně nejlepší postava Rhysand, absolutně ho zbožňuju:)
První část byla spíš oddechová, ale mě bavilo pošťuchování Tamlina s Feyre. Nenávist měnící se v lásku. Ale pak přišla druhá část a tam nás autorka nenechá ani pořádně vydechnout, no a o konci ani nemluvě. Neskutečně se těším na další díl, už aby tady byl. Doporučuji!

11.08.2016 5 z 5


Kde hvězdy stále září Kde hvězdy stále září Trish Doller

Něco mi tam chybělo, jako kdyby to nebylo dotažené..a vztah Calie s Alexem mi přišel trochu urychlený...a umělý? Nevim, můj názor. Jinak ale knížka byla fajn, čtivá. Přečetla jsem ji za dva dny.

27.07.2016 4 z 5


Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Trochu pomalejší rozjezd, ale potom už na nás čekal neuvěřitelně nádherný a originální příběh. Zamilovala jsem si masožravý, divoký a nespoutaný Capall uisce.
Rozhodně doporučuji všem milovníkům koní, ale i těm co je v lásce moc nemají, protože to fakt stojí za to. 5*

10.07.2016 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Panebože:O Vůbec nevím kde začít. Tím, že mi tenhle příběh totálně vyrazil dech, nebo že jsme se právě zamilovala do postavy z knížky?
Knížku jsem přečetla na jeden zátah za jeden den. Je čtivá a veselá ale i smutná a dojemná.
Theodor Finch je neuvěřitelný človíček, je šílený, náladový a naprosto nepředvídatelný, a přesto milý a chápavý. Byl zpracován dokonale, až jsem měla pocit, že někdo takový opravdu existuje. (A ano Finchi. taky bych chtěla jednou zažít perfektní den)
Posledních asi 50 stránek jsem měla celé rozmazané. Chytla mě za srdce a to se mi už pěkně dlouho u knížky nestalo.
,,Nepamatujeme si dny, pamatujeme si momenty." Cesare Pavese

26.06.2016 5 z 5


Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

Na mě příliš krátká, ale jinak krásná. Je to čtení na pár hodin, takže nečekejte nějaké dlouhé dialogy a popisy. Příběh má spád, je svižný a čtivý.

16.06.2016 4 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Moc hezká, jenom nevím proč jsou další díly.. myslím, že tenhle by úplně stačil. Do druhýho rozhodně nejdu. Ale jinak suprová na odpočinek.

31.05.2016 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Myslím, že občas je důležité přečíst si něco takového. Připomenout si všechny ty hrůzy, vážit si toho, jak si žijeme my.

28.05.2016 5 z 5