alcerka alcerka komentáře u knih

☰ menu

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Keiřino dobrodružství bych si určitě užila jako young adult. Je to spíš taková pohádka. Není to špatné, ale jsem už trošku někde jinde. Další díly ze série určitě číst nebudu a jsem ráda, že měla jen cca 250 stran.

15.02.2024 3 z 5


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Zpočátku mi trvalo, než jsem se s Addie skamarádila, ale pak jsem se několikrát přistihla, že se záměrně snažím oddalovat konec. Jedna z mála knih, které bych mohla číst sice pomalu, ale napořád.

23.01.2024 5 z 5


Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

Autorka používá krásnou češtinu. Její věty jsou jako koncert na papíře, ale to pro dobrou knihu moc nestačí. Ztrácela jsem se v ději a nudila jsem se.

13.11.2023 3 z 5


Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Taková jednodušší detektivka pro nenáročného čtenáře nebo spíše čtenářku. Přečetla jsem si anotaci, mrkla na hodnocení a musela se na Sokolníka vrhnout. A zajásala jsem, kniha mě hned vtáhla do děje. Nemohla jsem přestat...Až do půlky...
Spoiler: vlastně už od začátku vám bude jasné, že se něco musí stát s Biancou, kterou si Nina vzala pod svá ochranná křídla. "Ok, tohle by se ještě dalo prominout, vždyť by to mohlo děj zajímavě obohatit", říkala jsem si... No spletla jsem se. Bohužel Nina se po Biančině zmizení promněnila v histerickou fúrii, které bylo vlastně jedno, kdo je vrah. Za každou cenu chtěla někoho obvinit, ať proto jsou důkazy nebo ne. Když pak při výslechu podezřelého prohlásila, že z něj dostane přiznání jakýmkoliv způsobem, věděla jsem, že už to půjde s dějem z kopce. Nebudu vypisovat, co všechno v knize nedává smysl, ale naposledy se pozastavím nad "úžasným" happy endem ve stylu hollywoodských trháků. Takže si jej pořádně užíjte, protože jak jinak oslavit návrat ztracené dívky, než úžasnou večeří, kterou servíruje hispánská matka pro celou rodinu a všechny kolegy z FBI. Je jedno, že nemálo budov padlo k zemi při tíživé detonaci, a že vrah stihl zabít spoustu mladých holek. To už nebudeme řešit. Co je však důležitější - dokáže konečně Nina otevřít své srdce lásce. Dají to s kolegou dohromady?? Probůh, kdybych si přečetla nejdřív konec, mohla jsem ušetřit x hodin života.

10.08.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Moje první kniha od Mornštajnové a taky poslední. Děj je tak uboze povrchní. Tahle kniha v člověku nemůže zanechat nic. A pokud ano, tak musí mít čtenář opravdu silně vyvynutou fantazii, aby si dokázal ve své hlavě dosadit určité emoce, které autorka nedokáže hodit na papír.

10.05.2023 3 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Některé knihy od Kinga dokážu hltat, dokážu na ně myslet dlouho po přečtení, a ráda o nich mluvím... Některé jeho knihy jsou naopak tak absurdně směšné, až se těším na konec. A Pod kupolí? To byla zkrátka nuda.

10.05.2023 3 z 5


Podezření Podezření Brianna Labuskes

Autorka se tak moc snažila napsat psychothriller. Tak moc... Bohužel nezadařilo se.

10.03.2023 2 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Petr byl sympatický hrdina, vše jsem s ním prožívala naprosto věrně. Občas jsem se smála nahlas, občas mi bylo do pláče a taky jsem se bála. Jo fakt, že jo. Naštěstí se mnou při čtení byla moje fenka, která jakoby vypadla z oka Inbusovi (alespoň podle toho, jak jsem si jej představovala :-) ). Akorát prosím příště ubrat na "varlatech", to není slovo, který bych chtěla číst každých pár stran. ;-)

27.01.2023 5 z 5


Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Už mě docela unavuje pořád ten stejný rádoby humor, který se v posledních letech objevuje u mnoha českých autorů. OK, ještě před nějakou dobou to bylo příjemné osvěžení, teď většinou jen protáčím oči... Nedočteno.

04.07.2022


Staré křivdy Staré křivdy John Marrs

Tahle kniha je prostě neuvěřitelná! Je to tak skvěle napsaná blbost, že přemýšlím, kdy naposledy jsem měla v rukou něco podobného. Celou dobu jsem se divila, co to čtu, a občas jsem měla výbuchy smíchu, ale i přesto, jsem se nemohla odtrhnout.

24.06.2022 4 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Styl psaní mě vůbec nedokázal vtáhnout do děje, postavy jsou vykreslené povrchně a jejich osud je mi úplně ukradený. Nevyužitý potecinál, škoda. Nedočteno.

09.06.2022


Citronová vůně a jemné polibky Citronová vůně a jemné polibky Lotte Römer

Naprosto souhlasím s komentářem kristy.books. Mě občas v textu rušilo opakování některých slov... Nicméně se jedná o velmi milé, oddechové, i když trochu předvídatelné čtení. Na dovolenou ideál.

30.05.2022 4 z 5


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Autor určitě umí psát, ale přesto pro mě bylo čtení stejně únavné, jako mnohaleté pátrání po Kieře Templetonové...

14.03.2022 3 z 5


Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

Fitzek geniálně zvládá své spisovatelské řemeslo. Dokáže vám dokonale zamotat hlavu. Člověk má ještě pár dní po dočtení knižní kocovinu a nemůže se vrhnout na žádnou jinou knihu. Jeden z mála autorů, u kterých je zábavné i "poděkování".

05.08.2021 5 z 5


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Snažila jsem se, opravdu, ale ne... Tuhle knihu prostě nedočtu. Už dlouho mi nebyl osud hrdinů tak ukradený. Lucy totálně lapená ve svých očekáváních a tchýně žijící svou minulostí, "nádhera".

27.07.2021 2 z 5


Pirát Pirát Jevgenij Marysajev

Jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství.

09.04.2021 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Za čtivost dávám sice 4*, ale to chybné oslovení v jedné z kapitol beru jako neskutečný podraz na čtenáře.

19.03.2021 4 z 5


Suterén Suterén Josef Strauss

Mladá dívka přijde při tragické události téměř o celou svou rodinu. Potřebuje si najít nějaký způsob obživy, a tak se dostane na místo, kde by nikdo pracovat nechtěl...

25.02.2021 4 z 5


Růže Růže Tiffany Reisz

Jedna z nejlepších erotických knih, které jsem v posledních letech četla.

17.02.2021 5 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Začátek byl pro mě zklamáním. Už už jsem si říkala, že knížku odložím, protože "poslední aristokratka", je tak protivná, až se to nedá vydržet. Ale odolala jsem, a udělala jsem dobře. Od návštěvy Pařížské se děj parádně rozjel. Do Marka jsem se zakoukala skoro podobně jako Marie a 6. díl si prostě potřebuji přečíst.

26.10.2020 4 z 5