alcahanca alcahanca komentáře u knih

Singl Singl Winter Renshaw

(SPOILER) Moje první kniha od autorky. Nebylo to špatné, jen mi přišlo, že to jen tak klouže po povrchu, vše se událo strašně rychle. Na to, že zápletka byla o dárci spermatu, tak se příběh moc nedotýkal Fabianova vztahu s dcerou...prostě to nešlo do hloubky, dalo se z toho vytěžit víc...i tak se to četlo rychle, taková jednohubka na dvě odpoledne.

21.05.2025 3.5 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Sophie Claire

(SPOILER) Miluju Paříž a miluju příběhy z Paříže. I tento byl krásný, nevšední zápletka a připomenutí, že i slovy, ať už vyřčenými či napsanými, lze ublížit. Nikdy jsem nechápala recenze zde na databázi s hodnocením odpad!. Vždyť je hodnocena něčí práce a člověk by si měl uvědomit, že takovýmto hodnocením dehonestuje něčí snahu. Nemluvím o konstruktivní kritice, ale vždy se dá najít něco pozitivního.
Proto pokud máte rádi putování po Paříži, neváhejte a pusťte se do knihy ;-)

10.05.2025 4 z 5

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Od této knihy jsem očekávala něco trochu jiného, ale na oplátku jsem dostala krásný příběh, kde hlavní roli hrají dopisy, kouzelné psací stroje a krásný romantický příběh Iris a Romana. Konec teda velmi dramatický, jsem zvědavá, jak to autorka dokončí. Vrhám se rychle na druhý díl.
A nakonec vzkaz pro tatjana1737 - Rebecca Ross a Rebecca Yarros opravdu není jedna a táž autorka :-)

19.03.2025 4.5 z 5

Hladový hrob Hladový hrob Robert Galbraith (p)

Sedmý díl Cormorana a Robin zavede do prostředí sekty a Robin je vyslána na vyšetřování do samého středu hrůzného náboženství. Celou dobu, co byla Robin na Chapmanově farmě jsem četla se zatajeným dechem, utonulá vědma mi zase připomínala nedávnou kauzu z ČR. Hladový hrob řadím k nejlepšímu dílu z celé série. A samozřejmě už se nemůžu dočkat seriálového zpracování a také osmého dílu.

15.03.2025 5 z 5

Rande nanečisto Rande nanečisto Lily Gold

Ufff, tak to bylo hot...moje druhá kniha na téma polyamorie, i když nejsem fanoušek, tak tato se mi líbila a téma mi nevadilo jako v jiné knize...Kniha odsýpá, čte se dobře a rychle. Layla byla sympatická, a kluci zlatíčka.

02.03.2025 4 z 5

Nová přání Nová přání Lilly Lucas

A máme tu konec série. Láska v Green Valley - celá série taková guilty pleasure. Nenáročná romantika, která splňuje ve svém žánru, to co má. Vracet se k ní nebudu, ale určitě nelituju, že jsem jí četla. Celkově sérii hodnotím na 4*.

09.02.2025 3.5 z 5

Harta a Liščí Kopec v proměnách času Harta a Liščí Kopec v proměnách času Jiří Louda

Obrazová publikace se spoustou fotek a historií Harty a Liščího kopce (dnes součást Vrchlabí). Pro starousedlíky i nové obyvatele velmi zajímavá kniha, popisující vznik vesnice až do současnosti.

26.01.2025 5 z 5

Proradná kráska Proradná kráska Katee Robert

(SPOILER) A mě se to líbilo. Po druhém vlažném díle nám autorka nabízí velmi žhavý, netradiční milostný trojúhelník. Achilles, Patroklos a Helena - ani jeden bez druhých dvou by nebyl kompletní. Navíc se nám rozjíždí boj o Olymp. Další díly budou zajímavé. 4/5 *

15.06.2024 4 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Krásné pohlazení na duši v předvánočním čase. Rowling opět dokázala, že je Paní spisovatelka. Trocha fantazie, přátelství, dobrodružství a lásky k milovaným věcem. Naděje umírá poslední, moc doporučuji k přečtení.

09.12.2023 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Po knize jsem sáhla v rámci čtenářské výzvy - kniha, kterou nebudete číst poprvé. Harryho Pottera jsem četla několikrát, ale toto krásné vydání s kresbami od Jima Kaye poprvé. Ilustrace jsou překrásné, perfektně doplňují děj, který rychle ubíhá. Velmi nostalgický návrat do Bradavic, kde vždy objevím něco nového, co jsem už zapomněla. A proto hurá na další ilustrovaný díl.

26.11.2023 5 z 5

Čas něhy Čas něhy Lenka Lanczová

Hezká oddechovka... Moje první knížka od Lenky Lanczové. Zaujalo mě téma s naslouchátkem a neuzavřený konec. Je hodně nepravděpodobné, že by 20ti letý proutník, co studuje druhým rokem vysokou, zůstal s 15ti letou dívčinou, začínající studovat střední školu. Ale i tak o tom můžeme, dámy, snít ;-).

20.11.2023 4 z 5

Jasno lepo podstín zhyna Jasno lepo podstín zhyna Sara Baume

Nádherný, poetický příběh o vztahu muže a psa, muže na okraji společnosti a stejně zraněného a osamělého zvířete. Kniha je psaná moc krásným jazykem a rozdělená na čtyři roční období.

06.12.2022 5 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Laskavá knížka, milý humor, skvělý literární spolek, vyprávění o druhé světové válce nenásilnou formou jakoby naokraj, ale prolíná se celou knížkou, pomalu poznáváme vlastnosti všech přátel ze spolku i lidí kolem hlavní postavy Juliet. Moc jsem si oblíbila Elizabeth, Kit a Dawseyho. Neotřelá forma vyprávění prostřednictvím dopisů mi naprosto vyhovovala. Moc doporučuji. 5*

26.11.2022 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm L. J. Shen

Miluju romantické knížky, které mají přidanou hodnotu a ne jen holka potká kluka, pár problémů a happy end jak hrom. V tomto příběhu měli oba hlavní hrdinové hodně naloženo, ale byli si navzájem oporou a spolu se vyléčili. Opravdu jako když fénix shoří a povstane z popela.
Krásný příběh.

13.11.2022 5 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Taková romantická jednohubka...Ale jo, dobrý nápad romantické série na motivy řecké mytologie. Čte se to dobře a jelikož mám ráda řecké báje a pověsti, určitě si přečtu i další díly. Hádes i Persefona jako sexy pár a doufám, že poznáme blíž i další tváře Třináctky. 4,5 *

12.10.2022 4 z 5

Svědectví mrtvých Svědectví mrtvých Val McDermid

Dočtena celá série Tony Hill, Carol Jordan. Bude ještě další díl? Podle konce posledního díla to vypadá, že by pokračování ještě mohlo být. Všechny knihy série se četly moc dobře, napínavé případy, nevšední mezilidské vztahy. Carol byla skvělá policajtka a šéfová, po tom čím si prošla, obdivuhodná. A Tony? Brilantní mozek a skvělý člověk. Snad s nimi Val ještě neskončila a plánuje další příběhy.

09.10.2022 4 z 5

Princ Philip, jak ho neznáte Princ Philip, jak ho neznáte Ingrid Seward

Princ Philip patří mezi mé nejoblíbenější členy britské královské rodiny. Jeho život, práce, podpora královny, toť vše velmi zajímavé a inspirující. V knize se mi nejvíce líbila kapitola věnovaná humoru prince. Zpracování knihy mi moc nevyhovovalo, autorka má tendenci vše opakovat, jakoby shrnout, několik věcí se opakovalo stále dokola. I přesto stojí za přečtení. 4*

09.08.2022 4 z 5

Vojna a mír Vojna a mír Lev Nikolajevič Tolstoj

Knihu jsem dočetla před několika týdny a stále ve mně rezonuje. Čtivá klasika, kde si najdou své jak ženy, tak muži. Popis napoleonských válek očima Kutuzova, Nikolaje Rostova nebo Děnisova je strhující, dále osobní vztahy, tragicka láska Nataši a mého oblíbence Andreje Bolkonského, dozrávání Pierra Bezuchova, historické postavy Napoleona a Alexandra I., to vše v 1500 stranách velkolepého románu. Shlédla jsem i seriálové zpracování z roku 2016. Tolstoj perfektně vystihl psychologii postav a představuje nám i ruskou náturu, samozřejmě z jeho pohledu, v dnešní době rozhodně zajímavé počtení.

29.06.2022 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Budu se opakovat, ale jako u každého dílu - wau! Rowling prostě umí psát a za tím si stojím. I kdyby kniha měla dvojnásobek stran, tak se čte výborně a odsýpá to. V novém případu Cormorana a Robin mě moc bavilo, jak pomalu přicházejí na nové důkazy a vyřešit 40 let starý zločin to chce hodně mravenčí práce. I ostatní případy agentury byly velice zajímavé, no prostě těším se na další díl. 5*

19.06.2022 5 z 5

Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Jsem uchvácená! Krásný román, ve kterém se prolíná období 2. světové války z Paříže a New Yorku a současnost. Na pozadí některých skutečných událostí (Harry Thaw, Evelyn Nesbitová) se rozvíjí úžasný příběh o módě, dědictví, tajemství a lásce. Doporučuji 5*.

07.05.2022 5 z 5