Akjort Akjort komentáře u knih

☰ menu

Křídla vážky Křídla vážky Michaela Dopitová

Tahle knížka se mi opravdu moc líbila, všem moc doporučuji přečíst. Je velmi čtivě napsaná, takže se vlastně čte úplně sama. Já jsem z ní opravdu moc nadšená. V hloubi duše doufám, že bychom se snad mohli dočkat i druhého dílu. Takže pokud jste váhali, jestli si tuhle knížku máte přečíst nebo ne, rozhodně neváhejte a pusťte se do ní.

23.04.2023 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Perfektně napsaná kniha, můj obdiv patří autorovi. Ve všem měl pravdu a viděl krutou budoucnost lidstva, která nám hrozí. Úžasná ukázka toho, jak fungují totalitní režimy. Rozhodně každému čtenáři doporučuji přečíst.

22.09.2022 5 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

S tím, že dříve nebyla žádná podobná kniha této, musím říct, že Čapek byl velmi dobrý autor, jestliže dokázal napsat něco jako je R.U.R., knihu, která se úplně vymykala z rukou jeho doby. Velmi obdivuji, že Karel Čapek vymyslel robota.

29.06.2022


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Neuvěřitelně dobře napsaný celý příběh. Autorka vás nutí myslet nad vším, co se uvnitř knihy děje. Rozhodně doporučuji přečíst. Autorka si jistě zaslouží titul královny detektivek.

18.04.2022 5 z 5


Čistý Čistý Julianna Baggott

Tahle kniha v sobě něco má. Poukazuje na hrozící nebezpečí, které by si lidstvo mohlo zavinit samo. Moc povedený příběh.

19.03.2022 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Celý příběh se mi moc líbil. Způsob, jakým autor příběh psal, dokázala jsem se vžít do děje. Při nějakých úsecích mě docela zamrazilo, například projíždění pozdějším Londýnem. Z téhle knihy mi plyne více než jedno ponaučení. I když tato kniha nepatří mezi nejnovější, stále zapadá do přítomného světa a způsob, jakým je napsána si myslím, že ještě dlouho bude. Rozhodně všem čtenářům doporučuji přečíst.

28.12.2021 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Knížku jsem přečetla sice už dávno, ale pořád ve mně něco zanechala. Hrozně jsem si oblíbila Newta.

09.06.2021 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Škoda, že je konec. Skvělý příběh. Moc doporučuji přečíst.

07.06.2021 4 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Krásný příběh, hrozně se mi líbil vztah mezi Gwendolyn a Gideonem. Super hlášky, někde jsem se docela hodně nasmála. Moc jsem si oblíbila Xemeriuse. Tuhle knížku moc doporučuji.

07.06.2021 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Příběh jsem si přečetla, ale hodně mě zklamal. Musela jsem se tím prokousat a až někde za polovinou mi všechno začalo dávat docela smysl. První a druhý díl, oba byly super, ale tenhle se moc nepovedl. Rozhodně ale doporučuji přečíst.

07.06.2021 3 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Příběh byl velmi pěkně vymyšlený a zpracovaný. Knížka se mi celkově líbila, taková poklidná a oddechová.

21.05.2021 4 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Líbilo se mi, že zde bylo spousta odkazů na jiné knihy. Velice zajímavý a promyšlený příběh.

09.05.2021 3 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Knihu jsme dostali jako povinnou četbu. Bála jsem se, že mě nebude bavit, to jsem se ale spletla. Celý příběh se mi moc líbil a hrozně mě zaujal. Jak jsem četla, tak jsem si dokonce chvílemi přála něco takového zažít, ale někdy jsem zase na něco takového ani nedokázala pomyslet.

08.05.2021 4 z 5


Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Nádherná kniha. Škoda, že jsem ji tak rychle přečetla. Moc ráda bych se také někdy podívala do Narnie. Vždycky, když jsem byla smutná, tak stačilo otevřít knihu a začít číst, vnořit se do příběhu.

08.05.2021 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Při nějakých úsecích jsem úplně přestala vnímat okolní svět a vnořila jsem se do děje, jako bych já byla hlavní postava. Svět byl velice dobře popsán. Přečetla jsem už všechny díly Hunger games a nejvíce se mi líbil právě tento první díl. Rozhodně tuhle knihu všem doporučuji. Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

08.05.2021