akimamat akimamat komentáře u knih

☰ menu

Pod vodou Pod vodou Monika Kurincová

Sama nevím jak jsem se k této knize dostala, ale myslím, že jsem ji měla nechat být. Kniha působila těžkopádně, často se v ní vyskytovaly výrazy a slovní spojení, které prostě nedávala smysl a kdyby byly sepsány jinak, netrhali by tak čtenářovu pozornost. Knížka jako celek byla až příliš krátká. Také se v ní vyskytovala slova, která byla zbytečná a měla dílo pouze natahovat, člověk se tak nemohl ztotožnit s žádnou z postav, všechny navíc působily pitomě a nesympaticky. Jako celek nechápu, že ji někdo mohl takto krátkou a nedotaženou vydat, na druhou stranu tento děs měl člověk rychle za sebou a další knihy od této autorky vážně číst nebudu.

06.12.2022 odpad!


Zmije Zmije Bex Hogan

Chvíli mi trvalo než jsem do knížky začetla, autorka má malinko jiný styl psaní, ale nakonec mě kniha dostala svým dějem, jedná se o jediné fantasy odehrávají se na moři, které jsem zatím potkala a přečetla jsem ji za jeden den. Už teď se nemůžu dočkat pokračování.

25.09.2019 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Knížka je opravdu povedená, krásně se čte a děj krásně ubíhá, bohužel zápletka se odehrává na posledních asi 70 stránkách.

23.10.2018 4 z 5


Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

O téhle knize jsem slyšela už před pěkně dlouhou dobou. Co by bylo, kdyby upírem byla žena a člověkem muž? Napřed jsem si myslela, že to bude úplně nový příběh a chtěla jsem si ho přečíst.
Pak jsem objevila, tuto knihu a myslela jsem si, že je jedná o jakýsi přepis knihy, ale vůbec jsem nechápala jaký. Zvlášť když popis knihy nakladatelstvím stál pěkně za houby a vůbec nic neřekl.
Věděla jsem, ale jedno. Určitě nepůjde o půlnoční slunce. To totiž autorka pohřbila už před deseti lety.
Když jsem nakonec tedy zjistila, že Bella nebude Bellou a Ed Edem, ale Edyth a Beau, rozhodla jsem se do knihy jít.
Příběh je hodně podobný, ne-li totožný, ale najednou mi přišlo, že hromada Edových scén dává smysl – on je děsná baba a jako baba je mnohem lepší – věřte mi.
A tak jsem se u čtení téhle knihy děsně bavila a dlouho jsem se tak u knihy nepobavila.
Pokud se tedy chcete zasmát a přečíst si Stmívání jinak – mohu vám tuto knihu jedině doporučit, protože doktorka Cullenová je podle Charlieho pěkná kočka.

20.07.2016 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Kniha se mi hodně líbila. Po přečtení Čistého jsem se naučila nedávat moc na nálepky pro fanoušky jisté knihy. Pak si teprve dokáže člověk knihu pořádně užít.
Tuto knihu bych dopřála všem, kteří mají rádi dystopie. Jedná se o velice povedenou knihu s mnoha novými nápady, a pokud chcete knihu k něčemu srovnávat – daleko víc než Hladové hry nebo Divergenci mi kniha připomíná Labyrint. Taky nejeden úkol a zmutované prostředí.
Já mohu říct jediné, pro mě 5*/5 a už teď se těším na další díl, protože zatím jde o pěkně rozjetou sérii.

22.06.2016 5 z 5


Vodopád Vodopád Lauren Kate

Mohu říct jen... WTF... kde na to ta ženská přišla? Do teď nevím co si o knize myslet.
Ale čte se dobře a za originalitu a nepředvídatelnost dávám 5*.

10.09.2015 5 z 5


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Drakie jsem četla nedávno a ke konci mi přišlo, že autorka se potřebuje ještě hodně vypsat, aby dokázala napsat kvalitní knihu. A tou Nevítaní jsou. Autorka dospěla a naučila se lépe psát jak stylem, tak i popisem. Děj je sice roztahaný, ale pořád se něco děje a člověk chápe, že kdyby kniha takto nebyla napsána, nebyla by možnost sledovat vývoj postavy. Knihu mohu tedy doporučit, ale nečekejte akci, ale spíše kvalitní dystopii, kdy člověk neví, jak z tohoto světa chce vybruslit, aby sérii ukončila happy endem.

25.06.2015 5 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Naprosto doporučuji :) oddechovka s náznakem tajemna a nechybí ani akce.

05.05.2015 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Bohužel musím říct, že kniha mě dostatečně nenatcha. Ano, byla lepší než film... jako vždy, ale měla hromadu nedostatků. Hlavní byl ten, že jsem se do knihy nedokázala začíst, tím pro mě kniha ztratila veliké kouzlo. Hodně mě zklamal moment, kdy sci-fi příběh zkazil prvek fantasy, který tam podle mě neměl co dělat. Dále to zkazilo to, že se člověk vlastně nic nedozvěděl a vše bylo jen o labyrintu, takže si další díl přečtu, protože čekám, jestli se příběh pořádně pořádně rozjede, ale s nejlepším distopickým románem, který jsem četla se to srovnat nedá.
Dávám tedy 3 a půl hvězdy, protože mě kniha zkamala a například s Čistým se nedá srovnat (ať obsahem, ale i stylem psaní).

26.01.2015 3 z 5


Čistý Čistý Julianna Baggott

Tuhle úžasnou knížečku jsem si chtěla koupit, ale nakonec ji člověk vyhrál u joty a upřímně? Jedná se o naprosto strhující dílo, se zajímavým stylem psaní, díky kterému člověku naprosto mrazí v zádech. Autorka je, ale naprostý talent, protože děj knihy je nepředatelný a proto je kniha o to zajímavější.
Určitě bych knihu, ale nesrovnávala k Hladovým hrám, protože kniha má úplně jiné poselství, tato kniha totiž člověka nutí přemýšlet o neuvěřitelně stvořeném světě a těšit se na pokračování, které doufám jota brzo vydá, aby člověk mohl přijít na další překvapení neuvěřitelně vytvořeného světa.

22.08.2014 5 z 5