Aki12 Aki12 komentáře u knih

☰ menu

Síla Síla Siri Pettersen

Králíci umírají stejně, jako moje naděje, že tato poslední kniha bude aspoň na tři hvězdy. Bohužel.

11.06.2021 2 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

(SPOILER) Tohle bylo zklamání, ale obrovské zklamání. Většina děje je slepena tak špatně, že by mohla být kniha o polovinu tenčí a nic by se nestalo.
Spousty nesmyslných momentů - neustálé cestování mezi Yorkem a Stokholmem mě vytáčelo stejně jako cestování z Venice do Kodaně na lodi?? - to se naši hrdinové dokáží tak často teleportovat?
Hledá je celá země, ale oni si trajdají po celé Evropě a chodí po nemocnících jak se jim zlíbí...
Počet náhod byl také neuvěřitelný, přestal jsem počítat po čísle 13...
S žádnou postavou jsem nesoucítil, akorát se všichni (včetně těch co žili tisíce let) chovali jako banda bezmozků. Navíc bylo plno postav úplně zbytečných. Třeba Allegra! K čemu byla, jak vlastně posunula děj? Budu si ji vůbec pamatovat alespoň 2 minuty potom, co knihu zavřu? NE!
Části o ekologii jsem málem přeskakoval jak špatně se snažila autorka poukázat, že je náš svět v ři..

20.05.2021 1 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Při dočtení knihy se ve mně mísily různé pocity a dojmy. Především se mi líbilo, jak autor popsal krajinu, kde byl s tatínkem Leem rybařit, už jenom to je zamyšlení hodné uvědomění, že naše země je krásná. Úsměv na tváři mi i vykouzlily situace, do kterých se hlavně tatínek dostával, a jak s humorem a vztyčenou hlavou, je obstál.

02.03.2020


Profíci v akci Profíci v akci Skottie Young

Rocket s Grootem rozjedou přímo obří akční bombu, která vám nedá vydechnout! , Hlavní smyslem celé této série a Skottie Young si toho je velmi dobře vědom je ono kouzlo nenáročné zábavy, která vám posouží dokonale. Proto se nedivte, že vám v některých částech knihy bude připadat, že Rocket a Groot malinko ztrácí dech. Tento malý problém, totiž odpustíte autorovi okamžitě poté, co Groot otevře pusu.

24.11.2019 3 z 5


Tolkienovi hrdinové Tolkienovi hrdinové David Day

Myslím, že věta: Nezbytná kniha pro každého fanouška Tolkiena rozhodně nesedí. Kniha obsahuje řadu nepřesností a mnohdy spekulací, které jsou založeny pouze na autorově představivosti. Kromě krásně zpracované obálky, která mi mou knihovnu pěkně zdobí, je kniha zralá leda na podpal.

24.11.2019 1 z 5


Thanos se vrací Thanos se vrací Jeff Lemire

Thanos se vrací je nejlepším představením mocného Thanose českým čtenářům. Komiks už od začátku vybočuje svým skvělým provedením a skvělým příběhem. Při čtení si uvědomíte, že Thanos je skutečné monstrum, které zabije cokoliv, co mu stojí v cestě, ale po dočtení tohoto komiksu si tuto postavu zamilujete.

11.08.2019 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Šest vran je knihou, do které se chcete začíst, i když jinak žánru fantasy neholdujete - je totiž skvělou směsicí napětí, zajímavých odhalení, neskutečně promyšlených dějových linek, mezilidských vztahů a dobrodružství. Kaz a kumpáni vás prostě okouzlí natolik, že budete lačnit po finálním rozuzlení. Nad autorčinou schopností si promyslet všechny možné varianty a strategie, dosud nepřestávám žasnout.

21.06.2019 4 z 5


Tolkienovy bitvy Tolkienovy bitvy David Day

Myslím, že věta: Nezbytná kniha pro každého fanouška Tolkiena je nejspíše nejpřesnější. Knihu si nejvíce pochválí lidé, kteří přečetli Tolkienův Silmarilion, Hobita a Pána Prstenů. TI, kteří viděli jenom Hobita a Pána Prstenů určitě kniha také nadchne, ale váhal bych, jestli se vám vyplatí si jí koupit. Já osobně jsem z knihy nadšen a i přesto, že jsem některým kapitolám nerozuměl, je hezké mít v knihovničce tak pěkně zpracovanou knihu, ke které se můžete vždy vrátit a dozvědět se tak něco nového.

29.04.2019 2 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Nyxia je skvěle napsaná kniha, která vás od první stránky vtáhne do děje a nepustí vás dokud si nedočtete poslední stránku. Nenajdete kapitolu bez nějaké akce, zvratů a nečekaných událostí. Čtenáři sci-fi budou z knihy nadšení asi nejvíce, protože se setkáte s něčím novým s něčím originálním. Nutné dodat že by knize měli dát šanci všichni, kteří mají chuť na něco oddechového.
Ps. Gramatických chyb si radši nevšímejte, protože jich tam je fakt hodně :D.

29.04.2019 4 z 5


Hra Hra Neil Strauss

Tohle je totálně ta největší blbost jakou jsem kdy viděl. Od kdy při rozhovoru s dívkou potřebujete nějaký návod nebo brožurku? Více asociální knihu jsem opravdu neviděl!
Pro lidi, kteří knihu berou vážně doporučuji čtení zanechat, jít ven, dívat se na lidi v parku a nemluvit! Pořád je to smysluplnější a svět bude i krásnější!

31.01.2019 odpad!


Hořící příliv Hořící příliv Jonathan Auxier

Čtvrtý díl je opět mimořádně povedený. Opět je kniha čtivá, až do konce napínavá a příběh skvěle promyšlený .

18.01.2019 3 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Kniha sázející na člověka, který to nemá díky své nízké inteligenci lehké a přitom je vykreslen jako člověk s velmi dobrým srdcem. Zde to však na rozdíl od jiných knih s tímto tématem (např. Zelená míle) působí strašně vypočítavě a nepřirozeně. Kniha je hlavně psána nějaký nudným stylem, který ve vás vzbuzoval dojem, že vlastně nevíte co čtete.
Hlavní myšlenka je ovšem krásná stejně jako závěrečné dvě kapitoly.

18.01.2019 3 z 5


X-Men: Schizma X-Men: Schizma Jason Aaron

Příběh není úplně tupý, ale je obestřený nepříjemně hloupými částmi. Rozkol X-Manů tu není tak dobře zvládnutý a finální zápas Logana a Cyclopse je jenom na pár stránkách. Děj je občas křečovitý, stejně tak jako kresba proměnlivé kvality.
Přesto je třeba vyšvihnout výborně zvládnutou psychologii postav.
Komiks je to hodně dobrý a rozhodně stojí za to si ho přečíst.

18.01.2019 3 z 5


Velká darebácká kniha Barta Simpsona Velká darebácká kniha Barta Simpsona Matt Groening

Své fanoušky si to jistě najde, ale mě tyhle díly moc nezaujaly. Bartovská série je prostě nudná. Z rodiny Simpsonů, by si vlastní sešity zasloužily jistě jiní, třeba Marge nebo Homer.

18.01.2019 2 z 5


Velká kniha Barta Simpsona Velká kniha Barta Simpsona Matt Groening

Mám Simpsony rád, ale ne jejich komiksovou podobu. Ačkoli se autoři snaží násilně vyvolat nějaký ten vtip, většinou se to nepovede a vy jenom nevěřícně zíráte, jak tohle mohl někdo napsat.

18.01.2019 2 z 5


Green Lantern: Tajemství původu Green Lantern: Tajemství původu Geoff Johns

První pořádné setkání s Green Lanternem dopadlo nad očekávání dobře. Výborný komiks, kterého jsem se zpočátku bál, ale naštěstí se mé obavy nenaplnily. Kresba mi sedla, příběh příliš nenamáhal unavený mozek. Až je škoda, že nemůžu číst dál.

18.01.2019 4 z 5


Ultimate Spider-Man: Smrt Spider-Mana Ultimate Spider-Man: Smrt Spider-Mana Brian Michael Bendis

Za Spider-Manovu smrt nemůže Norman Osborn, ale mozková mrtvice scénáristy. Díky několika sešitům, předcházejícím v téhle knize samotnému grand finále, je jasně vidět, jak nudná celá ultimátní série byla. Na posledních pár stran pak dojde k tomu hlavnímu. Akce se slušně rozjede a emoce naberou na obrátkách. Jenže celé to shazuje nelogické skoky v příběhu.

18.01.2019 3 z 5


Star-Lord Star-Lord Chris Claremont

I když jsem první komiks bral s rezervou, protože jsem si říkal, že je dost starý, přesto mě nebavil. Dlouho se táhl a příběh je i na tu dobu mnohem více naivní a mnohem ukecanější, než jiné komiksy v té dobře.
Druhá barevná část se vůbec neposunula a příběh byl znova ukecaný a znova naivní. I přes postavy, které mám tak rád (Rocket, Peter, Groot) mě kniha zklamala ve všech možných formách.

18.01.2019 1 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

JISTĚŽE JE TO V TVÉ HLAVĚ, HARRY. TO NEZNAMENÁ, ŽE TO NENÍ SKUTEČNÉ.
Já tedy doufám, že některé scény v knize se mi děly jenom v mé hlavě. Hlavně ta zdlouhavá 300 stránková pasáž plná nudy.
Nikoli dokonalé, jako minulé díly, ale má to k tomu velmi blízko.
Harry dospěl a ve svém finále naservíroval (tedy aspoň pro mě) nejslabší díl série. Tentokrát už žádná pohádka, ale plnohodnotná válečná vřava, která se objeví až v závěru knihy, což vás trošku zamrzí. Nemluvě o otravné odrovnávání důležitých postav mimo děj.
Pořád ale přiznávám, že autorka napsala velice důstojné zakončení série. Až na poslední kapitolu, tu si mohla odpustit.

13.01.2019 3 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Temná hmota je knížka, která vás donutí zamyslet se nad tím, jak snadno lze změnit cestu, po které kráčíme. Kniha je akční, poutavá a celkově skvěle napsaná! I když závěr byl trošku přitažený za vlasy, tak hlavní děj je prostě úžasný. Po dočtení mi kniha dokonce vrátila onu chuť k fyzice. (Do doby než jsem z ní psal test).

13.01.2019 5 z 5