ajka91 ajka91 komentáře u knih

☰ menu

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Na knihu mám rozporuplný názor. Na jednu stranu obdivuji, že autorka zveřejnila svůj příběh, na druhou stranu mi nepřijde vhodné na veřejnosti takhle "pranýřovat" manželovi rodiče, popř. samotného manžela. Škoda, že na konci knihy není i pohled na věc jejího tchána s tchýni, dost by mě zajímal jejich názor a možná by to i objasnilo spoustu věcí. Ale jak její manžel na konci knihy sám prozradil, že autorka nemá jednoduchou povahu, tak to mluví za vše. Nejsem fanoušek takových blogových zápisků (raději si je přečtu přímo na blogu než knižně), ale četlo se to celkem dobře, jen ze začátku se dost opakovaly v každé další kapitole věci z předchozí kapitoly. Fandím autorce v založení Alkos centra. Je potřeba více mluvit i o takových tématech.

24.03.2024 3 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

A mně se moc líbila! Takový krásný, milý romantický příběh z konce 19.století odehrávající se v Anglii...Místy jsem se také přihlouple usmívala a nedočkavě hltala každou kapitolu. Milá oddechovka, u nás v knihovně zařazena mezi Young Adult, takže jsem dopředu věděla, že nemám očekávat druhou Jane Austenovou. A moc se mi líbila, jak byla vykreslena hlavní postava Animant, její emoce, reakce, "výrazy ve tváři"...

19.03.2024 5 z 5


Rozhovory s nebem Rozhovory s nebem Theresa Cheung

Myslím, že si kniha sama najde své čtenáře, stejně tak jako tomu bylo u mě. Pokud hledáte "útěchu" po smrti blízké osoby, pokud chcete znovu nalézt ztracenou víru nebo se potřebujete utvrdit v tom, že něco tam nahoře, na druhé straně, opravdu existuje, pak je kniha určena Vám...A jak hodnotit knihu, která je vlastně sbírkou prožitků a vzpomínek lidí z různých koutů světa? Těžko říct, ale kniha ve mě zanechala velmi silné pocity, a o tom to je ne?

14.03.2024


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Moc hezký příběh. Zajímavé téma. Neotřelé prostředí. Jen konec trochu "přeslazený".

14.03.2024 4 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Musím hodnotit stejně, jak knihu Emilka od Ivany Fajnorové, dost mi jí totiž připomínala. Jde o takový popisný příběh několika lidí o průběhu jejich života, sice se zajímavým tématem (což určitě oceňuji originální námět), ale ničím víc mě kniha nepřekvapila.

27.01.2024 3 z 5


Poslední zahrada v Anglii Poslední zahrada v Anglii Julia Kelly

Ach, to bylo krásné...pro fanoušky Rosamunde Pilcher a příběhů z anglického prostředí doporučuji!

30.12.2023 5 z 5


Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Mně se knížka líbila, taková oddechovka ve stylu (nebo spíš s ní) Agathy Christie. Pro ty kdo vyhledají pohodovější klasickou detektivku, doporučuji.

25.11.2023 4 z 5


Rozmarýnová zátoka Rozmarýnová zátoka Jenny Hale

Taková jednoduchá oddechovka s naivními postavami...

09.10.2023 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak to bylo drsné...

10.08.2023 5 z 5


Ibka Ibka Petra Braunová

Popravdě, mě kniha trochu zklamala, čekala jsem nějakou zápletku, nějaký efekt překvapení, kde bych si řekla "aha, tak takhle to bylo..." Kniha se četla celkově hezky, první polovina byla zajímavější, ale druhá část už mě tak moc nebavila. Škoda, že nebyl více rozvinut příběh rodičů. Kniha je o životě spisovatelky. Děj plyne od dětství až po "současnost". Chvilkama mě mátla časová osa, protože autorka odbočovala do událostí v budoucnu.

07.08.2023 3 z 5


Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Zvláštní, opravdu zvláštní kniha. Dokáže vyvolat všechny možné pocity. Nuda, šok, lítost, napětí, zoufalství... Těžké téma. Zdlouhavé. Zbytečné pasáže. Přesto neodložitelná.

11.03.2023 4 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Po přečtení prvních stránek jsem myslela, že knihu snad ani nedočtu. Začátek byl hodně “architektonický”, ale pak se příběh hezky rozjel. Poslední část mi však přišla už zbytečně přehnaná. Taky mi vadily neustálé narážky na Skleněný pokoj. A celou dobu šlo poznat, že to psal prostě chlap :)

23.09.2021 3 z 5


Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Pěkná krátká povídka

20.06.2018 4 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Kniha je hodně emotivní. Při čtení jsem měla chuť malou Čijo vytrhnout z příběhu a ochránit ji. Nicméně se sama dokázala poprat se svým osudem a zvládla to celkem bravurně. Po přečtení jsem si zjišťovala něco málo o autorovi (nebo spíše autorce?), existuje kolem knihy spousta spekulací a my si můžeme jen domýšlet, zda se takový příběh skutečně odehrál...

09.04.2018 5 z 5


Kurz tvůrčího psaní Kurz tvůrčího psaní Jincy Willett

Kniha mne velmi bavila. Je jednoduchá a chápu, že mnoha čtenářům se líbit nebude. Ale jako oddechovka super.

09.04.2018 5 z 5


Hrdinky Hrdinky Eileen Favorite

Kniha mne docela mile překvapila. Taková oddechovka, spíše pro mladší ročníky. Oceňuji skvělý nápad propojit reálný svět s tím literárním.

09.04.2018 4 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Film s Rachel McAdams a Raynem Goslingem je jeden z nejkrásnějších a nejzamilovanějších filmů vůbec. Proto jsem si musela samozřejmě přečíst i knihu. Jedná se o nádherný příběh, avšak místy přeslazený a konec mi přišel už moc přitažený za vlasy. Kvůli tomu dávám o hvězdu méně.

05.04.2018 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Pro mne zbytečná ztráta času. Děj celkem ubíhal, ale...Během první poloviny jsem si pořád říkala, jak autor, který má dvě děti může napsat takovou knihu, jednou si budou určitě jeho děti chtít přečíst knihy svého otce a budou se asi hodně divit, co to vlastně napsal. No dobře, to je autora věc. Co se týče druhé poloviny "potom", je to omýlání jen toho, co se vlastně stalo. Ani žádná postava mi nepřirostla k srdci. Knihu spíše doporučuji vyspělým filozoficky hloubajícím puberťákům, kteří nemají problém s nemravnými scény. Nicméně věřím, že tato kniha si svůj okruh čtenářů najde, pokud to není jen otázka autorova jména a jeho stoupajícího popularismu.

07.03.2018 2 z 5


Levandulová zahrada Levandulová zahrada Lucinda Riley

Musím přiznat, že většinou, když čtu knihu, která je rozdělena na dva příběhy-z minulosti a ze současnosti, tak se mi více líbí právě první zmiňovaný. Ale tady se mi líbili oba příběhy stejně, byly stejně napínavé, tajuplné i krásné. Kniha si zaslouží rozhodně větší pozornost. I když je pravda, že první stránky mne odrazovaly, už kvůli malému písmu a hlavní postavě. Emilie se zachovala v určité chvíli dětinsky, ale pochopila jsem, že v té době byla nejzranitelnější, což ji omlouvá. Nicméně je to krásný příběh, který rozhodně stojí za přečtení a doufám, že se kniha vyšplhá na jednu z nejčtenějších...

28.02.2018 5 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Opravdu krásná knížka. Ze začátku mi trochu nesedl styl, jakým mezi sebou jednotlivé postavy komunikovaly. Přišlo mi to na období druhé světové války, a ještě k tomu odehrávající se v Anglii, až moc prosté a netaktní oproti jiným knihám s touto tématikou, které jsem četla. Nicméně příběh mne opravdu ohromil. Těžko se mi loučilo se Stellou a Danem a ostatními postavami.

22.02.2018 5 z 5