AduskaV AduskaV komentáře u knih

☰ menu

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Čtivé, vtipné....bála jsem se pustit si film, ale ten je udělaný také fantasticky a až neuvěřitelně se drží předlohy :)

09.06.2023 4 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Nechápu, proč je kniha zařazena do všemožných žebříčků a seznamů knih, které si prostě musí člověk přečíst. Nápad ok, ale provedení mě nenadchlo a zanechalo mě lehce deprimovanou.

04.10.2021 3 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Kniha se mi líbila o chlup více než první díl. Je zde více "kouzel" a akce. Moc se toho ale opět neudálo, proto jsem zvědavá, kolik těch pokračování bude.

23.05.2021 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Přečteno jedním dechem. Fantasy, které přišlo s něčím novým a neshledala jsem podobnost s jinými díly, a tak to má být. Upřímně jsem nečekala, že bude následovat více než jedno pokračování. Tempem, jakým je kniha psána se trochu bojím, že těch pokračování bude muset být hodně.

23.05.2021 4 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Chytré, vtipné a pravdivé :) Chovám pana Ebena ve velké úctě. Takových jako on je žel pomálu.

22.05.2021 5 z 5


Ingrid Ingrid Charlotte Chandler

Tak takhle by měl životopis vypadat. Psán s úctou a láskou, a ne honění se za senzací skandálů, jak to často bývá. Občas se někde vyskytne malá chybička (nevylučuji možnost, že jde o pochybení překladatele) a často dochází k opakování, ale to vše je zapomenuto krásným příběhem vyprávěným často z úst samotné Ingrid Bergmanové či jejími nejbližšími. Příběh začíná u otce Ingrid, který jako mladíček kreslil v parcích kde potkal Friedel, a končí vzpomínkami její dcery Isabelly na poslední den, který byl zároveň narozeninami této skvělé herečky a hlavně úžasného člověka.

28.02.2019 5 z 5