Adria Orici Adria Orici komentáře u knih

☰ menu

Stalker Stalker Lars Kepler

Opravdu vydařená divočina, kdo hledáte chyby.....nevhodné čtení pro Vás. Vypnout a bavit se ;).

02.06.2015 5 z 5


Křížová válka Křížová válka David Weber

Úžasné jdu číst další díl. Davide Steve chci pokračovalní ;).

17.05.2015 5 z 5


Povstání Povstání David Weber

Dobré odpočinkové čtení, nesrovnávejte s Honor prosím. Toto je trochu jiné. Vždy si zvykneme na autorův styl psaní, jak vybočí zdá se nám to jiné či horší příběh. Rád se pustím do dalšího dílu ;). prosím někdo zařiďte pro mne delší čas na čtení. Děkuji :).

12.05.2015 5 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Jeffery nevěřil bych že při jedenáctém dílu se budu skvěle bavit. Ano jak někteří popisují…. . Příběh má své mouchy. Přesto výborné čtení. Pokud jste hledači chyb, knihu rozhodně nedoporučuji!

03.05.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Dnes jsem přečetl po druhé. Světe div se, brečel jsem opět jako želva. Strávil jsem opět krásné chvíle s tímto nádherným příběhem.

23.04.2015 5 z 5


Polární stanice Polární stanice Matthew Reilly

Velmi dobré čtení. Pravda, je to divočina. Má švih, dobré nápady jak se příběh odvíjí dál. Kniha má další pokračování, tak je jasné jak to dopadne. Přesto, kdo neumí vypnout a nehledat chyby v příběhu....... . Bude se pěkně nudit. Těmto čtenářům doporučit nemohu. Miluji podmořské příběhy. Tato kniha se k nim zařadí. Podobně jako Steve Alten série Meg, Michael Crichton Koule.

18.04.2015 5 z 5


Mlýny osudu Mlýny osudu Johan Theorin

Kdybych nemusel chodit do zaměstnání, spát.....přečetl bych snad na jeden zátah. Gerlofa jsem si zamiloval, už v předchozích knihách velmi dobře popsaná postava. Takové stáří, i když s jistými omezenými..... však si to můžete představit sami po přečtení. Ano příběh má pomalejší rozjezd, ale dobře se čte. Miluji podobný styl psaní. Někteří čtenáři mohou namítnout, že je to jen natahování děje.....ale není to nudné, má to hlavu a patu.

05.04.2015 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Miluji Tě Asade, tví Velbloudi nemají chybu! Příběh má dobré tempo, pravda v jisté části to trochu upadne. Ale chápu spisovatele, nakladatel zadá určitý počet stran..... . Přesto sem se dobře bavil. Rose je k zulíbání Asad a jeho skvělí čaj, Carlovy vyšilují hormony. Příběh není typický, je z jiného soudku, prostředí. Výsledek skvělá detektivka, jen tak dál Jussi ;)

Popravdě kdyby děti ulice dostaly šanci normálně žít, tedy slušně....ale známe byrokracii.

29.03.2015 5 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Karin Alvtegen

Mrzí mne že v češtině od této autorky nevyšlo více. Velká škoda. Dobře by jste si početli, jako já.

20.03.2015 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Těchto drsnějších detektivek je dost. Ať se jedná o severské..... . Zaujalo mne zpracování, pro některé z nás velmi realistické. Občas se v hlavě vynořila podobná vzpomínka, napadá vás ostatní čtenáře že někteří z nás toto prožily. Ne samozřejmě podle tohoto příběhu, ale podobné zacházení. Popisovat není potřeba, stačí se ponořit do čtení. Pro mne dobré čtení, i když sem musel občas odložit..... . Zkusit zapomenout na sebe a pokračovat dál. Někteří si asi pomyslíte "zvláštní druh terapie", na druhé straně mne to opravdu pomáhá.

20.03.2015 5 z 5


Panenka Panenka Mo Hayder

Drahá Mo. Knížku jsem začal číst, kdyby nebylo domácích povinností přečetl bych jí v kuse. Některé pasáže sem četl několikrát dokola. Zvlášť popis nás co jsme trochu " na hlavu" je velmi zdařilý. Není urážlivý nebo přehnaný. Mohu jen říci, děkuji Ti že jsi mě opět nakopla ke čtení. Jo a máš pravdu, Karin Slaughter je prostě jako Ty miláček ;). Holky napište něco společně ....prosím.

16.03.2015 5 z 5


Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Velmi dobrá detektivka od mé oblíbené Kristíny. Příběh má spád, rychlost, popsané duševní rozpoložení hrdinů je realistické, žádné přehánění nebo ploché. Zajímavým objevem v knize je vztah dvou lidí, a jak se říká láska je krásná ale bohužel slepá. Dobře sem si početl. Doporučím číst knihy popořadě.

05.11.2014 5 z 5


Moje zpověď Moje zpověď Kateřina Kantová

Zajímavý pohled z českého prostředí. Jelikož pracuji s podobnými klienty, i oběťmi. Tuto knihu by měli číst i lidé, kteří se domnívají o zvrhlosti sexuálních deviantů. Ano, v jistém slova smyslu souhlasím. Jsou to také lidé i když způsobily bolest na duši. Chtějí pomoci, co udělá česká povaha? Odsoudit, toť nejednodušší možnost našeho svědomí? Knihu doporučuji!!!

16.09.2014 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Okouzlující příběh, pro mě trochu těžší čtení. Těžší v tom smyslu, musel jsem se více soustředit. I takové knihy je potřeba číst. Aby jsme věděli že svět dokáže být v jistých věcech krásnější než ve skutečnosti je.

08.09.2014 5 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Kniha mě pohltila, příběh je plný zajímavého děje. Kočky miluji a sám vlastním tři. Popsané kočičí povahy jsou psané věrohodně. Knihu mohu doporučit všem, kteří mají pocit že jejich život je těžký.

05.09.2014 5 z 5


Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Dlouho jsem přemýšlel jak popsat komentář ke knize.  Nechci se opakovat jako u předchozích. Co k tomu dodat? Dave má neuvěřitelnou sílu, kterou postrádám. Přiznám se, lékařka mě požádala abych se podobně vypsal. Což jsem udělal, mám to pořád u sebe jako takovou připomínku. Abych neztratil vůli a neopustil děti, které mě požádali o pomoc. Jelikož máme spolu hodně společného. Dave mě nalil do žil novou energii k mé práci. Vnitřními démony máme každý, jen je potřeba se s nimi naučit zacházet. 
Uživatelka binysek, má naprostou pravdu. Sám s tím bojuji neustále. 

04.09.2014 5 z 5


Perníková chaloupka Perníková chaloupka Carin Gerhardsen

Knihu jsem četl déle než je mým zvykem u těchto tenčích příběhů. Ptáte se proč? Příběh mě pohltil tempem, perfektním vykreslením děje a postav. Nebudu více rozebírat, opakoval bych komentář čtenářky Lenourt.

01.09.2014 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Perfektní příběh. Nemám slov, nemohu než doporučit.

29.08.2014 5 z 5


Vír Vír Frode Granhus

Velmi dobré čtení, Někteří tento příběh považují za standart, ale mě to dostalo. Takové jemně úchylné :3.

26.08.2014 5 z 5


Ponorka Ponorka Lothar-Günther Buchheim

Knihu čtu po třetí, plně souhlasím s pajonkem.

08.08.2014 5 z 5