Adlinkaa Adlinkaa komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Knihy s tematikou druhé světové války mě úplně nelákají, ale na tuhle knihu jsem se těšila a byla jsem zvědavá, jestli je opravdu tak dobrá, jak je hodnocena. A...nezklamala. Od začátku, až do konce nesmírně strhující příběh. Líbí se mi, že kniha není jen o 2. světové válce a koncentračním táboru, nýbrž o životě, který je tímto ovlivněn. Pokud pořád váháte, zda si knihu přečíst, jděte do toho!!

02.11.2020 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Tuhle knihu jsem četla dvakrát. Poprvé v létě. Dost jsem se na ni těšila, protože se mi zatím všechny knihy od Třeštíkové nakonec vždycky líbily. O to větší zklamání ta knížka pak byla. Autorka skákala od myšlenky k myšlence. Celou dobu jsem se ne a ne do knížky začíst a netrpělivě jsem vyhlížela konec. V nejbližší době jsem rozhodně neměla v plánu se jí znovu přečíst, ale nouze o knížky tomu chtěla, takže jsem jí dala druhou šanci. Myslím, že právě to, že už jsem od ní nic nečekala, bylo hlavním faktorem, který rozhodl, že jsem se do knihy začetla, a dokonce se mi i líbila. Styl, jakým Radka Třeštíková tuhle knihu napsala se vám buď bude líbit a kniha vás pohltí, nebo vám bude připadat nepřehledný a zmatený a knížka se vám líbit nebude. Nic mezi tím. Mně se kniha opravdu líbila, ale musela jsem jí dát druhou šanci.

02.11.2020 5 z 5


Mentalista Mentalista Thomas Erikson

Nic moc jsem si od této knihy neslibovala, přece jen jsem po ní sáhla jen proto, že už jsem neměla co číst. Ale takhle příjemně mě snad žádná kniha ještě nepřekvapila. Na začátku jsem si sice musela trochu udělat pořádek v hlavě, abych všemu rozuměla, ale hned po té mě děj naprosto pohltil. Skvělá kniha, které nemám naprosto co vytknout.

01.10.2020 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Z téhle knihy jsem opravdu hodně zklamaná. Možná proto, že ji všichni kolem mě vychvalovali a já si od ní slibovala víc, než mi mohla dát. Děj je dle mého napsán složitě a zamotaně, takže začíst jsem se taky nemohla. Námět je rozhodně zajímavý, ale to zpracování je prostě slabé.

01.10.2020 2 z 5


Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Tohle byla moje poslední nepřečtená kniha od Dana Browna. Čekala jsem ledacos, protože tento spisovatel mě stále nepřestává překvapovat, ale nutno dodat, že až takhle dobrou knihu jsem tedy opravdu nečekala. Byla opravdu třešničkou na konec.

01.10.2020 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Po dočtení Netopýra jsem trošku zmatená. Když to vezmu kolem a kolem, vlastně bych děj dokázala popsat jen osekaně. Hodně věcí jsem ani nepochopila. Od této knihy jsem čekala hodně a vlastně nic. Rozhodně mě ale neodradila od toho, abych si přečetla nějaké další od tohoto autora.

24.08.2020 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tuhle knihu hodnotím jako nejlepší od této autorky. Přečetla jsem od ní už všechny a tahle stoprocentně vede. Nepůsobí na mě tak, jako všechny ostatní: depresivně a psycho. Čtivo jako stvořené na relaxování, přesně ten typ knihy, nad kterou nemusíte přemýšlet. Dvanáct krátkých příběhů a osudů, které se navzájem proplétají. Skvělý nápad, který je navíc ještě čtivě napsaný.

13.08.2020 5 z 5


Kniha o Baltimorských Kniha o Baltimorských Joël Dicker

Po knize Pravda o případu Harryho Queberta jsem se na tuhle knihu hodně těšila, ale neměla jsem žádné velké očekávání, abych později nebyla zklamaná. Proto mě kniha velice mile překvapila. Bylo to zase něco jiného, než jsem zatím od autora četla. Knize dávám všech pět hvězd za schopnost, jakou mě dokázala vtáhnout do příběhu a nepustit, dokud jsem knihu nedočetla.

13.08.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Pro mě je tohle úplně nejkrásnější kniha od Aleny Mornštajnové, která nasadila laťku hodně vysoko. Mám ráda knihy, které pojednávají o delším časovém úseku a tahle byla ještě navíc čtivě napsaná. Každý příběh tří žen popisuje zároveň i nějakou zásadní a důležitou část 20. století. Před autorkou klobouk dolů. Krásná kniha.

02.08.2020 5 z 5


Inferno - Peklo Inferno - Peklo Dan Brown

Po dočtení knihy opravdu nemám slov...
S klidným svědomím a srdcem mohu o téhle knize mluvit, jako o nejoblíbenější a nejpovedenější od Dana Browna. Je fascinující, jak autor vyšperkuje každou knihu do nejmenšího detailu. Zároveň je i celkem děsivé, jak moc je kniha prorocká. Doporučuji ji všema deseti. Povedená kniha.

20.07.2020


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Po knihách Veselí a Osm pro mě kniha byla jedním velkým zklamáním. Odložila jsem ji po pár stránkách a zasunula daleko do knihovny. Jenže obvykle knihám dám po nějaké době druhou šanci, a tak i tahle se dočkala a já jí po pár měsících vytáhla znovu, odhodlaná ji dočíst. Tentokrát se mi to podařilo. Dalo by se i říct, že mě i bavila. K mínusům knihy řadím povahu hlavní hrdinky, Hana mi byla až krajně nesympatická. Nedá se říct, že by ve mně kniha zanechala něco hlubšího, ale to tedy popravdě zatím žádná od Radky Třeštíkové. Za mě vhodná kniha pro odreagování.

08.07.2020 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Mornštajnová mě stále nestačí překvapovat. Knihu od knihy ji mám stále radši a radši. Každý příběh od ní je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Miluju knihy, kde je popsán příběh více generací, takže tímto si mě kniha taky naprosto dostala. Doporučuju. Pokud si knihu nepřečtete, nevíte, o co přiházíte :)

04.07.2020 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Taková oddychovka. Úsměvná, rychle utekla. Jediné, za co bych strhla body, je hlavní hrdinka. Občas mi byla vážně nesympatická. Ale zase na tohle už jsem si u Třeštíkové asi prostě zvykla :)

04.07.2020


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Za mě má Hartl i lepší knihy, ale nedá se rozhodně říct, že by mě kniha nebavila. Některé pasáže mě baví víc, některé míň. Když chcete trochu zrelaxovat, tak tohle je naprosto ideální svěží počteníčko.

04.07.2020 3 z 5


Prvok, Šampón, Bodka a Karol Prvok, Šampón, Bodka a Karol Patrik Hartl

Kniha je prostě skvělá, to ne, že ne, ale co si budem, Hartlovi knihy jsou lehce vulgární. Je fajn, že umí věci nadlehčit, jeho knihy se čtou hrozně rychle a dobře, ale občas je toho vulgarismu na mě ažaž.

04.07.2020 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Zajímavý a rozhodně skvělý nápad, napsat knihu ze dvou pohledů. Prvně jsem začala s Jáchymem a hodně lidí, co začalo číst prvně Veroniku, ho pak vnímá úplně jinak. Kniha se mi zavděčila a já jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst.

04.07.2020 4 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Netuším, kde Dan Brown na tak skvělé nápady pořád chodí, ale jestli bude psát pořád tak skvělé knihy, je mi to asi jedno :). Autora jsem zatím nikdy neprokoukla a na knize se mi líbí především to, že tajemství se postupně odhaluje po celou dobu. Na konci by pár stránek, dle mého ani nemuselo být, ale jinak hodnotím všemi pěti.

04.07.2020 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Tahle kniha se mi zatím líbila ze všech Brownových knih nejméně, to ale neznamená, že se mi nelíbila vůbec. Děj byl sice zajímavý, kniha mi rychle utekla, ale víc mě bavili jeho předešlé knihy, kde je špetka té historie. A to bych nikdy nečekala, že řeknu, protože nejsem zrovna zapálený historik. Brownovy knihy holt dělají divy :)

04.07.2020 4 z 5


Anatomie lži Anatomie lži Dan Brown

Sice mi v knize trochu chyběl Langdon, ale vše vyrovnal děj knihy. Na Brownových knihách se mi líbí, že příběh je naprosto nepředvídatelný, nikdy nevíte, jestli to nakonec vše dopadne dobře, jestli se ten zamotaný příběh nakonec vyřeší, či ne. Od začátku, až dokonce jsem napnutá. Jeho knihy prostě nejde nemilovat.

04.07.2020 5 z 5


Andělé a démoni - speciální obrazové vydání Andělé a démoni - speciální obrazové vydání Dan Brown

Když jsem se rozhodla, že si knihu Andělé a démoni přečtu, neměla jsem moc velká očekávání, protože jsem si nebyla jistá, jestli knihu Šifra mistra Leonarda něco překoná. Kniha, jako ostatně všechny knihy od Browna, rozhodně nezklamala, ba i překvapila. Zase naprosto promyšlený příběh. Klaním se a tleskám.

04.07.2020 5 z 5