AdélaV. AdélaV. komentáře u knih

☰ menu

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Souhlasím s napsanými komentáři. Přiblížení aspergerovského světa je rozhodně přínosem každému čtenáři. Stejně jako mystar jsem si neustále kladla otázku, jak bych to zvládla já a moje rodina. Naprosto si to nedokážu představit, takže klobouk dolů všem rodinám s těmito složitými obdivuhodnými dětmi.

Osobní námět na přemýšlení - jak je zvláštní a těžké koukat na takového člověka a nehodnotit ho podle klasických osobních hodnotících měřítek, protože to nefunguje...

30.11.2017 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Spolu s Vypravěčkou hodnotím tuto knížku jako top autorčiny práce. Hltala jsem vyprávění o slonech! Nádherné, krásné, něžné, ... Skoro jsem viděla slony chodit za okrajem knížky. :-) A co se týče děje samotného - zajímavý příběh plný překvapivých informací. A konec? Dobře, není to úplně realistický, typický konec, ale o to je to lepší ne? Kdo chce pořád číst ty samé konce, které ho nepřekvapí? Mě tento teda překvapil dokonale :-)

30.11.2017 5 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Pro mě jedna ze slabších knížek od Jodi P., ale tím rozhodně nechci říct, že je špatná, naopak. Prostě je jiná a osobně se mi líbily autorčiny další knížky více. Nicméně komiks zařazený do knihy se mi líbil hodně moc!

30.11.2017 3 z 5


Štěstí, láska, čokoláda Štěstí, láska, čokoláda Menna van Praag

Mě to teda nebralo... A nepomáhal tomu ani překlad/nepovedená korektura. Věty typu: Myslela Maya si, že ... mě prostě vadí...

03.08.2017 2 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Knihu mi přinesl manžel s knihovny úplnou náhodou. Nejsem žádná hráčka starých her, už vůbec ne geek - a stejně mě to neuvěřitelně vtáhlo a bavilo. Čtení jsem si užila a s klidným srdcem mohu doporučit :-)

07.11.2016 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Zažila jsem podobnou proměnu pohledu na knížku jako VoKaty. Ta knížka mě na začátku totálně nadchla. Strašně moc se mi líbilo grafické zpracování (fotky, úvody kapitol i přebal knihy, obyčejný "starý" černý desky - i když je to možná jen výtvor knihovny :-) ). Milovala jsem dědu Portmana, fascinoval mě ostrov a nakonec i časová smyčka. Jenže pak se to přeměnilo v čisté fantasy, prolínání s "všedním životem" téměř zmizelo a s ním i moje okouzlení. Ale stejně si myslím, že je to netradiční kousek plný originalit :-).

02.11.2016 4 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Příběh se mi vcelku i líbil, jenže literárně mě to moc nezaujalo...

10.10.2016 2 z 5


Svědek Svědek Josh McDowell

Jedním dechem. Totální akčňák :-)

10.10.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha se mi líbila, už jsem vcelku potřebovala nějaký ten román. A tenhle byl jiný a dobrý v tom, že nekončil slaďoučkým happy endem.

10.10.2016 4 z 5


Dr@hý příteli Dr@hý příteli Anne-Laure Bondoux

Dala bych přesně 3,5, jenže to bohužel nejde. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro tři, ale bylo to těsně. Pro mě milé čtení, které mě inspirovalo a přivedlo k touze si zase s někým dlouze psát... Zajímavé propojení postav bylo příjemným překvapením

10.10.2016 3 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

"- jsem minulost, pravil hlas.
- jsem budoucnost, odpovídal jiný.
- jsem krásná, mluvila minulost.
- budu krásnější, slibovala budoucnost.
- měla jsem vše: úsměvy, slzy, sen i procitnutí, děla minulost.
- budu mít vše: úsměvy, slzy, sen i procitnutí, řekla budoucnost.
Mezi hovorem minulosti a budoucnosti - jaká to přítomnost!"
Já mám tu knížku prostě ráda!!!

08.12.2015 5 z 5


Katolicismus východně od edenu Katolicismus východně od edenu Richard Bennett

No - já si prohnilá nepřipadám!! Souhlasím s vaší poslední větou a světe div se: jsem katolička... A štve mě, kolik rádoby vtipných a posměšných komentářů jsem od "vás" už slyšela s tím, že se s tím musím vyrovnat!!!

03.12.2015


Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Docela zvláštní příběh... vlastně - NĚKOLIK docela zvláštních příběhů. Líbily se mi charaktery postav (o kterých by někdo mohl říct, že jsou příliš přehnané), které byly dané jejich prožitky a životem, líbilo se mi, že v každém tom příběhu můžu "za oponou" vidět metaforu ze života okolo sebe. Připadala jsem si u čtení nějak jako povzneseně a krásně...

02.12.2015 4 z 5


Úchvatná! Odhalte tajemství ženské duše Úchvatná! Odhalte tajemství ženské duše John Eldredge

Knížka se mi líbila, první třetinu dokonce strašně MOC!!!! Bylo zajímavé některé věci slyšet od někoho jiného a říct si: "Ty jo, tak je to tak a já nejsem divná!!" :-D Jen v druhé půlce jsem si říkala, že musím být zneužívaná, zneužívaná v dětství, odmítaná, mlácená nebo něco podobného, aby pro mě ta kniha byla... Takže za mě tři hvězdy - kdyby knížka končila v půlce, bylo by to hvězd pět!! :-)

02.12.2015 3 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Asi je ze mě nová čtenářka detektivek :-D

02.12.2015 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Strašně se mi líbila, stejně jako jednička - jen - téma jedničky mi přišlo lepší, proto o jednu hvězdičku méně. ALE na další díl se moc těším

02.12.2015 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Mně to přišlo až moc překombinované... i když potenciál to asi mělo a trilogii to taky uzavřelo :-)

20.10.2015 3 z 5


Kde se touláš, Bernadetto Kde se touláš, Bernadetto Maria Semple

Mně se ta knížka dost líbila - naprosto netradiční styl vyprávění příběhu, nepravděpodobné události a až absurdní scény :-) Mně to pobavilo. Taková naprostá oddychovka, zejména po tom, co jsem četla Rilkeho povídky... :-)

14.10.2015 4 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

K téhle knížce se tak ráda vracím... Neuvěřitelná nádherná knížka!!! Jak to, že má jen tak málo procent??????

29.09.2015 5 z 5


Crash test: Narazit na Boží lásku Crash test: Narazit na Boží lásku Mark Hart

Já jsem NADŠENÁ!!!!! Mark Hart to má v hlavě dost srovnaný...

30.08.2015 5 z 5