adela3429 adela3429 komentáře u knih

☰ menu

Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Tak... je to tady. Oficiální konec mé pravděpodobně nejoblíbenější knižní série všech dob. Fňuk!
Závěr to byl parádní, určitě se budu k celé sérii v budoucnu ráda vracet a už teď se nemůžu dočkat dalších sérií, do kterých se Fantom Print od autorů plánuje pustit.

05.01.2020 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Šesti vranám se to nevyrovná, ale zase to (alespoň v mých očích) v mnohém předčí Grišu, takže za mě spokojenost. Cca prvních 150 stran mě sice nijak zvlášť nebavilo, protože i když mám Nikolaje se Zojou ráda, ani skvělé postavy vás zase tolik nezabaví, pokud je samotný příběh mdlý, ale pak se to naštěstí rozjelo a já zbytek knihy přečetla skoro na posezení. Závěr byl hodně dobrý, takže se na druhý díl moc těším. :)

05.01.2020 4 z 5


Lov Lov Elle Kennedy

Z těch knih, co jsem zatím od Elle Kennedy četla, je to příběhově slabší, nic moc se tam nedělo, ale oba hlavní hrdiny jsem si zamilovala, takže ti mi to dost kompenzovali. :)

24.09.2019 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Nemůžu uvěřit, že už je konec. Ačkoli je Skleněný trůn autorčinou prvotinou, Sarah J. Maas se v průběhu let neskutečně vypracovala, takže sérii ukončila na hodně vysoké notě. Určitě jsem sérii nečetla naposledy a už se nemůžu dočkat dalších autorčiných počinů! :)

08.09.2019 5 z 5


On On Elle Kennedy

Tak mám knihu přečtenou podruhé, poprvé jsem ji četla už v angličtině, protože mi bylo proti srsti, abych četla "Hodného kluka" a "Zůstaň" bez knih, které jim předcházejí. :D Nechápu, proč to u nás vydávají obráceně, ale co už... Jsem ráda, že to vůbec vydají, protože je to opravdu super příběh, který si zaslouží dostat se ke čtenářům i u nás. Knihu jsem si i tentokrát moc užila, Jamie s Wesem se rozhodně můžou zařadit na seznam mých nejoblíbenějších knižních párů, ale musím říct, že jsem občas měla trochu problém s překladem. Tím, že už jsem knihu právě předtím četla v angličtině, jsem si místy všímala špatně nebo pro mě divně přeložených vět (dvakrát jsem to dokonce šla konfrontovat s originálem, abych se ujistila, že je to opravdu špatně přeložené a není na vině, že bych si to třeba blbě pamatovala), ale to už je holt riziko čtení knih ve dvou jazycích. :D Překlad sám o sobě ale jinak nekritizuju, naopak tam bylo i několik frází, u kterých jsem si při čtení v originále říkala, že opravdu netuším, jak bych to přeložila do češtiny, a byla jsem hodně zvědavá, jak si s tím překladatelka poradí. A poradila si s tím bezvadně. :) Druhý díl si určitě taky pořídím a už se na něj moc těším!

07.09.2019 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Během první třetiny jsem si říkala, že je to sice fajn počtení, ale že absolutně nechápu, proč tomu všichni dávají plný počet hvězd. No, vzhledem k mému hodnocení asi všem dojde, že jsem se tím příběhem nakonec nechala strhnout taky... :D

08.08.2019 5 z 5


Zběsilost krve Zběsilost krve J. R. Ward (p)

Za mě z Odkazu černé dýky zatím nejlepší díl. :) Peytona s Novo jsem si oblíbila už v minulosti a jejich dějová linka mě hodně bavila. A stejně tak Ruhn se Saxtonem, kteří mě bavili snad ještě víc. Takže velká spokojenost. :)

04.08.2019 4 z 5


Vyvolená Vyvolená J. R. Ward (p)

Za mě jeden z těch slabších dílů, ale i přesto se to dobře četlo, protože to se čte Bratrstvo vždycky. Ale dějová linka hlavní dvojice mě tentokrát moc neuchvátila a přistihla jsem se, že se těším spíš na ty vedlejší linky, které mě naopak v jiných dílech často spíš otravují.

02.08.2019 4 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

Je to zvláštní, ačkoli jsem si oblíbila Axe víc než Craega, minulý díl právě s Craegem se mi líbil o něco víc. Ale jinak to bylo zase fajn počtení, jak už je u Bratrstva zvykem. Nejvíc jsem si v tomhle díle ale rozhodně užívala scény Lassiterem! Jak já doufám, že mu autorka časem věnuje i vlastní knihu, protože tohohle padlého anděla miluju knihu od knihy víc a víc!

31.07.2019 4 z 5


Polibek krve Polibek krve J. R. Ward (p)

Nebyla jsem si jistá, jak se mi budou nové postavy zamlouvat, ale po přečtení už z těch dalších dílů strach nemám. :)

27.07.2019 4 z 5


Prokletý milenec Prokletý milenec J. R. Ward (p)

Tak jsem se po delší pauze k sérii zase vrátila a musím říct, že mi ta pauza prospěla, protože jsem si čtení opravdu užila. Bratrstvo je super a čte se opravdu lehce, ale tím, že jsou všechny díly na stejné brdo, tak opravdu nejde sjet celou sérii najednou. Takhle jsem ale byla s tímto dílem opravdu spokojená, jen musím říct, že mě docela překvapilo, že na rozdíl od ostatních dílů nemá tak úplně happy end. Myslela jsem si, že to autorka nakonec nějak skoulí a všechno bude v pořádku, ale ono ne. Na jednu stranu mě takovýhle konec štve, protože já mám happy endy ráda, ale zase na druhou stranu musím přiznat, že jsem si už u předchozích dílů říkala, že je to na můj vkus až příliš pohádkové, jak tam vždycky všechno končí tolik růžově. Takže se mi ten konec vlastně líbí i nelíbí, jestli chápete. :D

25.07.2019 4 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Zatímco první čtyři díly ze série jsem přečetla několik měsíců zpátky hned za sebou, tuhle knihu jsem strašně dlouho oddalovala, když jsem zjistila, že se tu v roli padoucha znovu vyskytuje Alex. Během druhého dílu jsem nad ní pěkně skřípala zuby, a tak jsem se na ni znovu vůbec netěšila. V detektivkách jsem totiž mnohem radši, když při čtení můžu vraha hádat, a ne když ho znám od začátku, což byl právě Alexin případ. Teď, když už mám knihu dočtenou, můžu ale s radostí konstatovat, že v tomhle konkrétním díle jsem s její postavou neměla žádný problém a čtení si moc užila. Takže můžu pokračovat dál. :) Zatím si totiž Angela Marsons drží svou vysokou laťku, což se u již pátého dílu podaří málokterému autorovi.

21.07.2019 5 z 5


Žhavý led Žhavý led Nora Roberts

Knihu jsem vytáhla z mamčiny knihovny, protože i když romance moc nečtu, čas od času se dostanu do období, kdy mám na nějakou chuť. A od Nory Roberts jsem už v minulosti něco přečetla a líbilo se mi to, ovšem s touhle konkrétní knížkou jsem tedy sáhla pěkně vedle. Když ale vidím ten rok vydání, tak to chápu, byly to autorčiny začátky, takže ještě nebyla moc vypsaná. Příště budu s výběrem opatrnější.
Celý příběh mi přišel hodně plochý a postavy mi nebyly vůbec sympatické. Nořiny novější knihy jsou rozhodně propracovanější.

21.07.2019 2 z 5


Příběhy z devíti světů Příběhy z devíti světů Rick Riordan

Ricka Riordana mám moc ráda, takže pro mě byla kniha rozhodně povinností. A jak už je u tohoto autora zvykem, bylo to super, docela jsem se u knihy nasmála. Ovšem je to opravdu jen takový malý bonus k sérii, pokud knihu vynecháte, vůbec nic se nestane, protože děj ani postavy nijak nerozvíjí.

21.07.2019 3 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Kdyby se příběh v polovině nezměnil v romanci, kterou jsem u takové knížky opravdu neočekávala, rozhodně bych byla spokojenější. První půlku knihy jsem si totiž opravdu užívala, zatímco tu druhou jsem dočítala spíš jen z povinnosti.

21.07.2019


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Já teda nevím, proč má ta série tak vysoké hodnocení... Vyloženě špatné to rozhodně není, ale ani se nejedná o žádný zázrak. Do série jsem se pustila kvůli seriálu, který jsem viděla jako první a moc se mi líbil, ovšem po přečtení musím říct, že se jedná o jednu z těch vzácných výjimek, kdy seriál předčí svou knižní předlohu. Proč je ta kniha proboha tak dlouhá?! Kdyby to autorka zkrátila na polovinu (což se seriálu povedlo, protože má pouze osm epizod), hned by měl čtenář pocit, že se tam něco děje. Takhle se jednalo pouze o neskutečně pomalý děj, u kterého jsem měla celou dobu pocit, že stojí stále na tom samém místě. Vždyť nějakých dvě stě stran probíhalo úplně stejně, kdy hlavní hrdinka jenom vysedávala v knihovně...
Normálně mám jednu knihu tak na tři dny, i když se jedná o bichli, ale s touhle jsem se trápila dva týdny. A bohužel mě to čtení otrávilo natolik, že se do dalších dílů pouštět nebudu a v příběhu budu pokračovat pouze prostřednictvím seriálu.

21.07.2019 3 z 5


Loď mrtvých Loď mrtvých Rick Riordan

Po prvním díle jsem si myslela, že mě Magnus zase tolik neuchvátí, ale od druhého dílu jsem byla zas a znova chycena v Riordanových sítích. A může za to přidání jedné jediné postavy - Alex Fierro! Naprosto výborná postava, díky které jsem si tuhle sérii nesmírně užila (ostatně jako všechny knihy od Ricka Riordana). Se závěrem jsem spokojená. :)

28.10.2018 5 z 5


Štěstí ve stínech Štěstí ve stínech Lynn Flewelling

Dobře se mi to četlo sice hned od začátku, ale první půlka byla rozhodně slabší a mnohem pomalejší. Na můj vkus tam bylo až moc vyloženě úmorného vyprávění, kdy autorka chrlila nespočet různých jmen, zemí, měst a všemožných příběhů, a to mě tedy nijak zvlášť nebavilo. Ale od druhé půlky už jsem byla chycená a četla dál s nadšením. Je pravda, že akce je tam pomálu a když už tam nějaká je, je poměrně odbytá, ale knížku jsem si užila i tak. Akci mám v knihách sice většinou nejradši, ale rozhodně si umím užít čtení i bez toho. Bavilo mě i to rozkrývání spiknutí a intrik a na pokračování už se moc těším. :)

03.02.2018 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Div jsem se nepočůrala nadšením. Sakra, to bylo tak dobré! Co dobré, naprosto výborné! Po přečtení Naslouchače by mě nenapadlo, že dokáže Petra Stehlíková napsat něco ještě lepšího, ale povedlo se. Faja je ještě lepší než první díl a hlavně druhá polovina knihy je nervy drásající. Ale co ten konec???!!! Fakt netuším, jak to čekání vydržím, zvlášť pokud se bude opět čekat víc než rok... Tohle je mučení čtenářů! :D

26.01.2018 5 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Nebudu lhát, když jde o fantasy nebo sci-fi, jsem vůči českým autorům poněkud skeptická. Ale Devět dní mě dokázalo nalákat jak anotací, tak obálkou, takže jsem se nakonec rozhodla, že dám knížce šanci. A rozhodně toho nelituju. Naopak jsem za to zatraceně ráda! Opravdu příjemné překvapení, které mě bez problému nalákalo na pokračování. Věřím, že se kniha na trhu chytne a dalšího dílu se dočkáme. :)

13.11.2017 4 z 5