Adel13 Adel13 komentáře u knih

☰ menu

Půlnoc Půlnoc Jacqueline Wilson

Jedna z nejlepších knih od Jacqueline Wilson. :-)

24.08.2016 5 z 5


Spadla klec Spadla klec Sara Shepard

Moc pěkná série s (pro mě) naprosto neočekávaným koncem. Je zajímavé, jak si autorka dokázala pohrát s každým čtenářem. Předpokládám, že nejsem jediná, které autorka v skoro každé knížce pozměnila myšlenku na to, kdo je vrah. :-)

Sérii Hry lží doporučuji. Originální, napínavá a hlavně matoucí (v dobrém slova smyslu) detektivka pro (spíše) dívky. :-)

Jen škoda, že to nakonec nevyšlo se seriálem. První série a půlka druhé vypadaly moc dobře!

22.08.2016 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Musím přiznat, že vžít se do děje mi nedělá nejmenší problém, ale tady mi to bohužel dělalo. Ačkoliv jsem si ze začátku myslela, že bude tato série patřit mezi moje oblíbené knížky, tak si nejsem jistá, zda v budoucnu vůbec sáhnu po dalším díle. Musím však uznat, že námět byl vcelku dobrý, ale bohužel mi kniha nějak nesedla. A musím přiznat, že v tomto případě se mi daleko více líbil film, na který jsem jednoho dne náhodou narazila v televizi. A to většinou nesnáším, když je něco zfilmovaného, vzhledem k tomu, že tam vždy hodně částí chybí nebo si tam nějaké přidají a nebo je to celé změněné. Možná, že právě film bude mým důvodem, proč sáhnu po druhém dílu, jelikož druhý díl filmu prý bohužel nebude.

22.08.2016 3 z 5


Catherine Catherine April Lindner

Opravdu nádherná kniha. Opět patří mezi několik knížek, ke kterým jsem se musela nejdříve nutit, aby se mi pouze nepovalovaly v knihovně, ale nakonec jsem je přečetla jedním dechem. Knize nemám naprosto co vytknout a předpokládám, že se k ní časem vrátím. Rozhodně patří ke knihám, které ve mně zanechaly pocit smutku, když jsem přetočila poslední stránku knížky.

Catherine doporučuji všem budoucím (předpokládám, že spíše) čtenářkám, které zatím stále váhají. Já jsem osobně v knihkupectví zprvu také váhala, ale koupě nelituji. :-)

21.08.2016 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Bohužel poslední díl byl pro mě zklamáním. Nechci prozrazovat děj, ale konec mě naprosto zklamal a přitom první dva díly vypadaly tak skvěle. Samozřejmě v normálním životě by to také takhle mohlo dopadnout, ale vzhledem k tomu, že to je knížka, tak jsem očekávala naprosto jiný konec. Samozřejmě je to můj názor a rozhodně autorka závěrem překvapila. Hlavně, když jsem začala rychle přetáčet stránky až do poslední kapitoly, ale ani tak jsem neztrácela naději nad svým vysněným koncem.

20.08.2016 2 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Tak tato série mi opravdu vyrazila dech! Kdo by řekl, že vám postavy můžou tak to přirůst k srdci? Nenašla bych jedinou chybičku, kterou bych vytkla. Od začátku prvního dílu, až do konce posledního mě děj naprosto vtáhl.
Dobře, jedinou chybičku, kterou bych našla - Co si Kerstin Gier myslela, když tuto sérii psala? Co si mám přečíst nyní, abych přebila tu zklamanost a smutek, protože mě Gwendolyn a Gideon po třech dnech nepřetržitého čtení opustili? ... Dobře, dobře. Teď jsem se možná nechala maličko unést pocity po čerstvě dočteném posledním dílu, ale myslím, že na to mám naprosté právo. ;-)

Tuto sérii naprosto doporučuji. Nejprve jsem si myslela, že půjde o naprosto typický fantasy román, ale naštěstí mé představy byly absolutně mylné, a nyní jsem opravdu ráda, že jsem po této sérii sáhla.
Takže pro budoucí čtenáře: Pokud stále váháte nad otevřením knihy - neváhejte! :-)

20.08.2016 5 z 5


Isola Isola Isabel Abedi

Knížka se mi velice líbila, jak námětem, tak ale i stylem psaní. Četla se velmi rychle a až do poslední chvíle jsem neměla tušení, jak to celé dopadne a ani co se tam stane, a to je podle mě přesně to, co by měla každá dobrá knížka obsahovat. :-) Rozhodně Isolu doporučuji a předpokládám, že v budoucnu po ní ještě sáhnu ;-)
Jediné, co bych vytkla je řeč hlavní hrdinky. Mám pocit, že za celou knížku řekla sotva dvě věty ostatním. Rozhodně bych se na více konverzací, kde by se projevila nezlobila. :-)

12.08.2016 5 z 5


Objetí Objetí Jessica Shirvington

První díl mě velice zaujal. Myslela jsem si, že se okamžitě pustím i do druhého, ale bohužel mě docela odradilo a zklamalo, že nejsou přeložené další dva díly do češtiny, kvůli málo čtenářům. Ze začátku se knížka nečetla moc dobře, přece jenom u většiny příběhů bývá první polovina rozkoukávající se, ale druhou půlku jsem přečetla za chvilku. Myslím, že v budoucnu i přes to, že se asi nikdy nedozvím pokračování a jak to celé dopadlo (pokud se neodvážím jít do anglické verzi), sáhnu i po druhém dílu. :-) Knížka je velmi zajímavá dějem a jak se celé věci vyvíjí, a rozhodně nepatří mezi ty, u kterých bych snadno uhádla, co se stane v dalším odstavci. Knížku rozhodně doporučuji. :-)

10.08.2016 4 z 5


Tátův malý andílek Tátův malý andílek Shani Petroff

Moc povedená série, která zaujme od prvních řádků a čtenáře nenechá jen tak odejít od svého příběhu. Jsem opravdu ráda, že jsem si knížky nakonec zakoupila a přečetla. Je to oddechové čtení, při kterém se člověk zasměje nad činy hlavní hrdinky. :-) Rozhodně doporučuji pro nenáročné čtenáře, které mají rádi fantasy knížky. ;-)

10.08.2016 5 z 5


Čarodějka a čaroděj Čarodějka a čaroděj James Patterson

První díl se mi velice líbil a druhý také. Bohužel na třetí díl jsem v té době, co jsem to četla, musela čekat, a jelikož se mi první dva díly nechtěly číst znovu, jsem ve třetím díle neměla moc ponětí o co jde. Možná pokud bych si to přečetla znovu vše by mi dávalo smysl, ale takhle bohužel ne. Snad se k tomu v budoucnu vrátím a budu moct tento komentář přepsat. Jinak si ale pamatuji, že z prvního dílu jsem byla velmi nadšená. :-)

10.08.2016 4 z 5


Bitva o Hex Hall Bitva o Hex Hall Rachel Hawkins

Skvělá série rozhodně doporučuji pro nenáročné čtenáře. :-)

09.08.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Série Selekce rozhodně patří mezi nejoblíbenější knížky vůbec. Je to příjemné oddechové čtení s občasným naštváním se na činy hlavní hrdinky, ale jinak nemám co vytknout. ;-) Knížky se čtou velmi rychle a mnohokrát jsem se nasmála nad věcmi, které America zvládla vymyslet. Dokonce jsem si nedávno celou sérii přečetla znova a těším se, až si koupím další knížky od autorky. Rozhodně doporučuji nenáročným čtenářům, kteří hledají nějakou vtipnou romantickou knížku. :-)

09.08.2016 5 z 5


Prozření Prozření Kelley Armstrong

Velmi zajímavá série, od které člověk nemohl odtrhnout oči. Bohužel se musím přiznat, (Ti, co knihu nečetli přestaňte číst) že jsem nepatřila do fanclubu Dereka, ale Simona. Jinak se mi knížka moc líbila. :-)

09.08.2016 4 z 5


Ztracení Ztracení Gabriella Poole

První tři díly se mi líbily a přečetla jsem je za pár dní. Na poslední díl jsem v té době musela čekat, protože ještě nebyl přeložený a bohužel se mi moc nelíbil. Hodně často jsem nechápala rozhodnutí hlavní hrdinky - přišla mi nelogická. Rozhodně poutavé čtení, jen za mě škoda posledního dílu.

09.08.2016 2 z 5


Šepot Šepot Isabel Abedi

Přiznám se. Začátek jsem četla třikrát. Nemohla jsem se přes něj překousat. Nakonec, když jsem si vzala knížku na dovolenou, jsem ji přečetla za dvě odpoledne, pokud si to dobře pamatuji (je to dva roky zpět). Šepot jsem četla po té znovu a stále se mi moc líbí. Rozhodně patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších knížek a to hlavně proto, že až do konce jsem neměla tušení, kdo za tím vším vlastně stojí a tak to přesně má být. Rozhodně doporučuji a myslím si, že po knize v budoucnu znovu sáhnu. :-)

09.08.2016 5 z 5


Dotek chladu Dotek chladu Tamina Berger

Knížku bych ohodnotila kladně. Rozhodně se mi líbila více než Mrazivé léto. Ke konci se mi povedlo uhádnout, kdo zatím vším je a nakonec se mi to i potvrdilo, což ovšem ničemu nevadilo, protože mi v koutku hlavy i přes to všechno zůstával i někdo jiný, ale nebudu prozrazovat pro ty, co ještě knížku nečetli. Každopádně knížku rozhodně doporučuji. :-)

09.08.2016 4 z 5


Mrazivé léto Mrazivé léto Manuela Martini

Bohužel jsem si podle obsahu slibovala od knížky hodně, ale i přesto se mi líbila. Jediné, co mě docela mrzelo, že se dalo dost dobře uhádnout, jak to celé skončí. Jinak bych knížku hodnotila zcela kladně :-)

09.08.2016 3 z 5