Acheron Acheron komentáře u knih

☰ menu

Zpovědník vrahů Zpovědník vrahů Slavomil Hubálek

Čtivé, bohužel název neodpovídá obsahu. Je to spíš deníček, životopis zajímavého člověka. Ale nic moc se tam o profilech jeho klientů nedozvíme.

21.11.2021 3 z 5


Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila Roman Vaněk

Perfektní kniha pro začátečníka v české kuchyni. Klasika, pokud člověk nechce odkoukat líné (zlo)zvyky od své maminky. Osobně jsem po pár vyzkoušeních ubrala množství smetany a másla v receptech, protože to není zdravé a chutná to velice dobře i s menším množstvím.

Stačí otevřít knihu a nemůžete to pokazit, pokud nejste úplně leví.

30.08.2021 5 z 5


Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek Kamila Procházková

(SPOILER) Půjčila jsem si to z knihovny jako začátečnice v zavařování( zavařuji jen 3 roky) a chtěla jsem něco novějšího. Teorii jsme moc neznala, radily mi předtím příbuzné. Třeba tyndalizace mi přišla jako overkill. Neznám nikoho, kdo by se otrávil ze zavařeniny. A že v ČR zavařování docela frčí.

Vypadá to jako autorská kniha, ale pak jsem přečetla seznam fotek, které jsou ze shuttershock. je jich dost. Některé recepty neměli správný poměr nálevu a zeleniny/ovoce. Prostě to nesedí. Sklenička není vůbec v knize definovaná, takže nachystat a vysterilizovat předem byl problém(vždycky mi něco zbylo, naštěstí).

V knize nejsou žádné vychytávky(třeba to, že trhané broskve musí být 2 dny odleželé, protože jinak nejdou od pecky, mi řekl táta) nebo jak vypeckovat švestku bez rozříznutí). Některé recepty byli dobré, jiné se vůbec nechtěli povést/nedaly provést)

Vizuálně přehledné, ale kdybych si to koupila, byla bych dost zklamaná.

30.08.2021 2 z 5


Vyšetřovatel: Démoni balkánské války a světská spravedlnost Vyšetřovatel: Démoni balkánské války a světská spravedlnost Vladimír Dzuro

(SPOILER) Louskala jsem to 2 měsíce. Doplňovala jsem to hledáním na netu, co se dělo dál. Smutné, ale poučné. Možná by byla lepši audiokniha, kdybych věděla, že existuje. Ale tam by zase nebyli fotografie.
Stejně jako u Kmentových prvních knih je tu dost faktů, jmen a vysvětlování, což je docela nezáživné, ale pravděpodobně nutné v kontextu událostí, které se tam odehrávaly. Stejně i tady by to chtělo nějaké infografiky, pavouky,, prostě vizualizace vztahů a souvislostí.
Nejlepší části jsou části-popis zatčení Dokmanoviče, práce Anny Richterové a "zatčení" Milosevice Kevinem Curtisem, Arkanovi tygři. A pak taky netu najdete rozhovor s australským vyšetřovatelem Dean Manningem, dokument BBC a ten dánský dokument a spoustu materiálů, jak žijí tihle lidé dnes- vyšetřovatelé i organizátoři a vykonavatelé masakrů. Aspoň by lidi, co tam jedou na dovču, měli vědět, co se tam stalo a jak je to dosud komplikované. Jak žít vedle lidí, kteří po celoživotním sousedství, jdou po sousedovi se zbraní a v lepším případě ho vyženou jen z domu.

20.03.2021 3 z 5


Stejně se vrátíš Stejně se vrátíš Nora Roberts

Nedá se to číst, prostě ta knížka nepřežila do dnešních časů a nechápu, proč se překládala do češtiny teď. Škoda papíru.

24.02.2021 1 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Krásně napsané, čtivé a... děsivé, když k tomu ještě přidám google vyhledávání jak to vypadá dnes.

24.02.2021 5 z 5


Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

nedokázala jsem to dočíst ani po 90 dnech- 2x prodlužované v knihovně:-((.
Hromada popisů ze sledovaček, chybí tomu nějaký info - pavouk.
Uvitala bych vyprávěnější formu, suchopárné. Jako čtenáře mě nezajímal osud postav ani co bude na další stránce.

22.04.2020 1 z 5


Všehoschopní - Superguru Bárta Všehoschopní - Superguru Bárta Jaroslav Kmenta

čtivé a napínavé, narozdíl od první knihy Kmotr Mrázek, rozhodně stálo za přečtení i 10 let poté.

22.04.2020 5 z 5


Zahradničení bez rytí Zahradničení bez rytí Charles Dowding

velice informativní,zajímavá. Dostala jsem ji jako dárek k Vánocům. Bohužel asi nejsem schopná změnit 30 let rytí a standartního zahradničení. Napsaná spíš pro jiné klimatické podmínky než sražkový stín, kde ted bydlíme. Spousta konkrétních tipů na druhy plodin, bohužel se neprodávají na českém trhu.

27.02.2020 3 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

četla jsem v angličtině, poté, co jsem viděla první díl seriálu.. Z českého překladu mi pak nebylo moc veselo. paní Sassenachová a korektura.

23.04.2015 4 z 5