AajaPal AajaPal komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Mno, tak vážně nechápu, jak tahle kniha mohla získat tolik ocenění... Tohle se fakt nedalo.

31.10.2017 odpad!


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

No, tak jak začít? Kniha mě spíše upoutala přebalem s bílým tygrem, které zbožňuju a nyní mám opravdu velký problém! Musím rychle koupit druhý díl a potom rovnou hned i další díly :-D . Nemám co dodat, prostě naprosto skvělá oddychovka a Dhirena s Kišanem si prostě nejde nezamilovat.

28.07.2017 5 z 5


První střet První střet Christie Golden

Fantastická kniha podle skvělého filmu :-) snad se dočkáme pokračování. Kniha se četla jedním dechem a příběh je čtivě napsaný a děj nevázne. Jen maličkatá výtka: v předchozí knize se Durotanův vlk jmenoval Tesák, v této z něj stejný překladatel udělal Ostrozuba

31.12.2016 5 z 5


Durotan Durotan Christie Golden

super knížka, která se nádherně četla!

29.12.2016 5 z 5


Veveřácká kronika Veveřácká kronika Kateřina Mojžíšová-Soukupová

Nejlepší kniha ze zvířecího života, jakou jsem kdy četla. Paní Soukupová a pan Soukup mají můj velký obdiv. Po dočtení knihy jsem brečela jako želva.

26.05.2016 5 z 5


Zákon cti Zákon cti Adam Makos

Nejlepší kniha s touto tématikou, jakou jsem kdy četla...

11.05.2016 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

včera jsem knihu dočetla, a pořád na ni musím myslet... ;-)

11.10.2015 5 z 5


Ve víru rocku Ve víru rocku Katy Evans

Jak začít?
Snad tím, že prvních pár desítek stránek jsem si říkala: "Pane Bože, co to je? To jako fakt? No, to se hodně nepovedlo." Potom jsem se do příběhu začetla a užila si ho stejně jako předchozí. Knihy od Katy prostě miluju.
Je to druhý den, co jsem knihu dočetla a rozhodně doufám, že se k Panpan a Kennovi autorka v budoucnosti vrátí... Jistě nebude žádným překvapením, když řeknu, že kniha končí v klasicky pohádkovém stylu "žili spolu šťastně až do smrti", ale i tak je tam dle mého názoru velký prostor pro fantazii, když knihu dočtete...

04.08.2015 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Dech beroucí kniha... Za poslední dobu na mě žádná kniha nezapůsobila tak silně, jako tato.

18.08.2014 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Musím uznat, že tato kniha je opravdu báječná. V podstatě jsem k této knize přišla jako "slepý k houslím" a v prvních pár stranách mě nijak moc neuchvátila.
Smrt v podobě vypravěče příběhu je něčím opravdu neobvyklým a navíc v případě, kdy má i něktré lidské vlastosti. Navíc si při čtení představujete, že Smrt by opravdu mohla být taková, jako je líčena v této knize.
Příběh Liesel, Rudyho a Maxe jsem si opravdu zamilovala. Liesel toho v dětském věku zažila opravdu hodně - ztratila sourozence (při představě, že by mi zemřela sestra mi bylo opravdu hodně špatně), byla dána do pěstounské péče a navíc začala válka. Z děvčete, které neumělo číst ani psát se postupem času za pomoci Hanse stala čtenářka. Ze začátku moje sympatie neměla hlavně Rosa Hubermannová, ale postupně jsem si ji zamilovala jako ostatní postavy v knize. Rudy, kamarád a aniž by si to Liesel uvědomila i první láska... A Max, tajemství Liesel, Hanse a Rosy, které je podle mého názoru všechny stmelilo dohromady a udělalo z nich rodinu...
Musím uznat, že děj je krásně propracovaný a zasazení do této doby by snad lepší nemohl být. Místy je příběh úsměvný, jindy si říkáte proč, a v další chvíli, hlavně ke konci brečíte ( tohle se mi u knihy již hodně dlouho nestalo).
Jediná věc, kterou bych knize trošku vytkla byl paradoxně její konec. Uvítala bych trochu víc informací z dalšího života Liesel a Maxe (Jak žili po válce dál? Kdo byl mažel Liesel? Jak se dostala do Austrálie?). Takto je ovšem otevřena možnost naší představivosti...

09.07.2014 5 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

No, tak co dodat...
Která žena by nezatoužila po muži jako je Remy? Ano, postava stojí trochu mimo realitu, ale nejde si Uragána nezamilovat i přes ty jeho majetnické sklony. Ruku na srdce, která ze čtenářek po Remym aspoň na chvíli netoužila ;-).
Knize nemám co vytknout, je pěkně čtivá a opravdu chytlavá. Jen mi občas vadily některé slovní obraty spisovatelky (nebo překladatelky?) - nejvíce asi její "lastura ucha", z té jsem při čtení knihy už opravdu "rostla".
Už se těším na další díly...

16.06.2014 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Knihu jsme četla zhruba před šesti lety. Při čtení ve mě v některých pasážích vyvolávala hrůzu a z osobní zkušenosti nedoporučuji knihu číst v noci. Toto téma mě zajímalo především proto, že na základní škole jsme byli na divadelním představení nazvaném "Ďábel proti Bohu". Dodnes mám schovaný program tohoto vystopení, které bylo naprosto úžasné a nahánělo stejnou hrůzu jako kniha (která je v mnohém lepší).
Vedle mojí střední školy se nacházel dům kde bydlel děkan Kryštof Alois Lautner. Dům, kde v době inkvizice přebýval Boblig stojí také nedeleko. Jelikož Šumperk znám, nebyl problém popisovaná místa najít a o to víc Vás zasáhne jejich historie.
Knihu jednoznačně doporučuji.

13.03.2014 5 z 5


Alf I. - Ahoj, tak jsem tady! Alf I. - Ahoj, tak jsem tady! Rainer Büttner

Skvělý návrat do dětských let. U knihy jsem se výborně bavila

27.06.2013 5 z 5


Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

Díly "Drasticky děsivý Dexter" a "Drasticky dojemný Dexter" byly úžasné a velmi dobře čtivé. Děj Vás vtáhne. Nižší hodnocení bych dala jen kvůli dílu "Dexter v temnotách", kdy mi spojení s Molochem nepřišlo až tak zajímavé a díl mi přišel v tomto spojení místy nudný a občas i "přitažený za vlasy".

22.05.2013 5 z 5