9665 9665 komentáře u knih

☰ menu

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Bylo to naprosto skvělé a navzdory těžkému životu na slepičí farmě plné životního optimismu, který z Betty jen srší. Ten způsob, jakým líčí zážitky a jak vykresluje prostředí kolem za pomoci rozličných metafor, to je prostě úžasné. Bavila jsem se hodně, u některých pasáží jsem se dokonce rozchechtala nahlas a smála jsem se, až jsem smíchy brečela :-) Těším se na Co život dal a vzal.

27.09.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Silný příběh o lásce a vůli přežít navzdory okolnostem. Četla jsem jedním dechem.

15.09.2019 5 z 5


Tlustá tak akorát Tlustá tak akorát Michala Jendruchová

Protože ráda oddechovkami prokládám vážnější čtení, přišla mi celkem vhod. Je to knížka, kterou jsem si přečetla jednou a naposled. Příběh byl celkem přeslazený a některé situace byly přitažené za vlasy. Nenadchlo, neurazilo.

12.09.2019 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Je to první kniha od této autorky, kterou jsem přečetla a předčila moje očekávání. Na začátku jsem absolutně nechápala chování Svatopluka. Postupným střídáním jeho kapitol a kapitol Bohdany člověk čím dál víc chápe co, jak a proč se stalo, postupně se rozkrývá tíživé rodinné tajemství a nakonec jsem alespoň částečně dokázala pochopit i jeho pohled na věc. Kniha ukazuje, jaká škoda je svým blízkým nic neříkat a buď čekat, že se něčeho sami dovtípí, nebo rovnou celou komunikaci vzdát. Nemohu dát nic jiného, než 5 hvězdiček.

08.09.2019 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Jsem již pár let fanouškem seriálu, ale knihy mě zatím minuly. Konečně jsem ale sáhla po Cizince a bylo to naprosto fantastické. Odvážná Claire, neohrožený Jamie, krásné prostředí skotské Vysočiny, všude číhající nebezpečí, spoustu dobrodružství, ale také obrovská láska a neskutečná romantika. Rozhodně jsem knihu nečetla naposledy. Už se těším na další díly.

07.09.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Hodně let jsem odolávala celému tomu humbuku kolem této knihy, která je stavěna na piedestal a říká se o ní, že vám změní život a každý by si ji měl přečíst. Vždy jsem měla za to, že mě tak úžasná připadat nebude a záměrně jsem se jejímu přečtení vyhýbala. Dnes se potvrdilo, že to bylo přesně tak, jak jsem si myslela. Byl to milý příběh, poselství jsem pochopila, ale neshledávám na knize nic výjimečného, ani úžasného.

07.09.2019 3 z 5


Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Marcia Grad

Dostala jsem knihu darem před pár lety, když jsem si procházela komplikovaným vztahem. Jako bych tehdy četla o sobě a tenkrát mi moc pomohla. Má místo v mojí knihovně, i když si ji asi nikdy znovu nepřečtu, protože už jsem někde jinde.

05.09.2019 4 z 5


Hra s láskou Hra s láskou R. L. Mathewson

Fajn oddechovka, místy trochu přitažená za vlasy, ale bavila jsem se. Druhá kniha Dohoda s láskou od stejné autorky mi přišla o chlup lepší, než tato.

04.09.2019 4 z 5


Dohoda s láskou Dohoda s láskou R. L. Mathewson

Fajnová erotická oddechovka. Ráda se k ní vracím. Kniha je vtipná, fakt jsem se bavila a líbí se mi přeskakování mezi pohledy Zoe a Trevora, protože tak známe pocity z obou stran. Některé věci byly dost přitažené za vlasy - třeba ta chorobná žravost, ale nevadilo mi to. Doporučuji pro zlepšení nálady.

04.09.2019 5 z 5


Jak předstírat smrt Jak předstírat smrt Josef Nesvadba

Zdálo se mi to jako zajímavý námět a na čtení jsem se těšila. Byla jsem ale zklamaná. Kniha mě vůbec nebavila, ale jelikož málokdy knihy odkládám nedočtené, tak jsem ji dočetla. Ale už nikdy víc.

04.09.2019 2 z 5


Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

Jedna z mých nejoblíbenějších oddychovek. Četla jsem již víckrát. Moc pěkný příběh o holce, která si myslela, že v životě už zakotvila. U staré tety na vesnici ale zjistila, že jí život nabízí ještě mnohem víc. I třicetiletá ženská může po letech prožít prázdniny, které stojí za to a převrátí jí život úplně naruby. Líbil se mi také tragický příběh z minulosti o nenaplněné lásce. Tím radši jsem pak uvítala happyend v příběhu hlavní hrdinky.

03.09.2019 5 z 5


Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Výborná kniha, která mi velmi pomohla v partnerském životě. Je psaná zábavnou formou, proložena skutečnými příběhy párů, včetně příběhů samotného autora a jeho ženy. Pochopila jsem příčiny pro mě dost nelogického chování mužů, které mi dosud byly neznámé. Stejně tak mi ale kniha pomohla pochopit, proč se někdy já sama chovám tak, jak se chovám.

03.09.2019 5 z 5


Bílý vlk Bílý vlk David Gemmell

Jedna z mých úplně TOP knih vůbec, prostě srdcovka, ačkoliv jsem nikdy nečetla žádnou jinou knihu ze série. Četla jsem ji v průběhu let minimálně 5x a určitě se k ní znovu vrátím. Krásný, i když místy drsný a místy smutný příběh, propojování dějových linek a dva hrdinové, každý úplně jiný. K tomu množství dalších velmi zajímavých postav.

03.09.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Taková milá letní oddychovka na dovolenou. Začala jsem Veronikou a ukázalo se to jako správný postup. Některé situace mi přišly nepravděpodobné, nebo přehnané. Celkově mě ale knížka bavila.

03.09.2019 3 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Celou sérii jsem přečetla za dva dny. Bylo to hodně napínavé a úplně o něčem jiném, než jsem původně čekala. Byla jsem příjemně překvapená a ráda si to celé jednou přečtu znovu.

03.09.2019 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Velmi zajímavá myšlenka. Kniha mě sice bavila, přečetla jsem ji rychle, ale tak nějak jsem od ní čekala víc. Je psaná z pohledů více lidí a z více míst a mezi nimi se přeskakuje. Místy jsem se v tom trošku ztrácela.

03.09.2019 3 z 5


Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Četla jsem, když mi bylo asi 12 a knihu jsem si úplně zamilovala a pamatuji si ji dodnes. Léto, prázdniny, koně. Moc pěkné čtení.

03.09.2019 5 z 5


Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Četla jsem knihu jedním dechem, jako malá třináctiletá holka, před 17 lety. Zanechala ve mě tak hluboký dojem, že si ji pamatuji dodnes.

03.09.2019 5 z 5


Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Film mám moc ráda, a tak jsem sáhla i po knížce. Příjemná letní oddechovka na jedno odpoledne. Nepřišlo mi to tak veselé, jako film, protože jsme měli možnost nahlédnout i do pocitů Doubravky.

03.09.2019 5 z 5