7507 7507 komentáře u knih

☰ menu

Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Za začátku bylo čtení náročné, když jsem ale pochopila strukturu a souvislosti mezi hl. hrdinkami, podařilo se mi do knihy ponořit. Cením!

04.04.2020 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Temné dílo o nicotě života, když je bez vřelosti a lásky. Je zde skvěle vykreslené ponuré prostředí viktoriánského Londýna a postav z vysoké společnosti. Dále big up za náznaky homosexuální orientace některých postav, který, na dobu, ve kterém byl román psán, je velice obdivuhodný.

31.03.2020 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Také moje první knížka od Nesba. Počítala jsem s tím, že to bude čtivé, a opravdu, knížka mě vtáhla do děje a přečetla jsem za den. Skvělé vykreslení hlavní postavy, supr zvraty. Myslela jsem si, že krvavý detektivky nejsou nic pro mě, ale asi se v brzo vrhnu na sérii Harryho Hola.

26.03.2020 4 z 5


Ztráty a nálezy Ztráty a nálezy Brooke Davis

Během karantény nemám co číst, tak jsem sáhla po dosud nepřečtených knížek v maminčině knihovně. Myslím, že za jiných okolností bych knihu nedočetla. Příběh mi přijde dost random (což je trochu vtipný, ale po nějaký chvíli nudný) a postavy jsou karikatury.
Musím ale i dost cenit. Je zde spoustu milých detailů, hezkých nápadů na zamyšlení a vtipných pasáží, kdy jsem se musela smát nahlas. Také tematizuje tabuizované téma smrti, takže to je supr.

24.03.2020 3 z 5


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Knihu jsem slupla jako malinu, ostatně jako všechny knihy od Soukupové. Jednoduchá čtivá knížka s(pro mě) velice sympatickými hlavními postavami. Některé vlastnosti a rysy jako bych znala už z předešlých knih.. Hlavně hodně cením nádherné ilustrace od Nikoly Logosové!!!

22.03.2020 3 z 5


Hovory k sobě – ohlédnutí za psychoterapií Hovory k sobě – ohlédnutí za psychoterapií Irvin D. Yalom

Krátké příběhy z terapie, do kterých jsem se hned dokázala vžít a skoro mě mrzelo, že každý z nich není rozpracován více.

21.03.2020 4 z 5


Lži na pohovce Lži na pohovce Irvin D. Yalom

Baví mě terapeutické téma. Kniha přináší vhled do psychonalytické komunity v Americe, do konfliktů a honby za úspěchem zdánlivě vyrovnaných psychoterapeutických kapacit. Příběhová linka zábavná.

21.03.2020 4 z 5


K moři K moři Petra Soukupová

Knihy od Soukupový vyhledávám, protože miluju, jak si u nich oddechnu. Ideálně její knihy čtu po náročnější beletrii nebo odborné literatuře. Neuvěřitelná čtivost, knihu vždy zhltnu a odpočinu si u ní. Stejně tak s "K moři".

21.03.2020 4 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Knihy od Soukupový vyhledávám, protože miluju, jak si u nich oddechnu. Ideálně její knihy čtu po náročnější beletrii nebo odborné literatuře. Neuvěřitelná čtivost, knihu vždy zhltnu a odpočinu si u ní. Stejně tak se "Zmizet".

21.03.2020 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Knihy od Soukupový vyhledávám, protože miluju, jak si u nich oddechnu. Ideálně její knihy čtu po náročnější beletrii nebo odborné literatuře. Neuvěřitelná čtivost, knihu vždy zhltnu a odpočinu si u ní. Stejně tak s "Pod sněhem".

21.03.2020 4 z 5


Manuál pro uklízečky Manuál pro uklízečky Lucia Berlin

Skvělá kniha. Krátké, zčásti autobiografické, příběhy, zdánlivě nesouvisející, dohromady tvoří komplexní mozaiku života autorky, který byl plný strastí a těžkých situací. Autorka o nich však píše s lehkostí a vtipem. Obraz nižší střední vesty v Americe, nekvalifikovaných zaměstnání a dětské osamělosti.

21.03.2020 5 z 5