12103 12103 komentáře u knih

☰ menu

Sám mezi všemi Sám mezi všemi Katrin Walldová

Adam je zvláštní postava a jeho chování se dá pochopit. Jediné co jsem mu měla moc za zlé, tak ten incident na schodišti. Osobně se mi moc líbilo to jiskření a humor. Moci nahlédnout do uzavřeného světa jako je internát pro chlapce.
Doporučuji přečíst, když pro nic jiného tak pro to nahlédnutí a dobrý konec:).

31.10.2020 3 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

U této knihy jsem se pobavila a krásně plynule se četla. Ale něco přece jen. Je to první kniha, která u mě vyvolala pocit jiné generace. Zatím jsem se vždy dokázala docela úspěšně adaptovat s jakkoli podanými slovy, ale tady jsem chvílemi měla pocit, že všichni jsou teenejdři komunikujícími jazykem twítu:).
I přes toto se mi velmi líbila a doporučuji si prohlédnout svět pohádkovýma očima.

31.10.2020 5 z 5


Trochu dál Trochu dál Lydia Strong

Jako vždy super. Evan a Dan, prostě bych je umačkala láskou. Jen mi tam trochu haproval věk. V prvním díle bylo Tristanovi devět let a v téhle podle všeho šest ( a to už měl přečteného Pottera?) A rozestup mezi bratry tam byl devět let, ve druhé knize jedenáct. Prostě jsem šťoura, který to vůbec nezkazilo dojem z knihy. Vřele všem doporučuji.

20.03.2020 5 z 5


Trochu víc Trochu víc Lydia Strong

Na jednu stranu jsem Evana trošku nemusela za to chování k Danovi, ale nakonec jsem ho obdivovala, jak se se v vším popral. Ono v osmnácti tohle zvládnout je hodno obdivu a Dan by ho měl sbalit do kuličky ( i přes Evanovi protesty, přece kdo by je poslouchal, že jo), a v kapse si ho odnést a starat se o něho. Na konci pěkně z Danova pohledu je to hezky vysvětleno, páč když nemluvý je to na prd. Moc doporučuji.

17.05.2019 5 z 5


Bunny Bunny Lydia Strong

Kniha je krásná, čtivá, romantická, objevná, zamilovaná, vzrušující, nezatěžující, citlivá a mnohem více. Vřele doporučuji.

17.05.2019 5 z 5


Na krev Na krev Lydia Strong

Moc pěkně se čte. Nikde žádné zbytečné popisy a přesto si čtenář vytvoří pěknou představu, to obdivuji a všem vřele doporučuji k přečtení. Doporučuji i web této spisovatelky kde je neznámý střípek z této knihy- Když Markus poprvé uvidí Timothyho.

17.05.2019 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Vřele doporučuji :). Kniha se četla sama a po dlouhé době jsem ji, přes všechny koníčky kolem, přečetla jedním dechem. Už od první věty mě zaujala struktura vět, která mi sama klouzala po jazyku a děj byl třešinka na dortu, vše vyváženo. Snad jediná kniha, z té spousty knih, mne takto zaujala stylem psaní. Těším se na další dvě pokračování a doufám, že Fragment nezklame.

05.02.2017 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Určitě stojí za to si celou sérii přečíst. Mě k ní sice dovedlo až, když jsem viděla první dva díly zfilmované, ale nelituji toho. Líbily se mi jak filmy tak o trochu víc knihy. V knihách je víc humoru a Gwendolym mi přijde po duševní stránce dospělejší než ta filmová. Všechny postavy mají něco do sebe, takže stojí za to je poznat.

19.09.2015 5 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Krásná kniha, ale podle mně někdy dost krutá až se ve mně svíral dech. Kdyby Nathan neměl hodnou babičku, sestru a bratra, tak by až se jeho otec uvolý objevit našel zahořklou nevyrovnanou trosku, která půjde defenzívně do každého sporu a školu by ani nezvládla navštěvovat.
Tato kniha hlavně ukazuje jak je pro živou bytost těžké vyčlenění ze společnosti a nezáleží jak je ta společnost prohnilá.
Knihu stojí za to si přečíst a stejně tak další díly. Nathana si oblíbíte jako hrdinu co to neměl lehké, ale popral se s tím:).

16.07.2015 5 z 5


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Asi tady budu jediná koho poslední tři díly zklamaly. Někdy si říkám, že když jednou mám v plánu napsat tři díly tak to nenatahovat a smysluplně ukončit příběh. Spisovatelka dělala přesně to co mnoho jiných před ní např. přebírala zcény z filmového ztvárnění knihy. To bych ještě přešla vcelku se mi film líbil, ale co jsem nepřekousla:
POZOR ASI SPOILER : Domělý věk Magnuse. Ve třetím díle kolem osmiseti a v posledním kolem tříseti, že by chyba překladu? Pořád jsem ignorovala pomlouvačné řeči o spisovatelce, protože první tři knihy byly úžasný a mistrovsky napsaný. V posledním díle jsem začala obdivovat Valentýna, protože měl ve všem pravdu, ale šel na to špatně s řešením. Spisovatelka vlastně nic neuzavřela zato byla tajemná jak hrad v Karpatech a první co mě napadlo je, že chce hodně rejžovat na dalších knihách a o našich hrdinech bylo alespoň pár odstavců na konci. Tak jí moc děkuji za tu hozenou kost. Někdo se tu zmínil, že to dobře dopadlo? Asi jak pro koho. Proto bude jistě mnoho pokračování.

24.02.2015 3 z 5


Jen si troufni Jen si troufni Katie McGarry

Strašně jsem se na tuto knihu těšila. Částečně mě zklamala. To co jsem v prvním díle považovala za originalitu se ve druhém díle čile kopírovalo. Bizardní situace se střídali s neuvěřitelností. Chování a jednání neodpovídalo dané psychice knižních hrdinů. Neublíží a čte se pěkně, jen se u toho nesmí moc myslet.

27.10.2014 1 z 5


Překroč svůj stín Překroč svůj stín Katie McGarry

Jenom takové info:). Právě teď vychází druhý díl Jen si troufni a vypadá to stejně dobře :).

26.08.2014 5 z 5


Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Byla jsem vcelku dost zklamaná. To jak jednali a smýšleli ti kluci bylo strašný a ani sprostá slova to nenapravila. Kdyby je navlíkla do sukně a namalovala jim pusu...prostě holky převlečený za kluky. Spisovatelka by neměla psát z pohledu kluka, když to neumí. Pak je to výsměch.
Taková Rob Thurman psala z pohledu dvou kluků a já si dva roky myslela ( a nebyla jsem podle webu sama a to to četli chlapy), že je to autor mužského pohlaví.
Tak jsem v marné naději přečetla i druhý díl a bylo mi zle. Řekla jsem si nikdy více. Dvě hvězdičky za vtip a ucházející sex.

02.08.2014 2 z 5


Padlí andělé / Leviatan Padlí andělé / Leviatan Thomas Sniegoski

U mužských autorů jsem trošku opatrná, ale je to zajímavý náhled do klučičího jednání, když mají klučičího hrdinu. Kniha je čtivá a námět napínavý a někdy hodně syrový. Aaron je úžasný a Gabriel mu šlape na paty. Nejlepší je reakce andělů, že Aaron pojmenoval psa Gabriel. Ani milostný trojúhelník nechybí - Aaron, Vilma a Jeremy. Čtu již pátý díl a myslím, že poslední. Film mě hodně zklamal, protože tam převládla režisérova fantazie a z Jitřenky tam udělali Satana, asi to vůbec nečetli.Jděte do ní. Je super.

02.08.2014 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Pěkná kniha, doporučuji si ji přečíst.
Narážka na Narnii je přece jasná, že každý snílek jako mi může za dveřmi spatřit úplně jiný svět. Třeba plný jasnovidců, čarodějů nebo bláznů.
Narážka na Harryho Pottera je též jasná. Zmiňme jizvu, tentokrát né na čele, ale na Paigině dlani. To, že je outsaider i mezi svými je další podobnost s Harrym.
To je právě to pěkné, že každý vidíme jiný střípek podobnosti s něčím co známe. To, že se této mladé spisovatelce povedlo právě tyto střípky dát dohromady do smysluplného děje může oslovit více generací k četbě této knihy.
Konečně mi někdo osvětlil symboliku irského tradičního prstýnku ( můj střípek vede k Buffy, přemožitelce upírů - i se seriály to zvládla).
Najděte svůj střípek:).

13.07.2014 5 z 5


Vlčí princezna Vlčí princezna Cathryn Constable

Udivuje mě, jak některé spisovatelky dokážou sprznit výborný námět ke knize. U hlavní hrdinky ani nevíte jak vypadá, až na to, že má krásné obočí. Jinak hloupější hrdinku si neumím představit. Celou knihu jsem musela krotit rozčilení z její nechápavosti. Jediná omluva by byla, že je mladá, ale pro mě taky bohužel blbá.

10.04.2014


Překroč svůj stín Překroč svůj stín Katie McGarry

Na tuto knihu se nejvíce hodí, že největší bolest nám způsobují milovaní, jaký pak nepřátelé. Nejdříve jsem si ji pletla s červenou knihovnou a to byla chyba. Spíše než Překroč svůj stín se hodí Najdi sílu jít dál. Noahův slovník stál za to ( oblíbené slovo, nasrat:), ale je krásným protikladem k Echo. Oba si navzájem pomohli a ani to nevěděli ( Collinsová si tituly zaslouží, že je svedla dohromady). Skvělá je Noahova věta : " Čím to je, že když na mě je někdo hrdý, můj život je úplně na hovno?" Jděte do ní, je to super kniha.

13.02.2014 5 z 5