11zuzik 11zuzik komentáře u knih

☰ menu

Uprdelizmus Uprdelizmus Jan Menděl

První polovina knihy se mi líbila a četlo se mi to samo. Druhá polovina už nebyl úplně můj šálek. Nejsem ani fanda toho, že je v knize používáno přespříliš vulgarismu. Asi rozumím záměru, že autor chtěl držet notu s názvem knihy, ale podle mě mohl ubrat. Každopádně kniha mě donutila přemýšlet, jak dojít k většímu vnitřnímu klidu a to věřím, že je cíl knihy.

09.12.2023 3 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Kniha se mi líbila, čtivá a příběh byl pěkně promyšlený. Více se mi líbila úvodní část z Francie, kterou jsem přečetla na jeden zátah. Trochu jsem se prala s naivitou obou postav, ale kdo ví, jak bych se zachovala já v takové situaci. Celkově knihu doporučuju, je to zajímavé čtení.

18.06.2023 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kolikrát člověk přemýšlí, co by se stalo, kdyby se v životě rozhodl jinak. Za mě skvělý námět, kniha se četla sama.

10.01.2023 5 z 5


Na vlastní kůži Na vlastní kůži Javier Moro

Zajímavý příběh o očkování proti pravým neštovicím, který je založený na skutečných historických postavách. Hlavní postavy Isabel a Balmis pěkně vykreslené. Nějaké pasáže jsou ale na můj vkus moc zdlouhavé a někdy jsem se do čtení musela nutit. Celkově ale fajn historický román.

23.07.2022 3 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Krásně to Eddie odvyprávěl. Po přečtení knihy jsem necítila smutek (jak se mi často stává po přečtení těchto knih), ale byla jsem naplněna nadějí a chutí žít. Díky, můj nový milý příteli :)

01.12.2021 5 z 5


Hovory s T. G. M. Hovory s T. G. M. Karel Čapek

Tak tohle bylo těžké čtění, ale určitě stálo za to. Četla jsem to dlouho a po velmi malých částech. Jinak to snad ani nejde. Musím T.G.M. obdivovat za jeho pokoru a vzdělanost. Kolik znalostí měl a jak je dokázal používat. A ty jeho myšlenky a filozofování. Takový poklad, co jsem objevila v knihovně. Věřím, že za pár let si knihu znova s radostí otevřu.

04.10.2020 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Občas si přečíst nějakou romantickou knížku je fajn, ale teda tohle bylo na mě až moc jednoduché. Ten začátek ještě šel, ale v druhé půlce to už začalo být decentně nelogické, občas trapné a plné klišé. Navíc hlavní mužská postava mi byla silně nesympatická. Každopádně čtivý to bylo a ten název je prostě lákavý, to se musí nechat. :)

16.07.2020 2 z 5


Doctor Who: Město smrti Doctor Who: Město smrti Douglas Adams

Doktor je prostě srdcovka, ať už v seriálu nebo v knize. :) Ale pokud bych to měla zhodnotit objektivně (pokusím se), tak za mě pěkný napínavý příběh a krásné vykreslení Doktora a jeho humoru. Věřím, že i pro čtenáře kteří nejsou (oddaní) fanoušci Doktora a třeba ho ještě vůbec neznají, se bude tento příběh líbit. A třeba mu také propadnou.

13.04.2020 5 z 5


Můžeš (po)dělat cokoli Můžeš (po)dělat cokoli Miky Škoda

Knihu jsem dostala, když jsem se vydávala novým směrem. Moc jsem od toho nečekala, ale upřímné svědectví mi po cestě pomáhalo. Co se určitě můžu učit od Mikyho je nadhled a touha jít za tím, co člověku dává smysl. Určitě zajímavé čtení od zajímavého člověka.

29.03.2020 5 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Ale jo, mně se to líbilo. Většinou takovéhle knížky moc nečtu, ale tohle byla příjemná oddychovka.

14.03.2020 4 z 5


Jacobova obhajoba Jacobova obhajoba William Landay

Až mě překvapilo, jak mě právní prostředí bavilo. Konec byl celkem nečekaný. Takže za mě byla kniha příjemné překvapení.

12.03.2017 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Začíst se do knihy už od první věty (vážně od první), tomu říkám umění autorky. Žádné přemáhání, člověk prostě nemůže přestat číst. Za mě jasných 5 hvězdiček a to ne jen pro čtivost, ale celkově kniha je neskutečná. Hned jdu hledat další knihy na toto téma.

26.10.2015 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Kniha mě nějak nesebrala. Nápad pěkný, ale to z mé strany je asi všechno. Asi jsem náročná na konce a většina konců se mi nelíbí, ale tenhle konec se mi teda extra nelíbil. Dále mi docela vadil jednodušší styl psaní. Celkově mi kniha nic nedala a ani jako většinu lidí, nevedla k zamyšlení.

15.09.2015 3 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Zajimavá kniha.

21.08.2014 4 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Nenacházím slov. Silná kniha. Četla jsem se zatajeným dechem a pořád jsem nemohla uvěřit, že takhle to fakt bylo.

26.06.2014 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvělá kniha. Velmi čtivá. Určitě se k ní ještě někdy vrátím. Na konci mi bylo líto, že knížka končí a já se s postavami musím loučit. :)

16.05.2014 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Podle mě tam bylo docela vidět, že to píšou dva. Chvilku se řešilo to a pak zase něco jinýho. Potom mi přišlo příliš zdlouhavé, když se popisovala Erikova minulost (i když nejspíš důležitá) a konec mi zas tak zázračný nepřišel. Každopádně kniha byla čtivá a nejspíš si od nich ještě něco přečtu :)

18.04.2014 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Můj první Nesbo a teda nic moc. Celou dobu jsem se musela nutit do čtení. Až v půlce knihy se konečně začalo něco trochu dít. Aspoň ten konec mi to trochu vynahradil. :)

23.03.2014 2 z 5