0197 0197 komentáře u knih

☰ menu

Tři něžná slůvka Tři něžná slůvka Nikki Sloane

Předposlední díl ze série a člověk už zkrátka ví, co má po předchozích čtyřech od knihy očekávat.

Tento pár měl na rozdíl od předešlých společnou minulost. Kyle byl tady ten dominantní, který chtěl zkusit v posteli něco nového. Ruby naštěstí byla na stejné vlně. Byla docela ostrá (narážím na její slovník) a měla zálibu v pečení makronek, což bylo hezké.

Potěšilo mě, že jsou tu stejně jako u třetího dílu oba pohledy a že se tu hojně objevoval sexuální poradce Joseph a Noemi. Došlo i na čtyřku právě s tímto párem :-).

Na plný počet to tentokrát není, protože předchozí dva páry měli za mě větší jiskru a oblíbila jsem si je více. A to zbytečné drama s přehnanou hysterickou reakcí na konci se mohlo klidně jako už vynechat.

- druhá šance
- právnické prostředí
- lehčí BDSM

11.04.2024 4 z 5


Křehké srdce Křehké srdce Mona Kasten

Do druhého dílu jsem se pustila okamžitě, protože mě samozřejmě zajímalo, jak se to bude vyvíjet dál.

Adam se pomalu vracel do běžného života. Udělal velký pokrok. Chodil na terapii, měl doma mámu a snažil se znovu hrát. Jen mi přišlo zvláštní, jak se téměř rozplynul jeho strach z doteků, protože v prvním díle to bylo několikanásobně horší a navíc se to v souvislosti s ním pořád řešilo.

Rosie se snažila nějak zpracovat, že ji Adam odstřihl. Nesmírně trpěla, ale před ním se snažila dělat, že je v pohodě, aby mu to ještě více nestěžovala. Do toho stále pracovala na své show. Její nový kolega byl skvělý.

Opět se tu ukázala zákeřnost sociálních sítí. V druhé polovině to bylo nejhorší, což Rosie, pro kterou ta nová větší mediální pozornost byla nová, nezvládala. I mě všeobecně stále udivuje, co si někteří dovolí napsat :-(.

Oproti prvnímu dílu tu byly části, které se za mě táhly (hlavně prostředek). Popisovali se stále dokola pocity a tolik mě to nebavilo. Nechci zlehčovat problémy, které měli, ale uvítala bych to více optimistické, místy to bylo dost depresivní. Od doby, co si dali už konečně pusu, se to zase rozjelo. Jen pak škoda toho rychlého konce.

Zase mě ale potěšilo, že spolu trávili více času. I ta jejich slabost pro barvení vlasů byla rozkošná.

09.04.2024 4 z 5


Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Na tuto duologii jsem byla zvědavá a netrpělivě čekala, kdy vyjde druhý díl, abych se do ní mohla pustit.

Člen populární skupiny a mladá slečna, která má svou show, kam si zve lidi z hudební branže. Za mě parádní námět, a i když nemám příliš v oblibě, když je jeden z hrdinů známá osobnost, tady mi to nevadilo. Navíc to napsala Mona Kasten, od které bych si přečetla cokoliv :-).

Jejich postupně vznikající přátelství bylo krásné a pozvolné. Byla radost sledovat Adama, jak se pomalu uvolňoval a začal se projevovat jeho humor. Rosie se měla zase komu svěřit, protože co se ohledně ní semlelo na sociálních sítích, to byl hnus, který špatně zvládala.

Oba se potýkali s psychickými problémy, které autorka popsala velmi realisticky a citlivě. Doufáte, jen že spolu to vše nakonec překonají.

Co mi trochu vadilo bylo málo fyzické interakce mezi hrdiny. Nemám na mysli přímo intimnosti, ty tu nenajdete, ale kromě těch tří vesměs krátkých schůzek se vůbec neviděli. Jako psali si a volali si, ale nějak mi to přišlo málo.

4,5*
- slow burn romantická linka
- psychické problémy
- hudební prostředí
- oba pohledy

09.04.2024 5 z 5


Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

No tak zatím poslední díl ze série Made a snad se někdy dočkáme dalšího dílu případně dalších knih.

V první části se Mila ocitá v Moskvě, která ji neuvítá zrovna nejlépe. Naštěstí se později projeví slovanská pohostinnost :-). Potkává zde Ronana do kterého se okamžitě zamiluje. Až jsem koukala, kam byla s úplným cizincem schopná zajít.

V druhé části ji Ronan unese a přemístí do svého sídla. Šarmantní potetovaný muž je pryč a místo něho je tu obávaný Ďjavol.

Mila byla nesobecká holka, kterou drželi ve zlaté kleci. Postupně se dozvídala, co byl její otec zač. Oblíbila jsem si ji, i když neříkám občas její chování bylo zvláštní, ale tak zase bylo ji čerstvě dvacet.

Ronan vládl Moskvě. Byl drsný, takový ten pořádný alfasamec a s Milou se opravdu nemazal. I když mu na ní záleželo, což ukazoval mimo jiné i tím, že myslel na její veganství. Bylo zábavné sledovat, jak se mu jedna hodná blondýna, která je posedlá žlutou barvou dostává do srdce.

Nechyběly drsné scény, ruská zima, odhalování pravdy a navíc jsem si zopákla ruštinu (když tak Ronan mluvil bylo to sexy :-). Erotické scény byly opět vydařené a našly se tu i vtipné pasáže a hlášky.

Potěšilo mě, že se do Ruska na návštěvu dvakrát vydal Christian s Giannou, protože jejich příběh u mě vede na plné čáře. Pak v oblíbenosti následuje tento a nakonec první díl.

Oproti předchozí části byla tato více dark a drsnější, což bylo super. Konec mohl být klidně delší, ale byl hezký.

4,5*
- ruská mafie
- věkový rozdíl 12 let
- instalove ze začátku, pak od nenávisti k lásce
- únos

25.03.2024 5 z 5


Tetování za trest Tetování za trest M. K. Hardy

Jak jsem k předchozím dílům měla nějakou výhradu, tak tady bych nevytkla téměř vůbec nic.

Henry byl stejně zlatý jako předchozí hrdinové. Žádný hulvát. I když to objednávání eskortu mi k němu nějak nesedělo. Jeho záliba v zahradničení byla rozkošná. Chudák, opravdu měl to tetování za trest a překonat strach z jehel mu dalo zabrat.

S tím mu naštěstí pomáhala Yumiko, která se mu to snažila co nejvíce usnadnit. Ta holka mu to poprvé dala pořádně sežrat :-). No i podruhé to nepěkně odnesl, vlastně i potřetí mám dojem :-). Byla docela střela, ale sympatická. V pár kapitolách z minulosti se nám přiblížil její nelehký život před odjezdem na Zéland.

Opět musím vyzdvihnout originální téma - tentokrát japonskou kulturu a konzervativní a zastaralé názory otce Yumiko.

Oceňuji absenci většího dramatu a konec, který byl sice rychlejší, ale v porovnání s ostatními díly nepůsobil useknutě. Po dočtení jsem si všimla toho dráčka na té krásné obálce, kterého Henry drží a který měl v knize svůj důvod.

Vyhnula bych se jen tomu označení, že se jedná o "žhavou" sérii. Sice nějaké intimnosti nechybí, ale je jich v každém dílu pomálu a jsou decentní. Něco mohlo být více rozvedené, ale nehodlám se v tom pitvat. Čtení jsem si užila.

4,5*
- novozélandské rugby
- od přátelství k lásce
- oba pohledy
- nelehké dospívání

25.03.2024 5 z 5


Rytíř Rytíř Devney Perry

No tak tato série se tedy parádně rozjíždí. Už první byl skvělý a tento ještě lepší.

Nemohla jsem se odtrhnout. Byly tady 3 hlavní věci, kterým jsem chtěla sakra přijít na kloub. Kdo zabíjel, co se stalo v té chatrči a co přesně prožil Isaiah (to se odhadnout dalo, ale i tak mě určité věci překvapily).

Genevieve prožívala nesmírně smutné období po ztrátě matky. Nechala svůj bývalý život za sebou a vzala si za manžela úplně cizího muže. Snažila se být silná, ale bylo to pro ní těžké, zvláště, když její únosce běhal po svobodě.

Isaiaha už několik let užíral pocit viny a studu. Měl neustále ztrápený výraz a oči bez jiskry a života. Nedivím se, že poté co Genevieve pustil do svého srdce (a že to trvalo) se ji z něho ještě víc tajil dech. Byl hodný s dobrým srdcem. Jen po těch událostech měl pocit, že si nic dobrého nezaslouží a nemá ženě co nabídnout.

Jejich sbližování bylo uvěřitelně a krásně popsano, ale hlavně se to mezi nimi vyvíjelo pomalinku, což musím vychválit. Na společné bydlení si museli dlouho zvykat. Líbilo se mi, jak si to v bytě zútulňovali. Měli mezi sebou už od začátku pěkné pouto, kdy se mohli o toho druhého opřít a dodat si síly, i když to bývávalo dosti rozpačité. Žhavějších chvil je tu tedy ještě méně než v Kingovi, ale tak nevadí, no :-).

Vyšetřování šlo v první půlce možná malinko do pozadí, ale to není výtka. Objevovali se tu jak předchozí tak budoucí hlavní postavy. Detektivní zápletka se tu už konečně uzavře. Epilog pak naláká na třetí díl.

- dohodnuté manželství
- nucená blízkost
- slow burn
- bývalý vězeň
- vyšetřování
- malé městečko
- oba pohledy

15.03.2024 5 z 5


Král Král Devney Perry

No, že mi to teda trvalo se do této série pustit. Ale zase letos vycházejí poslední dva díly, tak že bude série kompletní a žádné dlouhé čekání na pokračování.

Zbožňuju, když je romantika šmrncnutá nějakou krimi zápletkou. Tady to bylo zhruba půl na půl. Nějaké ty žhavější chvíle taky nechybí, ale bylo jich tu jen pár a celkem decentní :-).

Bryce byla odhodlaná rozluštit tajemství o bývalém motorkářském klubu. Bylo vidět, jak byla nažhavená něco zjistit a nic ji nemohlo zastavit. Vůbec se Dashe a jeho výhružek nezalekla.

Toho vytáčelo, že byla o několik kroků napřed, ale zároveň ho přitahovala. V minulosti se neštítil nelegálních věcí, ale nemůžu si pomoc, vůbec na mě děsivě nepůsobil. Skoro bych ani nevěřila, že by byl schopný se podílet na nějakých vraždách.

Pořád se tu něco dělo. Bavila mě ta atmosféra menšího městečka i místních novin. Bryce s Dashem celkem rychle podlehli vzájemným sympatiím. Klidně se to mohlo ještě trochu natáhnout. Ale ty části, kdy mu vařila a on ji skládal prádlo a myl nádobí, byly rozkošný.

Druhý díl je nutnost, protože tady se odpovědí nedočkáme a krimi zápletka pokračuje.

- rodinná tajemství
- vyšetřování na vlastní pěst
- z nepřátel kamarádi s výhodami
- oba pohledy
- vražda

15.03.2024 5 z 5


Svadba na blind Svadba na blind Teagan Hunter

Tak přišel na řadu druhý sexy hokejista. Naštěstí dalších pět zbývá :-). Tentokrát tu byla středobodem příběhu neplánovaná a v opilosti zpunktovaná svatba ve Vegas. O tom jsem ještě nečetla.

Ryan byla veselá, vtipná a energetická. Rhodese od samého začátku moc nemusela, ale jaksi to přehnala s pitím a pak to byl její muž :-). Nesedělo mi, že měla problém vyjít s penězi. Bylo zmíněno, že ji youtube a instagram vydělává měsíčně tisíce dolarů. Ale co já vím o cenách v USA.

Rhodes byl poznamenaný událostí z mládí po které mu zůstala nepěkná jizva na obličeji. Byla to první věc, které si lidi všimli. Skoro se neusmíval, ale naštěstí s příchodem Ryan se to začalo zlepšovat. Bylo mi smutno, jak tvrdil, že je ošklivý, zvíře a že ho žádná nebude chtít.

Stejně jako předchozí díl byl i tento čtivý, vtipný a ani nějaké ty žhavější chvíle nechyběly (škoda jen některých slov - na to nejsem u slovenského překladu zvyklá a první díl byl v tomto v pohodě). Líbilo se mi jak si říkali "muži" a "ženo". Předchozí pár se tu hojně vyskytoval stejně jako ostatní z týmu. Jen to opět bylo rychlé. Líbilo by se mi více z jejich soužití v domě a delší natahování než na to vlítnou. Ale to je zkrátka tím nízkým počtem stran. Ještě musím zmínit babču Ryan, to bylo číslo :-).

- kráska a zvíře vibes
- hraní si na manžele
- zjizvený hlavní hrdina
- bručoun a sluníčko
- oba pohledy
- hokejové prostředí

07.03.2024 4 z 5


Pukom do srdca Pukom do srdca Teagan Hunter

Sedmidílná série o sexy hokejistech? To vypadá více než skvěle :-).

U Harper se mi líbila ta její posedlost a vášeň k hororům. Její podnikání bylo nevšední. Díky tomu, že ve tmě špatně vidí, málem srazila Collina, kterému pak nabídla svezení.

Collinovi vyhovovalo, že ho Harper nepoznala. Užíval si anonymitu a její hokejovou nezainteresovanost. I když ji to pak v určitém okamžiku říci měl. Neměl zrovna nejlepší období a užíval si, jak mu konverzace s ní vždy zvedla náladu.

Oba byli sympaťáci. Collin nebyl žádný playboy, což je fajn. Naplánoval opravdu rozkošné první rande. Jen škoda, že v knize nebylo více dalších schůzek. To mi tam chybělo. Ale chemii měli mezi sebou od prvních stran a ta romantika byla taková rozkošná. Závěrečné drama se naštěstí vyřešilo rychle, což mi vyhovuje.

- tajná identita
- hráč NHL
- online seznamka
- nezávazný vztah
- oba pohledy

07.03.2024 4 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Tak tahle mafiánská série se skvěle rozjíždí. Snad bude brzy další díl.

Nessa se do mafiánských aktivit své rodiny vůbec nezapojovala. Byla mladá, věnovala se baletu a byla takové to zlaté dítě (ale nerozmazlená). Měla laskavou povahu a každý si ji za krátko oblíbil.

Mikolaj byl oproti tomu drsný gangster se smutnou minulostí, který měl v plánu pomstít svého otce. Zpestřením byl jeho vzhled. Byl hubený, neopálený a plavovlasý, což se často nevidí.

Asi to bude znít divně, každopádně obou ten únos prospěl. Nessa si zvykla jak na Mikolaje tak i na nové prostředí a tato kombinace ji inspirovala k nové choreografii. I Mikolajovi se začala jeho malá baletka dostávat pod kůži a začal se pomalu zamilovávat. I když ji v celém domě neustále sledoval, nikdy se k ní nechoval hrubě ani násilnicky.

Oproti prvnímu dílu se tu zlepšil překlad intimních scén, kterých tu bylo tak akorát a byly vydařené.

Osobně bych uvítala, kdyby mezi nimi bylo ještě více interakce, třeba další večeře a ták. Jinak si ale nemůžu stěžovat, přečetla jsem to skoro na jeden zátah.

4,5*

- únos
- gotické sídlo
- protiklady
- menší věkový rozdíl (7 let)
- polská, ruská a irská mafie
- oba pohledy
- kráska a zvíře vibes

06.03.2024 5 z 5


Boss a ja Boss a ja Sara Mia Velinská

No páni. Naprosto perfektní kniha od začátku do konce. Měla jsem chuť si ji hned přečíst znovu.

Izabela byla mladá soudkyně, která svou práci brala velmi zodpovědně. Sváděla vnitřní boj, protože přeci - soudkyně a bývalý zločinec to nejde, ale přitažlivosti od samého začátku se nedalo odolat. Jediné co mě u ni v jeden moment zarazilo, bylo jak reagovala na Marcelovo podnikání a jistá naivita, že už má poctivé praktiky. Ale to je jediné a jinak mi byla celý čas sympatická.

U Marcela jsem si oblíbila všechny jeho stránky osobnosti. Inteligentní, mocný boss, kterému stačil jeden pohled, aby si sjednal respekt. Často z něj šel strach a opravdu tu empatii dokázal vypnout. Byl to ale i milující a hravý otec. Ke všemu manuálně zručný. No a ta stránka, kterou ukazoval Izabele? Dával ji pocit, že je jediná na světě, milovaná a vzácná. Páni, dlouho na něj budu vzpomínat.

Kniha má téměř 600 stránek, ale vůbec jsem se nenudila. Nechyběli vášnivé chvíle, romantické okamžiky, šokové a napínavé momenty a dokonce jsem si i pořádně pobrečela, až jsem si musela dát pauzu (a zapít to). To se mi nikdy v takové míře nestalo. Vše tu klapalo a bylo to vymyšleno dokonale.

Potěšilo mě, že tu pokračuje příběh Andreje a Niny. Zjistíme jak si žijou a co se u nich děje.

U posledních stran jsem snad ani nedýchala. Jako klidně bych ještě jeden epilog snesla, ale i tak to mi to stačilo.

05.03.2024 5 z 5


Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

Jestli jsem k prvnímu dílu měla nějaké výhrady, tak tento druhý jsem hltala od začátku do konce. Bylo to perfektní a návykové.

Prvních cca sto stránek bylo věnováno minulosti. Konkrétně se tu shrne 7 let. Obávala jsem se, že to bude nuda, ale ani náhodou.

Gianna to neměla v životě jednoduché. Proto občas sklouzla k drogám. Škoda, že jsme se nedozvěděli více o její minulosti. I přes to, co zažila, ať už v dětství nebo manželství, zůstala laskavá a vtipná. Měla i super styl oblékání. Na okolí působila výstředně, často jako drsňačka, ale uvnitř byla křehká a zranitelná.

Christian byl ten typ muže, který měl okolo sebe takovou tu temnou, děsivou a chladnou auru. Na venek působil, že ani přílet mimozemšťanů by nehnul s jeho lhostejným a klidným postojem :-). I u něj bych ocenila více informací z minulosti a jak se dostal k práci pro FBI. Mimochodem, ta jeho ruština byla dost sexy. Vlastně všechno na něm.

Co se týká té Christianovi posedlosti, tak to je kapitola sama o sobě. Tady kniha dostála svému názvu. Fakt to bylo šílený. Ty věci, co kvůli ni udělal nebo jak porušil své zásady. Ve skutečnosti děsivý, ale takhle v knize, to prostě žeru. Ať toho moc neprozradím, zmíním jednu věc. Jako ten chlap nosil její gumičku do vlasů tři roky na zápěstí a krmil tak svou posedlost :-).

Mezi policajtem a malyškou byla brutální chemie hned od začátku. Intimní scény byly vydařené. Sledovat jak bordelářka Gianna narušuje Christianův pořádek bylo skvělý a jejich slovní výměny ještě lepší.

Scény, kdy se o ni Christian staral byly nádherný. Ten chlap uměl překvapit něhou a ohleduplností. Líbilo se mi, jak to mezi nimi postupovalo. Zkrátka, ať to neokecávám - celý jejich vývoj vztahu byl perfektní.

Co se týká mafie, první díl ji obsahoval více. A to není výtka, spíš jen konstatování. No jsem zvědavá na třetí díl. Už včera jsem ho měla mít přečtený :-).

- extrémně posedlý hl. hrdina, který se zamiluje první
- traumatická minulost
- oba pohledy
- dotkni se ji a zemřeš (nebo spíše řekni o ní něco urážlivého a skončíš s kulkou mezi očima)

16.02.2024 5 z 5


Blue: Kdekoli mě najdeš Blue: Kdekoli mě najdeš Nikola Hotel

No pane jo. Už první díl mě nadchl a překvapil a tento byl ještě lepší. Určitě si obě knihy zaslouží větší pozornost.

Jane se snažila poprat se vším nepěkným a smutným, co se jí poslední dobou v životě přihodilo. Působila vyspěleji než na 19 let. Aby toho nebylo málo, lezl ji krkem v bistru jeden blbec v polokošili.

Podle anotace jsem čekala, že Alex bude takový ten typický bad boy, ale to vůbec. Choval se sice povýšenecky, pořád trousil ironické poznámky, ale brzy zjistíme, proč se schovával za ironií.

Děj příjemně plynul a já se nemohla odtrhnout. Postupně se začali sbližovat, i když Alex byl tvrdý oříšek, ale nedalo se mu divit. Vidíme, jak vše vnímá, jak při běžných zvucích trpí a co vše na něm "lidová" výchova zanechala. Bylo to hrozný. Jedna věc mě pak na něm docela překvapila, ráda bych napsala co, protože se to v knize u hlavního hrdiny často nevidí, ale byl by to spoiler, tak bohužel pomlčím.

Líbily se mi části, kdy Jane bydlela v divočině i to, jak si přáli různé nepříjemnosti. Některé byly originální a fakt otravné :-). Grafické zpracování uvnitř knihy bylo krásné, jen pak škoda toho množství překlepů.

Ke knize se vrátím. Autorka zvolila zajímavé a neokoukané téma a vše něžně a s citem popsala. V těch množství vysokoškolských romancí (nejen od německých autorek) tato v dobrém vyčnívá. Dočkáme se i nějakých těch intimnějších momentů. Sice to stejně jako u prvního dílu nedotáhli do konce, ale nevadí :-).

- oba pohledy
- od nenávisti k lásce
- problematické vztahy s rodinou
- trauma z dětství
- slow burn

14.02.2024


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Na další díl jsem se samozřejmě těšila. Jsem ráda, že tímto to nekončí a před koncem loňského roku v Německu vyšel ještě šestý díl, tak snad se brzy dočkáme překladu.

Leonie přijela na praxi do pivovaru, ale její plány doslova lehly popelem. Ta její záliba v řemeslném pivu mě bavila. Dokázala se o tom pořádně rozkecat. Konečně žena, co má ráda pivo :-).

Sam byl sympaťák. K tomu svobodný otec, což mu ještě přidalo na atraktivitě. Navíc rád a výborně vařil. Tu jeho tajnou surovinu do guacamole jsem zkusila a dobrý :-).

Padli si do oka téměř hned. Sam už nechtěl žádný flirt. Hledal něco stálého, myslel na dcerku a Leonie tam byla jen dočasně. Bránil se tomu statečně :-). Četlo se to stejně jako předchozí díly samo, rychle a najednou byl konec. A opět hodně zrychlený konec. Což mě fakt štve. Nechybělo pár decentně popsaných vášnivějších chvilek, ale fakt jenom zlehka na pár odstavců :-).

Celá série je pro mě srdcovka. Nejvíce se mi líbili Nové začátky a pak hned v těsném závěsu následuje tento. I když už je to nějaká doba, co jsem začátky četla a možná by se pořadí upravilo, kdybych se konečně dostala k rereadingu.

Mám jen jedinou výtku a to, že by neuškodilo některé věci více rozepsat a jít do hloubky. Až na postavy ze třetího dílu se tu v celkem větší míře objevili všechny předchozí páry, což mi udělalo radost.

13.02.2024 5 z 5


Impulz Impulz Michaela Zamari (p)

Nalákaly mě pozitivní ohlasy a obálka. Té se nemůžu vynadívat. Škoda, že se u nás slovenským autorkám nedostává tolik pozornosti, protože si ji zaslouží. Za mě bude tato kniha patřit rozhodně mezi nejlepší za letošní rok a ráda se k ní vrátím. Sedlo mi tu naprosto všechno.

Ocitneme se v prosluněném Španělsku, kde Riley pozná kolegy otce a mezi nimi i Connora. První setkání sice bude takové zvláštní, ale to se vzápětí vysvětlí.

Riley byla vyspělá a pokorná žena se zajímavou prací. Bavil mě její bohémský styl oblékání i její záliba v náramcích. S otcem neměla nejlepší vztah a měla před ním tajemství. Zato kámoš Ali, tak ten byl boží.

Connora jsem si celou dobu představovala podle obálky. Bral jako dar, že znovu našel spřízněnou duši a zamiloval se. Měl to v hlavě srovnané, i když po příchodu Riley se mu to trochu rozhodilo :-). Nepotřeboval střídat ženy a už si v životě něco zažil. Byl zralý, diplomatický a velmi, velmi charismatický. Ještě dlouho na něj budu vzpomínat a zařadím si ho k nejoblíbenějším knižním hrdinům.

Romantická linka byla nádherná. Oba mi přirostli k srdci. Každý jejich rozhovor přirozeně plynul a i když se znali chvíli, mně i jim to připadalo jako by to bylo daleko déle. Nemohla jsem se dočkat, co bude na další stránce.

Vychválit musím samotné intimní chvilky. Nebylo jich tu hodně, ale když už k něčemu došlo, bylo to velmi pěkně a s citem popsané. Vášnivé a sexy, ale přitom reálné. Žádné nadlidské několikahodinové výkony. Byla z toho cítit láska, něha a vzájemné souznění.

V celé knize se kromě různých míst a atrakcí, které sama autorka navštívila vyskytuje i množství inspirativních myšlenek. Mám jen jedinou drobnost, která mi nesedla a to menší smyslný zážitek, který nastal za zvláštních okolností a pak na to nepřišla skoro vůbec řeč.

Epilog byl překrásný a pokud autorka napíše knihu o jedné z vedlejších postav, což nevyloučila, tak si ji přečtu.

- oba pohledy
- věkový rozdíl 15ti let
- otcův nejlepší kamarád a obchodní partner
- vztah otce a dcery
- převážně prostředí Španělska

25.01.2024 5 z 5


Zas tak moc souzeni si nejsme Zas tak moc souzeni si nejsme Meghan Quinn

To je panečku série. Tři sexy, šarmantní a bohatí bratři, kteří spolu řídí firmu a postupně nacházejí tu pravou.

JP byl od prvních chvil zakoukaný do majitelky firmy na udržitelné organizování. Bohužel ji jaksi nedokázal přimět, aby ho neviděla jen jako playboye, který se nechce usadit. To jak pomáhal holubům a jak se při mluvení o nich uměl rozvášnit bylo vtipný a rozkošný. Byl to muž snů. Věnoval pozornost všemu, co Kelsey řekla.

Kelsey byla romantička, která hledala spřízněnou duši. Občas mě vytáčela, jak mu nechtěla dát šanci a dost věcí si domýšlela, ale na druhou stranu nějak ji nedal najevo, že by stál o vážný vztah. Ten její podcast byl super. Tím, že skoro ve třiceti ještě nenašla toho pravého si myslela, že je s ní něco špatně a bojovala s tím, že není dost dobrá.

První díl byl vtipný od samého začátku. Tady takových 150 stránek trvalo, než se to pořádně rozjelo a než jsem se začetla, ale jakmile odjeli na služebku, už to mělo ty správné grády. To drama na konci mi popravdě úplně nesedlo. Ale zase epilog neměl chybu.

V celém díle se objevovali Huxley i Lottie a vlastně i Breaker. Jedná se o romantickou komedii s pár dost trapnýma scénama, kdy se zasmějete. JP byl opravdu miláček. Zatím je mým oblíbeným bratrem.

- služební cesta
- slow burn
- kolegové
- miliardářská romance
- oba pohledy

25.01.2024 4 z 5


Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Série Off Campus je jednou z mích nejoblíbenějších sérií. A ani po loňském rereadingu se nic nezměnilo. Je to zkrátka srdcovka a ráda jsem si něco nového o všech párech přečetla.

Nejvíce se mi líbily příběhy Tucka + Sabriny a Grace + Logana.

Tuck se Sabrinou si tedy užili líbánky. Ježiši. Co jim se tam dělo :-). Hlavně že to ve zdraví přežili. Vůbec se Sabrině nedivím, že začala sepisovat závěť.

Grace s Loganem bojovali s tím, že se často nevidí. Vyrazili slavit Silvestra jinam a že to teda stálo za to :-). Oba měli pořád stejný smysl pro humor jako v Omylu a možná to bylo právě tím humorem, ale přišlo mi že ze všech párů byli nejrozkošnější :-).

Dean se chystal udělat něco, co Allie zatím nechtěla. To jak si to na začátku nacvičoval bylo k popukání, o to více mě mrzelo, jak se to pak vyvinulo.

U Hanny mi nesedělo, jak pořád tvrdila, že není vhodná chvíle, aby řekla Garettovi jednu novinku. Tady to bylo nejvážnější. Škoda, že jsme se nedozvěděli, jak určité věci dopadly, ale třeba to bude v knize The Graham effect.

Co se týká posílání Alexandera, tak to bylo legrační. Vůbec mi to nepřišlo trapný, jak se občas v komentářích zmiňuje. K té partičce to sedělo.

Ještě mě potěšilo, že se tu buď přímo objevili nebo byli aspoň zmíněni všichni z navazující série Briar U. Já jako fanoušek série jsem tento díl ocenila a uvidíme třeba se dočkáme něčeho dalšího, i když si myslím, že spíš už ne.

25.01.2024 4 z 5


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Do druhého dílu jsem se pustila hned po dočtení Haky. Tady jsme se na začátku dozvěděli, jak se to s Lily a Alekem vyvíjí a i dál měli opravdu hodně prostoru, což se mi líbilo, když vezmu v potaz, jak jejich kniha rychle skončila.

Jack neprožíval nejlepší období. Měl zdravotní potíže, kvůli kterým nemohl dělat sport, který celým srdcem miloval. Jednoho dne narazil v baru na Riley. Ta měla taky své problémy, hlavně kvůli bratrovi. Pracovala a ještě studovala jazyky. Sympatie byly od prvních chvil vzájemné a tak se začali vídat.

Líbilo se mi jejich postupné oťukávání a jak to mezi nimi přirozeně plynulo. Byly tady jako zpestření po celý příběh novinové články. Velmi originální. Ovšem co mě naštvalo a nějak to nedokážu překousnou je to, co Riley udělala Jackovi. Bylo mi ho tak líto. Byl tak zlatý. Navíc, když pak vyšlo najevo, že to nebylo poprvé, tak od té doby mé veškeré sympatie k ní vyprchali. A knížka mě pak už tolik nebavila, i když ke konci se to mírně zlepšilo. Snažila jsem se ji porozumět, ale moc mi to nešlo.

Váhám s hodnocením, ale vidím to na 3,5* a opravdu škoda, že tu nebyla jiná zápletka, protože autorčin styl je příjemný. Konec byl rychle utnutý, ale tak snad v dalším díle se s nimi setkáme.

11.01.2024 4 z 5


Lovec Lovec L. J. Shen

Tak tahle série se tedy skvěle rozjíždí. Odstartoval to nultý díl se Sparrow a Troyem a tento se zaměřuje na jejich dceru. Ve třetím pak dostane prostor jejich syn Sam.

Sailor dřela, aby se dostala na olympiádu. To, že se věnovala lukostřelbě bylo originální. Bohužel při tom zapomínala žít. Potřebovala mediální pozornost, a tak se musela sestěhovat a dohlédnout na Huntera.

Ten byl ze začátku jen rozmazlený synáček bohatých rodičů, kterého zajímali pouze holky a večírky. Postupně ale dospíval a ukazoval, co se v něm skrývá. Nebyl chladný jako jeho bratr a ani hloupý, jak si o sobě myslel.

Bylo tu plno fakt vtipných přirovnání a hlášek (hlavně od Huntera) a zpestření v podobě vyšetřování na vlastní pěst. Oba se postupně měnili vlivem toho druhého. Na konci to do sebe zapadlo a bylo to promyšlenější než se zdálo. Erotiky tu je akorát. Vlastně jen pár scén, ale dost povedených.

V čem je L. J. Shen naprostá jednička a už se mi to u ní potvrdilo několikrát, jsou hlavní mužské postavy, kterým i přesto jací jsou stejně držíte palce a na konci je zbožňujete.

Výtku mám k jejich věku 18 a 19 let. Působili o pár roků starší. Obávala jsem se epilogu. Autorka má ve zvyku to až moc přehnat, ale tentokrát vůbec.

4,5*
- protiklady
- spolubydlení
- od nepřátelství k lásce
- dědictví
- oba pohledy

10.01.2024 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Předchozí autorčiny knihy jsem si oblíbila. A to hlavně díky milému a čtivému stylu. A ne jinak tomu bylo i tady.

Lily byla velmi šikovná a dokázala chlapy pěkně srovnat. Měla jednu specifickou zdravotní vadu a detailně se tu nahlédne do jejího bohužel ne vůbec lehkého každodenního fungování.

Alexander se u prvního setkání jevil jako pěkný bručoun, ale po tom, co ho po zápase jedna blondýnka napravila už vůbec žádný protiva nebyl. Byl velmi hodný, nápomocný a gentleman.

Nemám ráda, když jedna z hlavních postav chodí velkou část knihy s někým jiným a já jen netrpělivě čekám, kdy už to skončí. Tady to trvalo dlouho. Alex i Lily byli spolu rozkošní a měli plno krásných kamarádských chvil, ale pořád tu byl Ben. A když už konečně nebyl, tak kniha pomalu končila a neužila
jsem si je dostatečně jako pár. Konec byl pak rychlý a kdybych hned nezačala druhým dílem, kde se plno věcí dovysvětlí a dostanou tu hodně prostoru, byla bych více naštvaná.

Co musím vyzdvihnout bylo pěkné sesterské pouto, samotné fyzioterapie a ragbyový tým (jo s Jackem byla sranda).

- sportovní prostředí (novozélandský rugbista)
- oba pohledy
- londýnské prostředí
- od přátelství k lásce a dá se říci slow burn romantická linka ( i když, jak se to vezme, mistrovství trvalo jen 2 měsíce )

08.01.2024 4 z 5