0001260 0001260 komentáře u knih

☰ menu

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Bohužel se potenciál zajímavého světa utopil v moři bezduchého plácání, a nejen toho slovního.

21.11.2022 1 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Do dalšího dílu jsem se po dočtení jedničky pouštět nechtěla, ale nakonec mi to nedalo. Je to asi stejný sebedestruktivní reflex, jako když vás něco nutí čichat ke zkaženému mléku nebo sahat na rozpálenou plotnu. Pořád však platí hodnocení z prvního dílu. Prostě čtete o úmorném a naprosto toxickém vztahu, ale tentokrát se mi to líbilo o fous víc. Hlavní postavy se totiž aspoň začaly tvářit, že na sobě začnou pracovat. Za to jednu hvězdu nahoru a já si jdu snad přečíst i tu trojku.

02.08.2022 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Úmorné.

07.03.2022 2 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Podle hodnocení a komentářů tady jsem asi četla jinou knihu :) Děj se neskutečně táhnul a hlavní hrdina mi byl vyloženě nesympatický. Na jednu stranu prezentovaný jako nelítostný chladný zabiják, ale s Dianou to byl takový mazlík. Taky nemám ráda love story, kde aby mohla ústřední dvojice zůstat spolu, klidně dá všanc všechny a všechno kolem sebe. Zkusím dát šanci ještě seriálu, ale do dalších knih se asi pouštět nebudu.

P.S. Nevím, co má autorka furt s tím vínem, ale většinu knihy jsem si připadala jak na sommeliérském kurzu :D

12.02.2022 2 z 5


Navždy mrtví Navždy mrtví Charlaine Harris

Za mě hezké a důstojné ukončení série. Dávám autorce velké plus, že začala některé vedlejší linky postupně ukončovat už v předchozí knize a nenechávala vše na posledních pár stran. Hlavně jsem nadšená, koho si Sookie z toho zástupu nápadníků nakonec vybrala. Fandila jsem mu už dlouho.

25.06.2021 4 z 5


Lara Lara Bertrice Small

Říct mně víla kmotřička, že se mám nechat prodat, zneužívat a pak s radostí osouložit vše, co náhodou potkám, tak ji pošlu do háje.

16.03.2021 1 z 5


Mega hustej nářez Mega hustej nářez František Kotleta (p)

No, babička mívala takové rčení: Co je moc, je moc i celá kráva do polévky. Myslím, že to na tuto knihu sedí dokonale. Do dalšího dílu se už určitě pouštět nebudu.

13.10.2020 1 z 5


Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Daniel Prokop

Kniha mi vlastně nepřinesla skoro žádné informace, ke kterým bych se už někdy nedostala. Ale takhle pohromadě a v souvislostech to na mě působilo jako rána pěstí na solar.

28.09.2020 5 z 5


Sestra volavek Sestra volavek Luisa Nováková

Nádherná rytířská romance psaná lehkým a poetickým jazykem. Četla jsem ji jako dítě a mnoho let sháněla po antikvariátech. Konečně se mi dostala do ruky a můžu ji schovat do knihovny pro svého potomka.

16.08.2020 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Přečteno jedním dechem. Ale spíše proto, abych měla tenhle bizár co nejdřív za sebou. Příběh byl strašně prvoplánový a místo očekávaného mrazení v zádech, jsem byla jen zhnusená nad psychopatickým chováním hlavních postav, všech.

12.08.2020 2 z 5


Emma Emma Jane Austen

Nevím, jestli se někdo ztotožní s mým názorem, ale v průběhu celé knihy jsem měla chuť postupně profackovat snad všechny hlavní postavy...

12.11.2017 3 z 5


Želary Želary Květa Legátová (p)

Strašné, ale krásné.

19.02.2017 5 z 5


Vrah z města meruněk: Příběhy z Turecka Vrah z města meruněk: Příběhy z Turecka Witold Szabłowski

Pro mě skvělé nahlédnutí do ne/všedního světa Turecka a především do mentality Turků.

02.10.2016 5 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Upřímně, první kapitola mi zcela zničila zážitek z knížky, protože poměrně jasně nastínila děj dalších 20 let. Místo toho, abych se knihou postupně prokousávala a užila si ji, mi bylo jen smutno nad marností počínání hlavních postav a vůbec se mi ji nechtělo dočíst.

Malá rada pro ty, co to ještě nečetli - pokud si chcete knihu opravdu užít, první kapitolu si zařaďte až jako předposlední. Kdybych to tak udělala já, byla bych opravdu napnutá, ponořená do děje a knihu si užila mnohem mnohem víc.

21.09.2016 3 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Cvokhaus.

16.07.2016 4 z 5


Dopis pro krále Dopis pro krále Tonke Dragt

Naprosto úžasná dobrodružná kniha. Jsem ráda, že se mi po tolika letech opět dostala do rukou. Schovám do knihovny pro své potomky :)

27.06.2016 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Jediná kniha z celé trilogie, která mi konečně dávala smysl. První dva díly byly prakticky jen o tom, jak je ZLOSIN vystavoval naprosto nesmyslným a nelogickým testům, které mi i s informacemi z třetího dílu přijdou totálně mimo mísu, a autor se ani nesnažil naznačit proč to všechno... hlavně aby to bylo čtenářsky zajímavé. Tímto dílem si to u mě spravil.

21.06.2016 3 z 5


Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Murakamovsky "roztomilá" epizodka, která skvěle zapadá do jeho světa. U mě spokojenost a tleskám provedení knihy. Kdo má od Murakamiho něco načteno, nemůže být zklamán.

31.01.2016 4 z 5


Údolí úžasu Údolí úžasu Amy Tan

O knihu jsem se zajímala především kvůli zajímavému prostředí. Myslím, že by knize rozhodně pomohlo proškrtání některých pasáží. Především sáhodlouhých litanií o komplikovaném a nešťastném vztahu matky a dcery, které se neustále opakovaly ve všech třech generacích. Přesto mě kniha nechala nahlédnout do exotického prostředí Šanghaje na počátku 20. století, za což jsem autorce vděčná.

23.11.2015 3 z 5


Florence a Giles Florence a Giles John Harding

Jedním slovem, šílené. Znáte ten pocit jak vás něco nutí se napjatě ohlédnout přes rameno? Přesně takový pocit mám z této knihy. Ale stejně jsem musela do noci číst a za každou cenu to dočíst.

18.10.2015 4 z 5