Tyet Online Tyet diskuze u autorů

☰ menu

Jozef Karika

Detektivky autor píše dobře, děj odsejpá, je to napínavé, ovšem naději či dokonce dobrý konec u něj nehledejte. Pokud přečtete Brány Meonu, Zóny stínu nebo Kurz praktické magie, tak vám musí být jasné, že je to prostě černokněžník se vším, co k tomu patří. Číst ho je možné, ale hlídejte si záda a vězte, že ďábel žere naivky :)

27.08.2022


Francine Oomen

Francine Oomen napsala a nakreslila vtipnou komiksovou knížku o ženském přechodu. Můj manžel dělal sazbu a grafickou úpravu a tak se mi dostala do rukou, asi by mě nikdy nenapadlo si ji koupit. Autorka se v tomhle nelehkém období potýkala nejen se zdravotními nepříjemnostmi, ale i velkou osobní krizí, úmrtím maminky, bolestnými vzpomínkami z dětství a rozchodem s přítelkyní. Všechno ale podala s humorem a sebeironií. Knížku přečtete za hodinu a je hezkým dárkem pro všechny ženy středního věku.

16.12.2018


Lindsey Davis

Autorka je Britka s oxfordským vzděláním a je to sakra znát. Výtečný vypravěčský talent, suchý britský humor a spousta zajímavých informací o době, kdy Řím byl skutečná velmoc. Navíc váš mozek nebude zahálet, autorka předpokládá, že v hlavě něco máte a nepíše polopatě, což mi je rozhodně sympatičtější než když autor předpokládá, že jste blb. Některé příběhy z řady jsou dobré, jiné slabší a některé brilantní. Rozhodně patří k mým oblíbeným.

16.06.2017