pobijecmuch pobijecmuch diskuze u autorů

☰ menu

Jiří Matyskiewicz

Shigor Birdman se více jak po 12 letech vrátil k psaní a rovnou to má být série (Stará béčková legenda). Tak se budeme těšit, že nám předloží opět výborné čtení.

17.04.2023


Greta Thunberg

Dnes (19.1. 2023) článek - "Všechno jen zinscenované? Video Grety s policisty vyvolává emoce." (protesty proti rozšíření těžby hnědého uhlí nedaleko německé obce Lützerath)
..... vše je jedna velká „klimatická show“ a „policejní herci“ jsou její součástí.
To se normální člověk fakt musí už smát, nebo plakat, jaké je to inšpiratívne dievča.

19.01.2023


Radka Třeštíková

Autorka bestsellerů na sebe na zahájení filmového festivalu v Karlových Varech 2022 strhla pozornost, když dorazila ve velmi odvážném modelu, který neodpovídal předepsanému dress code.
"Na krku obojek pro psa, v nose kroužek na vodění krav a model jako Jane z Tarzana." :-)

04.07.2022


Honza Hlaváček

Hantec a hvězdný prach z bažanta. Na Šelepce pokřtili Hlaváčkovo To nechceš.
https://brnensky.denik.cz/ctenar-reporter/hantec-a-hvezdny-prach-z-bazanta-na-selepce-pokrtili-hlavackovo-to-nechces-20220.html

11.06.2022


Joanne Rowling

Autorka, která ví jak udržet pozornost:
https://www.lidovky.cz/orientace/kultura/rowlingova-si-neda-pokoj-jeji-nova-kniha-je-pod-palbou-kritiky-kvuli-pribehove-lince-proti-translide.A200915_115121_ln_kultura_jto

https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/rowlingova-harry-potter-antisemitismus.A220105_110148_filmvideo_tbr

06.01.2022


Radka Třeštíková

Rozchod Radky Třeštíkové s manželem.
Tak se jen potvrdilo, to co se šuškalo už v roce 2019 na StarDance.

20.04.2021


Joanne Rowling

Možná dobrá vypravěčka, ale nechápu, proč tak dává pořád o sobě vědět.
Provokace, nebo její hloupost?
- Emma Watson vyrazila do boje proti J. K. Rowling. Na kontroverzní tweety zareagovala vlastním prohlášením.
- Lidé, kteří menstruují? Že by ženy? Rowlingová to schytala. I od Radcliffa.

13.03.2021


Charles Whiting

Jednotlivé díly např. série SS Wotan jsou napsané jak přes kopírák. Liší se pouze místo, zadaný úkol a výsledek. Hlavní postavy série jsou nepřemožitelní a neprůstřelní. Jinak se opakují v každém díle úplně stejné hlášky a stejné popisování. V každém díle se opakovaně s chutí bojuje, shání jídlo, chlast a ženské. Neustálé popisování jak jedna z postav dokola pšouká po třech dílech přestane bavit. V knihách je až moc historických a technických nepřesností. Charles Whiting ze začátku možná napsal pár dobrých knih, ale časem začal asi být senilní a zapomněl, že se neustále opakuje.
Osobně volím spíše kvalitu před kvantitou a po několika přečtených jeho knih o Wotanu, doporučuji spíše např. Josefa Fraise. Je to rozhodně kvalitnější literatura.

29.05.2020


Radka Třeštíková

Nejsem žádný fanda této autorky. Vlastně jsem nečetl žádnou její knihu, protože nejsem cílovka. Poznal jsem ji, až v letošní soutěži StarDance. To, že není velká tanečnice pominu, ale hodně mně vadilo její někdy až vulgární vystupování a slovní projevy. Jo hold, jsme jenom lidé, kteří ve skutečnosti můžou být úplně jiní.

10.11.2019


Leoš Kyša

Uživatel Gustik5 to napsal za mně. A reakce už žádná. :-)

27.04.2019


Joanne Rowling

Bylo by dobré kdyby J.K.R. se raději věnovala tomu čemu rozumí, tedy psaní knih. Její obviňování ostatních z rasismu a sexismu je hloupé, resp. naivní jako sama ona.

12.09.2018


Leoš Kyša

fes: když jsem byl děcko, také jsem věřil na Ježíška.

22.02.2018


Leoš Kyša

Diskutovat o tom zda Kotleta je Kyša, nebo není, je myslím už dávnou historií. Stačilo se osobně dostavit na besedu a autogramiádu Franty Kotlety v předvánoční době loňského roku, nebo se lépe podívat po netu. :-)

03.02.2018


Miloš Urban

Miloše Urbana jsem si kdysi spletl s Honzem Urbanem a čekal jsem fantasy knihy. Bohužel, nedočkal jsem se. Tento autor moc populární není, viz hodnocení jeho knih. Z jeho díla stojí za úvahu snad jen Lord Mord a ostatní romány jsou pouze pro jeho skalní fandy.
Mildo, až opravdu něco dobrého napíšeš, tak pošli zprávu.

22.07.2016


Pavel Hajný

Autor známých knih o rodině Tomáše Baťi, ale už málo kdo ví, že je autor scénáře k celosvětovému úspěšnému filmu Sexmise.

19.06.2016


Ladislav Hruška

Kuchařky tohoto pana učitele jsou jako v literatuře knihy E. L. James. No, prostě odpad a literární žumpa.
Jeho znalosti z chemie a biologie, asi určitě vkládá i do svých receptů. Jeho vzor je firma Tricatel z filmu Křidýlko nebo stehýnko.

11.02.2016


René Melichar

http://renemelichar.blog.idnes.cz

12.08.2015


Sylvia Day

Autorka scifi ? To kde jste na tom byli ? Možná tak ještě romantické paranormal fantasy, ale v cz žádná není známá.

22.09.2014


Andy McDermott

Andy McDermott je ve světě známý svou dobrodružnou sérií o archeoložce Nině Wild a vojenském vysloužilci Eddie Chase. Série "Nina Wilde a Eddie Chase" k roku 2014 obsahuje již 10. pokračování. Do češtiny byly přeloženy pouze první tři díly. Nakladatelství Domino potom přestalo s dalším vydáváním těchto dobrodružství a svůj plán nasměrovalo na módní hity této doby - což jsou různé nesmyslné literární braky o upírech, sukubách, atd.

04.09.2014


Marie Wagnerová

Kája Mařík a Řídících Márinka, to bylo pro naše babičky něco jako pro dnešní "holátka" Harry Potter a Hermiona Grangerová.
A spisovatelka Wagnerová byla určitě lepší spisovatelka než J.K.R.

26.07.2014