Mermaida Online Mermaida diskuze u autorů

☰ menu

Fredrik Backman

Fredrik prostě umí! Nebyla bych super hrdina, kdybych nepřiznala, že u všech třech (Babička, Ove, Britt-Marie) jeho knih jsem brečela! Ale přesto se za to ve svém dospělém věku nestydím! U jeho knih nejde zadržet emoce, nelze si postavy a hrdiny neoblíbit a pak s nimi příběh neprožívat. Umí být vtipný, přímočarý, vykreslí postavy tak, že se do nich vžijete a prožíváte jejich příběh s nimi.
Jeho příběhy jsou takové pohádkové, ale přitom jsou pro dospělé. Na žádné stránce se nenudíte. A ačkoliv se to někdy tak ze začátku nejeví, po sléze si postavy Backmanových příběhů zamilujete. Jako třeba Oveho nebo Britt-Marii, tu co nikdy nikoho nekritizuje. :-)
Zajímavé je, že ve všech třech knihách se setkáváme se smrtí, a pokáždé úplně jinak. A přesto je tohle téma propracované a reálné, jako by nešlo o slova vytištěná na papíře a vložená do knihy..
A nutno podotknout, že dosud jsem neměla fotbal ráda, ale po přečtení "Tady byla Britt-Marie", je fotbal něco pohádkového, něco co milovat prostě musíte. Protože, tak to prostě je! A každý potřebuje mít svého superhrdinu - ať se Vám to líbí nebo ne! :-)

Knihy od Frederika Vás vtáhnout a nepustí. Chytnou Vás za srdce!
Už teď s nedočkavostí čekám na další "úžasné" dílo z pera Fredrikova. Doufám, že ne nadarmo!

*Připsáno po dočtení Medvědína - do teď jsem myslela, že Babičku nic nepředčí, ale pletla jsem se! "Pane Backmane - smekám!" Hokej je pro mě sport, který semnou ani nehne, ale tahle kniha mnou hla tak, že to neumím ani správně popsat. Neskutečně dojemné a bravurní dílo!

27.09.2016


Enid Blyton

Četla jsem od autorky jako dítě (kolem roku 1995 cca jako 12letá) skoro všechny díly Správné pětky a moc se mi líbily, povětšinou byly popučované z knihovny .)

10.10.2015


Anna Gavalda

Zatím jsem od této spisovatelky četla tři knihy a jsem z ní taková rozpolcená. Celkově mi přijde, že jsem "peru" Gavaldy nepřišla moc na chuť :( Ikdyž kniha a "A taková to byla láska" se mi stylově a vypravěčsky líbila, naopka "Billie" byl u mě dějově propadák, nelíbil se mi ani styl, jakým byla kniha napsaná. S knihou "Člověk není nikdy úplně šťastný" jsem o autorce četla prvně a docela se mi líbila a zajímaly mne ostatní díla. Po Billie teda nevím... Ješte mám spadeno na knihu "Prostě spolu". A pak se uvidí, zda dám ještě Anně šanci :)

18.07.2015


Lenka Lanczová

Jak už tu bylo mnohokrát zmíněno, autorka, která mě provázela dospíváním. Její poutavé příběhy jsem hltala jedním dechem a milovala. Skoro do každé hrdinky jsem se vžila a ty kluky z přříběhů jim tak nějak lehce i záviděla.. Právě její knihy mě donutily chodit do knihovny, kde jsem si po sléze začala půjčovat i jiné :-) Moje nejoblíbenější je série "Šeptej...", kterou jedinou vlastním doma v mé knihovničce. Ostatní "Lanczovky" jsem si tak různě popůjčovala a zase vracela :)

02.04.2015


Karolina Limrová

První kniha od této autorky, která se mi dostala do ruky byla Kukačka - bylo to takové to Wow, co Vás pohltí. Teď již mám přečtené všechny tři knihy, které zatím vydala. Jsou to oddechové románky, u kterých si člověk odpočine a zrelaxuje. A tak se těším na další tvorbu, pokud nějaká přijde. Zase tak čtivá a emočně založená.)

11.12.2014