Mercatino Mercatino diskuze u autorů

☰ menu

Haruki Murakami

Zatím přečteny pouze dva příběhy (Kafka na pobřeží a 1Q84). Pochopil jsem tak možná pouze 1/3, ale pojmul jsem do sebe absolutně vše i něco navíc z těchto románu. Pan Murakami dokázal, že každý si dokáže z knihy odnést to své, co přesně potřebuje, jelikož v příbězích nechává pro čtenáře prostor na seberealizaci.

07.02.2021


Pavel Šíma

Příklad moderního spisovatele. Mamon peněz, který určuje, že knihy jednou budou vypadat jako polotovary z Mcdonaldu. Bez vlastní myšlenky, nápadu, bez originality. Knihy, které ukazují hojnost, tváří se jako štěstěna za východu slunce, ale ve skutečnosti je to jen reklamní bilboard pro někoho, kdo potřebuje rychlá řešení bez skutečného přínosu.

15.10.2017


Stan Sakai

Zatím jsem u třetího Yojimba a musím říct, že jsem o 20 let omládl. Děkuji pane Sakai, že jste mě přenesl v čase a dodal mi nadšení číst do pozdních hodin Vaše krásné komiksy, kde zvířátka s dušemi samurajů jsou pro mě krásnou kulisou před spaním i během celých dnů.

28.04.2017


Ed Brubaker

Ed Brubaker, je pro mě číslo jedna v Noir žánru mezi komiksy, alespoň prozatím. Všechna čest, že se do tohoto veledíla pustil a dokončil. Těším se na další příběhy Criminal, věřím a nepochybuji, že budou v lepší nebo stejné kvalitě jako předchozí. Protože mám pocit, že v tomto žánru je odpovědnost za příběh na prvním místě.

15.04.2017


Petra Stehlíková

Zatím jsem četl jen autorčin Naslouchač, který považuji za knihu s obrovským potenciálem, který doufám nevyšumí pod tlakem okolí a času. Autorce fandím a určitě se těším na další díl, který bude daleko lepší, než ten první.

12.04.2017


Jack London

Mám rád tohoto autora. Je mi blízký skrze své knihy, které považuji za věčné. Jack London umí vtáhnout čtenáře do příběhu takovým způsobem, který já nazývám vcucnutí. Ke knihám Jacka Londona mám velký respekt. Je jasné, že to musel být génius, a vlastně je i bude. K jeho příběhům se vždy můžete vrátit jako ke svým přátelům.

28.03.2017


Dan Ariely

Opravdu podmanivý člověk, svým psaním si člověka připustí blíže k tělu, tím že v knihách popisuje situace ze svého života. Líbí se mi jeho pohled, kterým vyjadřuje sám sebe. Svůj pohled. Myslím, že dělá hodně dobrou práci a časem z něj budou čerpat ostatní, protože mi přijde, že vybral si téma zcela neprozkoumané širokého záběru. Behavoriální ekonomie se mi líbí v jeho podání a zároveň mě děsí. Píše opravdu na tělo, nebojí se ukázat temné stránky nás samých ve všech místech společnosti.

25.03.2017


Pavel Čech

Dnes dočtena Tajemná Krabička, slza mi ukápla a příběh mě zasáhl hluboko uvnitř. Pavel Čech dokáže udělat dětem radost a v dospělých zase vyvolat smutek, vše je tak vyvážené a krásně spjaté.

18.03.2017


Joseph Michael Straczynski

Autor stvořil komiks Krajinu půlnočních stínů, který ve mě probudil lásku a vášeň ke komiksům vůbec. Za to mu děkuji a vždy mu budu velmi vděčný.

13.03.2017


J. R. R. Tolkien

Tolkien byl spisovatel, který se nesnažil napsat úžasný román, ale který se celý život snažil vymotat z té motanice příběhu, které sepsal. Pán prstenů, trilogie, kde se snažil dát smysl všemu co dosud napsal se dokonale povedla. Autor jehož si váží celý svět, je pro mě hrdinou z toho důvodu, protože knihy psal z čiré vášně a lásky k příběhům.

21.01.2017


Jostein Gaarder

Tento autor je opravdový originál. Autor nabízí daleko více než li papír a nějaký text. Ponouká k cestě, ukazuje směr. Nabádá k hledání opravdového smyslu života. Ode mě obrovský respekt a úcta. Knihy tohoto autora jsou velmi kvalitní a snad nejpřínosnější literaturou pro dnešní děti, které potřebují toho vědět mnohem více a mnohem dříve.

26.12.2016


Trygve Gulbranssen

Autor ze staré dobré školy, kde se učilo, že knihy se mají psát srdcem :)

23.07.2016


Stephen R. Covey

Stephen R. Covey je absolutní špička v knihách osobního rozvoje. Autor svůj život svůj život zasvětil principům jednání mezi lidmi takovým způsobem jaký dnes nemá obdoby. Šel skutečně do hloubky a v jeho knihách jsou skutečně rozpoznány cesty k zlepšení osobního života i vztahů ve svém okolí. V knihách nenajdete žádná klišé, jen pot a tvrdou dřinu. Coveyho teorie by se měly učit a zařadit do výuky škol nejdůležitějšímu předmětu VZTAHY KOLEM NÁS I V NÁS :)

22.07.2016


James Alfred Wight

Zatím v každé knize Herriot dokáže upoutat čtenáře od první stránky knihy tak, že se do ní okamžitě zamilujete. Umí člověka rozesmát i když čtu nějakou kapitolu pokaždé znovu. Umí Vám dát pocit, že být skromným člověkem je ta nejkrásnější a nejzábavnější věc pod sluncem.
Je zvláštní jak Herriot po celou tu dobu co léčil zvířata a pečoval o ně, nepochopil, jak zvířata tím, že je konzumujeme - trpí.

18.07.2016


Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Pan Dostojevskij umí napsat zázrak. Dokáže uspět s knihou napsanou o úplně obyčejných lidech.Dokáže psát skvěle o nezajímavých věcech velmi zajímavými slovy. Dokáže ohromit nečekaně poutavou atmosférou v docela nezajímavém a většinou takovém šedém prostředí. Ano pan Dostojevskij dokázal obracet póly. Dokázal,že člověk proto aby napsal dobrou knihu,stačí se ponořit hluboko do lidské duše,kde možná někdo dokáže objevit ...

03.04.2013


Ildefonso Falcones

To jak píše, je neuvěřitelně odvážné, to co nám servíruje je stále aktuální. Nejlepší spisovatel historických románu na dnešním poli. A díky za něj. Doufám v další knihy které si udrží tuto vysokou laťku.

11.12.2012