Marthas Marthas diskuze u autorů

☰ menu

Brigid Kemmerer

Zajímavá zpráva pro fanoušky autorky: 14. října přijede Brigid Kemmerer do Prahy na Humbook fest 2023 a bude jednou z jejich hlavních autorských hostů.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtMRS66I27C/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

16.06.2023


Margaret Rogerson

Přináším vám nejakutálnější infošku, aneb toho co se šustne okolo Margaret a CooBoo :
"Milujete Kouzla rodu Thornů a chcete víc Elizabeth, Nathaniela a Silase? Novela Mysteries of Thorn Manor se už překládá a vyjde ve Fragmentu letos na podzim." - Zdroj: Humbooknews

31.01.2023


Margaret Rogerson

A infoše tím nekončí. Schválně, že nevíte, kdo přijede na HumbookFest 2022. No tipněte si...
Tadááá. Ano. Margaret Rogerson, a aby na to nebyla sama, bude tam i Samantha Shannon.
Škoda, že neumím dost dobře anglicky ,-)

25.08.2022


Lenka Dostálová

Všem fanouškům autorky přináším šťastnou zprávu a děkuji, peněz se vybralo dost, aby kniha mohla vyjít.
Slovy autorky: "Je to tak! Společnými silami se nám podařilo vybrat dostatek financí, aby mohla kniha Projekt Alfa - Bez dechu konečně vyjít!
Kampaň ještě poběží dalších 20 hodin, takže kdo nestihl, může si pořád ještě svůj kousek do poličky objednat.
Co je ale důležité, a proč to všechno píšu je, že chci poděkovat všem, kteří se na úspěchu tohoto crowfundingu podíleli. Všem přátelům, kteří mi pomohli s grafikou, anotací nebo dělali první betareading. Děkuju moc! Také svému sekundárnímu betatýmu za jeho zpětnou vazbu. Děkuju, že jste si na Laylin příběh našli čas. A v neposlední řadě samozřejmě vám! Ano, vám všem, kteří jste přispěli nebo třeba i jen sdíleli zde na sociálních sítích. Prostě vám všem, díky kterým se podařilo celkovou částku nasbírat! Jste skvělí! Děkuju"

08.08.2022


Margaret Rogerson

Mám další zákulisní infošku ze světa knih. Nejen, že autorce má v říjnu vyjít další standalone Magie havranů, jak jsme psala níže. Ale to nejdůležitějí je, že autorka ohlásila vydání novelky ke Kouzlům rodu Thornů a jelikož má CooBoo zájem, měla by vyjít i u nás. Kdo skáče radostí jako já metr dvacet?

18.07.2022


Lenka Dostálová

Infoška: Autorka právě na Startovači rozjela crowfundingovou kampaň na získání potřebných prostědků pro vydání posledního dílu série Projekt Alfa s názvem Bez dechu.
Jak sama píše, kdo o knížku stojí, měl by jednat rychle, kampaň sice potrvá dva měsíce, ale "POZOR s objednáním svého výtisku neváhejte. Pokud se nasbírá nejnižší nutná částka, tak se s největší pravděpodobností vytiskne pouze tolik kusů, kolik jich bude objednáno! Každý kus navíc jsou další finance, tudíž se bude počet výtisků odvíjet od toho, kolik toho zvládneme nasbírat. Do krámů nebo na e-shopy se knihy nedostanou! " Dejte vědět známým, kterým, víte, že se kniha líbila, protože když se nevybere dost, tak se nedozvíte, jak to skončí.

09.06.2022


Margaret Rogerson

Moje nová oblíbená autorka, má krásný poetický styl vyprávění a umí vykouzlit humor k popukání. Doufám, že se bude už jen zlepšovat. Jsem ráda, že jsem ji objevila. Přeci jen Meg Cabot u nás už nic nevychází a Richelle Mead už nic nevydává, škoda. Komu chybí další standalone (samostatná kniha) od Margie? Mně a co vám? Nesu dobrou zprávu, dnes mi do mailu přistála tahle info: Další fantasy od Margaret Rogerson, autorky Kouzel rodu Thornů a Vespertiny, vyjde letos v říjnu. Jmenovat se bude Magie havranů.
Jen bych byla ráda, kdyby se její knihy ještě více četly. Naše knihovna má totiž tu drzost, že ještě nemá ani Vespertinu. Bůh ví, zda ji vůbec koupí. Půjčujte si ji víc Trutnováci. :(

06.06.2022


Lin Rina

Volné pokračování Kronik prachu s pracovním názvem Kufr z nebe vyjde ve Fragmentu letos v listopadu. Hlavní hrdinkou bude tentokrát Eliza, kamarádka Animant.

06.06.2022


Brigid Kemmerer

Naše nakladatelství CooBoo mělo v plánu vydat v říjnu překlad pokračování Dopisů ztracených a Na co slova nestačí a to Call it what you want v překladu paní Šváchové, který říjen to, ale bude si nejsem jistá, zvláště ve světle posledních dní a to hlavně situaci s papírem resp jeho nedostatkem. Kdo chce vědět o čem knížka je a neumí anglicky, tak k dispozici už je anotace v edičním plánu Cooboo na druhé pololetí.

02.10.2021


Jonathan Stroud

To BookEater: Pokud vím, tak Bartimaeus byl vydán do posledního dílu krom půldílů, které ale KK nevydává v podstatě nikdy, takže bych brzdila v tom, že se obě nevyplatili. Nevydali je ani u Mediátora Meg Cabot. Koneckonců na netu je Barty skoro nesehnatelný a dávno vyprodaný, i přes to, že se u této série a i té následůjící nekonala žádná masáž mozků.-(

17.04.2021


Walter Farley

Když jsem byla mladší, byl pro mne tento autor opravdu "pan spisovatel". Byl pro mne jako Bůh pro věřící a jeho knížky byly mojí Biblí. Milovala jsem jeho příběhy o nezkrotném hřebci Blackovi i Alekovi, který byl mou první knižní platonickou láskou. Proto mne tehdy velmi rmoutilo, že u nás nebyly vydány všechny příběhy ale pouze 3 z cca.20 příběhů, které vyšly v cizině. I když jsem se posledního dvacátého dílu nedočkala (jakožto vlastně všech 16 zbývajících knižně), tak z trochu jiného důvodu než sám autor, jenž krátce před jeho vydáním zemřel a v odkazu Černého hřebce pak pokračoval jeho syn Steven Farley, který mu s posledním dílem pomáhal. Čtenářům, kterým není osud Černého hřebce lhostejný, zaujme je a chybí jim konec, tak jako mne, doporučuji, jak filmy ( tuším též pouze tři), tak krásný kanadský seriál z 90 let Dobrodružství černého hřebce, který byl na motivy celé série natočen a u nějž mi zase chybělo shlédnout cca prvních několik epizod. Pozor neplést s podobným seriálem německým, kde je hrdinkou děvče a který narozdíl od kanadského hřebce dávají stále.
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cern%C3%BD_h%C5%99ebec

01.02.2021


Anthony Horowitz

To sharikk: Byla smazána, protože si vydavatelství její vydání nakonec asi rozmyslelo.

22.08.2017


Lenka Dostálová

Autorku mám opravdu ráda a doufám, že se jí ještě dostane dostatek příležitosti ukázat, co je v ní.-)
Aktualita: Na startovači momentálně skončila kampaň na financování Projektu Alfa 2, tak těm, co autorku podpořili ze srdce, děkuji.

01.08.2017


Michaela Burdová

Co to má znamenat, tahle češka se snad zbláznila, to už je po třetí za dobu, co sleduju její stránky, co přesouvá webovky, tentokráte na: https://michaelaburdova.wixsite.com/spisovatelka
Zas abych to aktualizovala, přitom není jistý, zda pokud to ještě párkrát přesune, že to někdo najde.-)

03.07.2017


Michael Connelly

To mala49: Na chybu jsem už upozornila. Je to o dost složitějí než jsem si myslela, vše je v řešení.
Pokud umíš trochu aj, tak si to můžeš zjistit na goodreads.

15.12.2016


Michael Connelly

To jouda: Jelikož se v obou knihách vyskytují postavy jak M. Hallera tak Harryho Boshe.
Víc prozradit nemůžu spoilerovala bych.-(

27.11.2016


Meg Cabot

A holky, abyste se mi tu než se KK konečně rozhoupe nenudily, tak sem hodím odkázek na nejstarší blog o Meg, pro ty které ho ještě neznají: http://mediator.blog.cz/ krom nějakých info o ní, jejím nej dílku Mediátorovi, mě osobně teď nejvíc zajímá sekce fanfikce.-)
Omluvte, že je tam poněkud mrtvo.-/

14.11.2016


Jonathan Stroud

Jeden z mých oblíbených autorů. Jeho Bartimaeova trilogie mne přesvědčila, že se jedná o skvělého autora knih nejen pro děti... První díl série Lockwood & Co. mne v tom sice neutvrdil, ale dala jsem autorovi i druhou šanci, aby si u mne napravil reputaci Šeptající lebkou (2. díl), ta byla opět fantastická... Autor si nejen napravil reputaci ale namlsal mne na další díly...
Bohužel se ale vydavatelství rozhodlo kvůli malé prodejnosti dílů předchozích sérii utnout, já říkám v tom nejlepším...
Jsem na KK fakt naštvaná, nemám, co si koupit k vánocům.-/

26.10.2016


Meg Cabot

Takže holky, případně i kluci, pokud toto čtete a stáli byste o dotisk Mediátora od Meg Cabot, připojte, prosím, podpis pod tuto petici, je na čase trochu popostrčit vydavatelsví.-/

Odkaz: http://www.petice24.com/dotisk_mediatora

Prý se nechystají to ani dotisknout či nově vydat a celkově vydat cokoliv k této sérii..:-////

13.06.2016


Michaela Burdová

Proti slečně spisovatelce opravdu nic nemám, její knihy jsem četla od svých 17 let, spíše mi vadí, že než si tady na databázi někdo všiml, že změnila stránky a zadal je jako ofiko, tak už snad ani neexistují... Všeobecně mi vadí představa autora/ek, že si já jako čtenářka zajímající se o jejich knihy mám přestěhovat na facebook, což já nemám v plánu u nikoho... A nemyslím pouze slečnu Burdovou...

30.03.2016